» »

HPT366 kontroler

HPT366 kontroler

Bucbuc ::

Me zanima,kako nadgradit ta kontroler v 370, ce se sploh da?:|Ta me fool zeza,tko da mam IBG DTLA 30G samo na UDMA 2.Kje je fora?????:'(
Bucbuc
  • spremenilo: Bucbuc ()

Siluro ::

Bucbuc kakšne probleme pa imaš z IBM 30 GB diskom?HighPoint-ov kontroler z IBM 30 Gb deluje brez problemov, res pa je da moraš disk z IBMSWITCH-em nastavit na UDMA 4 (66) in ne na UDMA 2 (33), uporabiš nov Upgrade za HPT366 ter gonilnike za uporabljeni Upgrade ter zadeva dela, brez problema!!!????.

P.S: Disk si razdeli na več particij!
Howg govoril sem!

Bucbuc ::

Disk sem ze razdelu na 3 part.,tud priklopim ga na IDE 3 MASTER (ABIT BE6-2),pr zagonu pa se vedno UDMA2.
Mi pa tud rukne ven posodabljanje drv. za PCI Comunication device.Ka pa je to ????
Bucbuc

jetam ::

Nadgradtit se ga ne da... sploh pa HPT366 so jajca na kubik... Sem zaradi tega izgubil vse podatke. Kupi si Promise kontroler pa bo... nobenih problemov odkar ga mam. (na žalost prepozno seveda)
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Siluro ::

Jetam če ga ti nisi znal HPT366 zrihtat še ne pomeni da so jajca je pa res da je HPT370 precej bolši.Bucbuc preveri katero verzijo biosa-za HPT366 imaš vem da je z verzijo 125 in gonilniki za to verzijo zadeva z IBM diskovjem solidno delovala.Kje dobiš noveši Bios?Na HighPoint-ovi spletni strani:Link do HighPoint-ove strani
Gonilnike za nov Bios pa tudi dobiš na tej strani!Lahko se še sprehodiš še do ABIT-ovega FTP serverja :Link do FTP serverja!:D:\
Howg govoril sem!

KuhaR ::

HPT366 kontroler bi se dalo spremeniti v 368 (RAID) vendar le če je na kartici. če pa je na plati bo treba počakati na kakšen bios, ki bo to omogočal. Če uporabljaš Win ME uporabi drajverje 1.22 kateri dajejo najboljše rezultate z IBM-ovim diskovjem.

Bucbuc ::

Kaj naj rečem,10x fantje. Samo bom probou in 1.22 in
1.25 šoferje,pol pa kr bo ,BO.Še ekrat Hvala!!


Best regards:):)
Bucbuc

Jinxy ::

Totalno se strinjam, da je HPT366 totalno sranje...imam BE6 plato in je ta kontroler integriran na plati.
Katerikoli ATA66 ali ATA100 disk dam gor je isto: disk sicer dela na UDMA 4 (ATA66), ampak rezultati v raznim benchmark programih, prav tako pa tudi v praksi so slabsi kot pa na navadnem ATA33 kontrolerju, ki je tudi na plati!!

Ce kdo slucajno pozna resitev (ce sploh obstaja), se priporocam.

P.S.
Vedno uporabljam najnovejsi BIOS in driverje, tako da to 100% ni vrzok tezavam.

Siluro ::

Jinxy, res je da HPT366 ne bo podru nobenega hitrostnega rekorda ampak po mojih iskušnjah IBM diskovje deluje na njem brez problema , če uporabljaš nove gonilnike in nov BIOS , ti morda manka še IBMSWITCH s katerim svoj IBM UATA100 disk nastaviš na UATA66.Imaš pa lahko probleme z ostalimi diski tako da je najbolje da kontaktiraš z HighPoint-m oz. njihovo tehnično podporo!Link!:):)
Howg govoril sem!

Bucbuc ::

Mad Max:na tvoji povezavi na Abit je kr neki verzij biosa,sm probu beruk pa mi je freznulo.Comp se zažene,naklada WinMe pol pa tema.kaj bi to blo???


:|:(:'(
Bucbuc

KuhaR ::

Obstaja še en trik. Namreč če uporabiš navaden ide kabel namesto ata-66 80 žilnega dobiš dosti bolj stabilen sistem vendar pri zanemarljivi izgubi hitrosti. Pa še to: disk mej najprej priklopljen na IDE 1 ali 2 ter naloži sistem potem v biosu vklopi ata-66 kontroler v winsih dodaj drajverje ugasni in šele takrat priklopi disk na HPT366 kontroler. In glej da na disku ne boš imel jumper nastavljen na master ali slave temveč na cable select.

Bucbuc ::

Kuhar-Ali to pomeni da moram formatirat C:,še enkrat naložit Win-me?Po podatkih mamaplate sta 1,2 Ide ATA 33,3 in 4 pa ATA66.Torej prvo na ATA33!??


Me pa bega verzija biosa in plate:na ISA mi piše V 1.0,na monitorju pa podatki BIOSa za V.2.0.Kva je to zaena pi.....?

Na koncu bom pa vse prodal ce me bo fu....!;((:)
Bucbuc

Siluro ::

Bucbuc oprosti ker se ti tako pozno oglasam, KuhaR ti je dal nekaj dobrih napokov včasih tudi to pomaga, amak važno pri celotni zadevi je to da ti nadgradiš HPT366 z novim updatom in da uporabiš nove gonilnike za Windowse.Kar se tiče navadnega ide kabla je tudi ena od rešitev vendar ne izkoristis diska. Poskusi dobit IBM DISK SWITCH če ti ga ne uspe dobit lahko pošlješE-MAIL!:):)
Howg govoril sem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A je to normalno al je disk prepočasen?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
443088 (2141) strictom
»

hpt366 ide kontroler

Oddelek: Pomoč in nasveti
9925 (818) All
»

pocasen IBM disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
211271 (913) tedybear
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti
141757 (1543) bastadu
»

Izkazalo se je za resnično...

Oddelek: Novice / Diski
381986 (1986) branko_bm

Več podobnih tem