» »

Motorola sm56

Motorola sm56

jflander ::

Imam modem motorola sm56 in vse dela ok, razen ko nisem nikamor povezan, mi modem še zmeraj zaseda linjo (pa naj si bodi to pred povezavo ali po njej) tako da moram vsakič ko se hočem kam povezat vstavljat in izstavljat kabl... ima kdo podoben problem, kaj storiti?

Skankulja ::

Ta modem sem si lastil tudi sam in ti lahko priporocam samo zamenjavo. To kar ti opisujes se mi ni dogajalo so bili pa drugi problemi: slabo povezovanje (potrebno ga je bilo omejiti na V34, da je sploh delal spodobno), prekinjanje zveze...)). Priporocam ti, da ga zamenjaš s kakšnim ne-softwareskim modemom (čeprav ne morem trditi, da so vsi slabi).

[BISI] ::

Dokler mi ni prisu telekom v ulico vrtat, je bilo s povezavo vse vredu. Modem mi je deloval do takrat odlicno (52.000bps!!!). Tako da res ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Sedaj sem na sreco ze na kablu:D

Lp, sendvich

Gandolf ::

Jest mam tud ta modem in moram rečt da do zdej še nisem mel problemov. Mi dela hitrej kot zunanji US robotics. Mogoče maš kakšne probleme v setupu. Drugače ga pa tud jest izklapljam (kabl vn) ampak to samo zato ker sem v teh letih skuru že 3 modeme.
The Lord Of The Hangs

jflander ::

Ja sej drugači mi tudi meni modem deluje odlično, kar se tiče hitrosti prenosa ni pripomb (6kbit/s povprečje), samo kabla se mi pa res ne da vsakič iztikat vn pa notr... ja pa še to napaka ni na gonilnikih ker mi modem zasede linijo že takoj ko vklopim računalnik... sm probal in sm šou u bios tko da niti ni zagnalo bilokakšnega os-ja, in linija je že bila zasedena... Je mogoče kaka finta u biosu? nekej sm proviral ma brez uspeha, al je le hardverska napaka?

[t502] ::

Jaz sem imel isti modem pa pi je vsakic povezoval z 50.666 bps pred ISDN-om pa celo 52.000 bps in nisem imel dobenih problemov. Probaj nadgraditi gonilnike ali pa Windowsi zajebavajo.

No zdaj pa tak in tak mam ADSL.

[t502]

Gandolf ::

Lahko da maš defekten modem. Shit happenes. A ko kličeš (z modemom), slišiš kakšen klik iz računalnika (to ponavadi označuje priklop na linijo)? Isto se sliši pri odklopu od linije. Ker če ga ne, potem maš sigurno pokvarjen modem.
The Lord Of The Hangs


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?

Oddelek: Pomoč in nasveti
271848 (1285) CWIZO
»

modem connection speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
181403 (1195) Koci
»

K***** MODEM MOTOROLA

Oddelek: Strojna oprema
401432 (1035) Evil|One
»

Motorola 56k V.90

Oddelek: Pomoč in nasveti
301422 (1113) Lith
»

Hitrost

Oddelek: Omrežja in internet
91228 (999) McSpike

Več podobnih tem