Forum » Omrežja in internet » WLAN in dlačnik
WLAN in dlačnik
tomibus ::
Pozdrav!
Imam dlančnik HP IPAQ rx3715. Rad bi se preko dlančnika povezal z WLAN omrežjem oz. routerjem. Povezava se vspostavi in izgleda, da je v redu, pa imam tezave s stranmi na internetu. To pomeni, da se mi strani, ki jih želim zagnati na dlačniku ne naložijo. Uspem le s čistimi IP številkami strani. Ker pa imam DNS številke tudi vpisane, ne vem, kaj bi lahko bilo krivo.
Če kdo ve, se priporočam za odgovor.
Lep pozdrav!
Tomi
Imam dlančnik HP IPAQ rx3715. Rad bi se preko dlančnika povezal z WLAN omrežjem oz. routerjem. Povezava se vspostavi in izgleda, da je v redu, pa imam tezave s stranmi na internetu. To pomeni, da se mi strani, ki jih želim zagnati na dlačniku ne naložijo. Uspem le s čistimi IP številkami strani. Ker pa imam DNS številke tudi vpisane, ne vem, kaj bi lahko bilo krivo.
Če kdo ve, se priporočam za odgovor.
Lep pozdrav!
Tomi
cryptozaver ::
Če imas res prave DNS-e vpisane bi to moglo delat. Poskusi z dinamicnim naslavljanjem. Vse delo namesto tebe opravi DHCP .
Oj!
Končno mi je uspelo. Vzspostavil sem direktno povezavo do routerja. Za tiste, ki bi imeli podoben problem - vpisal sem vse cifre od IP-jev, Gateway in pa DNS in koncno je vse skupaj delovalo.
Imam pa zdaj en drug problem. Ko mi je uspelo vzspostaviti povezavo do routerja, me zdaj zanima, kako naj povezem dlancnik z racunalnikom, ki ima WLAN kartico in je drugace priklopljen na internet preko kabla. Katere stevilke veljajo? Veljajo podatki tiste povezave s kablom?
Lep pozdrav!
Končno mi je uspelo. Vzspostavil sem direktno povezavo do routerja. Za tiste, ki bi imeli podoben problem - vpisal sem vse cifre od IP-jev, Gateway in pa DNS in koncno je vse skupaj delovalo.
Imam pa zdaj en drug problem. Ko mi je uspelo vzspostaviti povezavo do routerja, me zdaj zanima, kako naj povezem dlancnik z racunalnikom, ki ima WLAN kartico in je drugace priklopljen na internet preko kabla. Katere stevilke veljajo? Veljajo podatki tiste povezave s kablom?
Lep pozdrav!
cryptozaver ::
ti samo vpisi IP stevilko, kjer je zadnja stevilka od 1-254 in ne sme biti enaka ostalim napravam v tej mrezi. Vse ostalo isto.
Zdravo!
Tudi to sem ze poskusal, pa ni pomagalo. Oprosti, ampak a mi lahko se enkrat napises, kaj vse je treba, morda pa sem kaj spregledal. Pa tudi malo neuk sem v teh zadevah.
Lep pozdrav!
Tudi to sem ze poskusal, pa ni pomagalo. Oprosti, ampak a mi lahko se enkrat napises, kaj vse je treba, morda pa sem kaj spregledal. Pa tudi malo neuk sem v teh zadevah.
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips - Smart TVOddelek: Zvok in slika | 13753 (10296) | saso5 |
» | P: WiFi/WRT54-GL/DD-WRT - zakasnelo odpiranje web straniOddelek: Strojna oprema | 2005 (1645) | GaS |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1909 (1575) | Mitch |
» | Linksys Router WRT54GL težave s signalom...Oddelek: Omrežja in internet | 2112 (1882) | Tilen |
» | Modri adsl in dlančnikOddelek: Omrežja in internet | 1660 (1346) | migi |