Forum » Pomoč in nasveti » v BIOSU disk... potem ne vec
v BIOSU disk... potem ne vec
rejnmen ::
svoj stari comp Celeron 300A@450 / Voodoo 2 / 128MB sem postavil v dnevno sobo za mrezno okoriscanje
potem sem nafehtal en disk 2.2GB - ki ga sicer BIOS najde brez problema... potem pa kr izgine v winsih al pa tud v dosu ce ga zazenem s sistemsko
BIOS pa ga najde ce je nujno v navezi s se eno IDE napravo (disk, CD-ROM) - samega ne najde
najde ga na IDE1 (master ali slave) ter tudi na IDE2 (tudi master ali slave)... potem pa... puf
se ena finta - ce je master na IDE1 (kjer je prvotno bil disk s sistemom) pise da ne najde sistema in da vstavim drug disk - po vstavitvi sistema s sistemske disk (ta - novi) ponovno izgine, na C-ju pa se znajde disk s sistemom (winsi)
potem sem nafehtal en disk 2.2GB - ki ga sicer BIOS najde brez problema... potem pa kr izgine v winsih al pa tud v dosu ce ga zazenem s sistemsko
BIOS pa ga najde ce je nujno v navezi s se eno IDE napravo (disk, CD-ROM) - samega ne najde
najde ga na IDE1 (master ali slave) ter tudi na IDE2 (tudi master ali slave)... potem pa... puf
se ena finta - ce je master na IDE1 (kjer je prvotno bil disk s sistemom) pise da ne najde sistema in da vstavim drug disk - po vstavitvi sistema s sistemske disk (ta - novi) ponovno izgine, na C-ju pa se znajde disk s sistemom (winsi)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri nameščanju windowsa (prosim za pomoč- hvalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1597 (1308) | malini |
» | pri okroglem IDE kablu je disk glasnejšiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1758 (1523) | Pudding |
» | Brikanje diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1204) | cahahopie |
» | CDRW na drug IDE.....problems!Oddelek: Pomoč in nasveti | 906 (785) | R@C@ |
» | HPT366 kontrolerOddelek: Strojna oprema | 1499 (1321) | Siluro |