» »

kamera je:) - ZVOKA ni!

kamera je:) - ZVOKA ni!

pingica ::

Problem: nikakor ne spravim zvoka v računalnik? Pa še kvaliteta slike se full poslabša! Ali je res zato kriv USB kabel? :8)

pivmik ::

pojma nimamo ka kakšni/kateri kameri ti govoriš
in niti kaj želiš naredit, kakšen program uporabljaš...
LP, Gregor GRE^

pingo76 ::

Pingica0:) . Pingo tukaj:D .
No, da preidemo k stvari. O kakšni kameri govoriš? (Webcam, Fotoaparat, MiniDV, DVcam, Digital8???)
Zvok pa bi rad(a) spravil(a) v računalnik prek mikrofona ne?
Kakšno programsko opremo (software) uporabljaš?

Če opišes težavo bolje ti lahko pomagamo. Tvoje vprašanje je zvenelo približno tako: Zakaj se mi odpre tisto okno pri vklopu računalnika? - Kako naj sploh človek ve o čem se gre?

pingica ::

Torej: pred kratkim sem kupila digitalno kamero miniDV; SONY DCR-TRV22E, jaz ti lepo snemam: posnetki so zelo lepi (zvok tudi) na kamerinem zaslonu in na TV-ju... no in sedaj si v PC (uporabljam WIN XP) zinštaliram kameri priložen progam: IMAGEMIXER 1,5. Povežem kamero in PC preko USB (priložen ob nakupu) kabla.... Slike iz memorycad-a spravim v PC. Ko pa poskušam film, mi zajame samo sliko, brez zvoka. Potem sem poskusila direkt iz kamere na CD film zapečt; spet brez zvoka, da o kakovosti slike niti ne govorim.... Pa namesto ene ure zajetega posnetka na kaseti je na CD prenešenega le pet minut filma....postopek pa je trajal debelo uro....

Help...

PhotoBlaz ::

jst ti bi prvo svetoval, da si ti lepo omislis povezovanje tvoje DV kamere z FIREWARE kablom, USB niti priblizno ni zmozen prenest nekompresiran film v spodobnem casu.
Preko fireware-a bos lepo real-time prenesla super kvaliteto filma in audia na PC, samo mors pa vedet, da ti bo priblizno pol ure zavzelo 5Gb diska.
Pa se nekaj,..tole glede obdelovanja filma na PC-ju je kar zakomplicirano, da res dobis dobre in zadovoljive rezultate; pa poleg vsega mors met vsaj 1 Ghz procesor, da bos lahko obdelovala uncompressed video, pa seveda priporocljivo cimvec RAM-a

z USB-jem kot si rekla je jasno, da ti je pobral dol slikice, ampak video mi pa sploh ni ajsn kako da ga je sploh hotu dol dat :-) mas ze sreco :-), al pa tko fajn kamerco, ki ma moznost se nekih mini posnetkov prenasanja na PC kar preko usb-ja :-)

ce te se kej zanima pa kar vprasaj.

P.S. Se tole: najlazje baje poberes iz DV-ja film z Pinaccle programom, kjer ga tud na enostavno obdelas,...glede kompresiranja pa uporabis VirtualDUB.

Red_Mamba ::

torej sam osebno kamere nimam sem pa imel podoben problem ko sem snenal TV program pa je bil brez zvoka :D vzrok je bil ta da sem imel onemogočeno snemanje zvoka z line in kanala.
Poizkusi z dvojnim klikom desno spodaj ob uri na ikono zvočnika. Odpre se ti okno za nastavitve glasnosti. Izberi meni options in potem properties. V novem oknu izberi opcijo recording. V spodnjem delu okna lahko izbereš kanale katerim želiš spreminjati nastavitve. Ker verjetno ne veš kateri bo pravi obkljukaj kar vse. Potrdi z OK. Novo okno ti prikaže nastavitve, ki jih XP uporabljajo pri snemanju zvoka. Če želiš da snema določen kanal izberi select. Malo preizkušaj pa se bo morda našla rešitev

pivmik ::

Inštaliraj malo bolj konkreten program za prenos(preko firewire) iz VideoKamere na računalnik:
Adobe Premiere
UleadVideoStudio
PinnacleVideo

Samo problem je da verjetno nimaš FireWire kartice v računalniku :(
LP, Gregor GRE^

pivmik ::

Morda pa tvoja kamera podpira USB2, ki je dovolj hiter za prenašanje kakovostnega videa. Samo preoblem je da moreš imeti zelo nov računalnik, ker US2 v računalnikih se komaj uvaja.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
353994 (2731) T-h-o-r
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286089 (5054) Tomay
»

Prenos videa s kamere na PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
194137 (3659) Idrizi
»

kako spraviti posnetek z kamere?

Oddelek: Zvok in slika
163919 (3545) CaqKa
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395044 (3883) Gwanaroth

Več podobnih tem