Forum » Programiranje » Prevajanje Linux-a
Prevajanje Linux-a
Lincolin ::
Hmmm,
zanima me kako bi lahko prevedel in predelal verzijo linux-a, ki je stlačen na disketi, in se ob zagonu zažene z diskete. Rad bi ga predelal v Slovenščino in malo boljši stil. Ali kje na netu lahko najdem že narejene programe za linux? Pa katere programe se uporabljajo za prevajanje linux-a. Hmm aja katere datoteke se pa prevajajo /source/ ali kere?
zanima me kako bi lahko prevedel in predelal verzijo linux-a, ki je stlačen na disketi, in se ob zagonu zažene z diskete. Rad bi ga predelal v Slovenščino in malo boljši stil. Ali kje na netu lahko najdem že narejene programe za linux? Pa katere programe se uporabljajo za prevajanje linux-a. Hmm aja katere datoteke se pa prevajajo /source/ ali kere?
|CyGNUS-x ::
@BW:
Na začetku.. :P
Na začetku.. :P
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
podtalje ::
Res bi lahko malo bolj objasnil kaj hočeš oz. kaj boš počel z njim.
Ali želiš prevesti celoten kernel, da ti bo npr. napake ven izpisoval v slovenščini,
ali pa želiš samo prevesti konfiguracijke datoteke oz. kaj podobnega.
Ali želiš prevesti celoten kernel, da ti bo npr. napake ven izpisoval v slovenščini,
Nerdor ::
Mislim, da si ti imel tole v mislih syslinux - The Easy-to-use Linux Bootloader.
... for lifetime!
Tako je:
Res bi lahko malo bolj objasnil kaj hočeš oz. kaj boš počel z njim.
moj_nick ::
A ti veš, kako izgledajo napake, ki ti jih izpiše kernel in kako pogosto jih lahko vidiš?
110111001001010001010000
Ja lahko jih vidim, naprimer ko se linux bootne s diskete mi napiše:
npr. Nettwork: OK
Ram memorx: DOWN
itd. In to bi jest rad prevedel.
L.P.
npr. Nettwork: OK
Ram memorx: DOWN
itd. In to bi jest rad prevedel.
L.P.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je možno prevesti Java ap. v slovenski jezikOddelek: Programiranje | 799 (537) | LeQuack |
» | Linux CNCOddelek: Operacijski sistemi | 3701 (3034) | brez-imenko |
» | IBM podpira "brezmicrosoftna" namizja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9322 (6840) | MrStein |
» | Nagrada za pisca virusa za Mac OS XOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 6180 (4435) | MrStein |
» | Linux in ISA ethernet cardOddelek: Operacijski sistemi | 1223 (1163) | dr.J |