Forum » Pomoč in nasveti » Abit KT7 / nov bios / temperatura
Abit KT7 / nov bios / temperatura
mico ::
Torej sem lastnik Abit KT7 - Raid plate in sem nalozil najnovejsi BIOS za njo in nisem ga brez razloga ampak sem mel en problem in je sedaj odpravljen...vendar se tukaj pojavlja uganka ki mi nikakor ni jasna --> prej je bila temperatura mojega TB 1200 MHz od 27 C - 50 C, sedaj pa je cudezno od 45 C - 52 C .....res da sem nekaj na hladilniku podledal in sem ga razstavil, ampak sem ga potem nazaj natancno sestavil, stevilo vrtljajev ventilatorja je enako, in pritrjevanje je enako na trdo in pasto sem tudi dal gor...torej ne vem kaj je narobe, sam se mi zdi da nov bios nekak ne kaze pravilne temperature..??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JLP ::
V prejšnjih verzijah BIOSa (pred 3R) so imel v BIOSih vklopljeno ACPI funkcijo HLT. Tko da je recimo funkcija v Win2k hladila procesor s tem da je pošiljov OS funkcijo HLT k mal upočasni proc. S tem so ble pr idlanju nižje temperature. Je pa to povzročal nestabilnost pr novejših procih (recmo od kak 1200MHz (266FSB) dalje). Zej so to funkcijo odklopl (kar priporočata tud AMD in VIA). S tem je sistem bl stabiln sam je pr idlanju temperatura višja. Če lafaš pa kak SETI in ti skos proc dela na 100% pa sploh ne bo razlike pr temperaturi (se prav pr temperaturi pod obremenitvijo).
Live long and prosper!
mico ::
aha no ql, hvala za pojasnilo, sam sem useen dal prejsnji oz. starejsi BIOS gor, tak da je zdej temeperatura enaka....pa se neki naj vse ki se bodo lotli BIOSe menjavat opozorim...je par verzij starejsih biosov, ki ti samodejno izklopijo racunlanik, ce ne zaznajo RPMjev na FAN1, ki bi naj bil CPU....js bedak seveda nism tega vedu in sm ze mislu da sm sfuku plato...nakar sem prebral to in ugotovil kar je narobe, ker namrec nisem mel na FAN1 prkljucen Vulcano amapak na FAN3.....no to naj vam bo kot opozorilo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Racunalnik zamrzne pri igranju iger???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1390 (1199) | rok-tocak |
» | Za vse lastnike Volcano 7+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2329 (1602) | Coinbird |
» | [:'(] BIOS Flashanje gone bad!! POMOCOddelek: Pomoč in nasveti | 1369 (1086) | Duhec |
» | Kako pripravit plato k delovanju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1308 (1013) | zile |
» | Hud problem !!! Nujno !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1150) | roscha |