Forum » Pomoč in nasveti » CDRW na drug IDE.....problems!
CDRW na drug IDE.....problems!
R@C@ ::
Prj sem mel Soltekovo plato in nisem mel problemov s peko cdjev z Ricohom, ki je bil kot slave HDDju na IDE 1. Zdej sem si kupil Abitko KT7A, zvezal sem isto in ugotovil, da mi javlja napako: Primary hard disk error. Če sem odklopu dol ricoha, je pa normalno zagnal. Zdaj sem pa dal Ricoha na IDE 2, kot slave CD Romu, pa pri peki ful štale dela. 137 se ogne buffer underrunu itd............danes mi je celo javu napako Unexpected record error, Record Failed.
Mislm konec.................da ne kovorim o časih snemanja.
Mislm konec.................da ne kovorim o časih snemanja.
- spremenil: R@C@ ()
Han ::
Preveri naslednje: BIOS, VIA BusMaster gonilnik (poskusi tudi brez!), DMA (vklopljen/izklopljen), firmware pekača (ne flešaj z vklopljenim DMA); za Win2k namesti SP1, zamenjaj program za peko...
Tisto sem že vse naštelal ko sem napravo kupil. Tkole mislm da bo šlo:
1. HDD ima ko je kupljen na napravi nastavljen jumper na Factory (Single master), tako da ga je treba prestavit na Master add, ali nekaj takega. Bom probal, ko bom prišel domov.
Cel šiht sem itak samo to razmišljal, pa sem se edino na to spomnil! (skor ne more bit drugega)
1. HDD ima ko je kupljen na napravi nastavljen jumper na Factory (Single master), tako da ga je treba prestavit na Master add, ali nekaj takega. Bom probal, ko bom prišel domov.
Cel šiht sem itak samo to razmišljal, pa sem se edino na to spomnil! (skor ne more bit drugega)
No evo.............tko za ostale ki imajo takle problem!
Na HDDju je trba premaknit jumper na IDE cable select, ker če je na default Master (Factory), potem pri nekaterih platah noče imet zraven nobene naprave!
Na HDDju je trba premaknit jumper na IDE cable select, ker če je na default Master (Factory), potem pri nekaterih platah noče imet zraven nobene naprave!
VASkO ::
eh, ta forum nekaj zajebava
to pa bi moral prej vedeti, da imajo eni diski nastavitev standalone ali master ali slave. treba biti pozoren
to pa bi moral prej vedeti, da imajo eni diski nastavitev standalone ali master ali slave. treba biti pozoren
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pri okroglem IDE kablu je disk glasnejšiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1758 (1523) | Pudding |
» | Težava z prepoznavanjem diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 1131 (1013) | mili |
» | TEAC CD-ROM problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1634 (1374) | rockeye |
» | Kam priključiti pekačaOddelek: Pomoč in nasveti | 1259 (1147) | R@C@ |
» | hpt370Oddelek: Strojna oprema | 1601 (1462) | MadMax |