Forum » Operacijski sistemi » Avtomatsko logiranje pri restartu XP
Avtomatsko logiranje pri restartu XP
civava23 ::
Win XP sem z naslednjim ukazom pripravil tako, da se reštarta ob določeni uri :
shutdown -r -f -m \\Serv -t 60
Vendar ko se računalnik ponovno zažene, se ustavi na zaslonu za prijavo, XP se ne zažene do konca.
Vem, da se da prijavni zaslon izklopiti, ampak če to naredim, se mi lahko brez prijave logira tudi kdorkoli iz mreže na moj računalnik.
Kako torej XP dopovedati, da sicer ob prijavi zahteva uporabniško ime in geslo, ampak, da ga pri ponovnem zagonu tudi sam vpiše, če pa se prijavlja nekdo iz mreže, pa mora uporabniško ime in geslo vpisati ročno.
shutdown -r -f -m \\Serv -t 60
Vendar ko se računalnik ponovno zažene, se ustavi na zaslonu za prijavo, XP se ne zažene do konca.
Vem, da se da prijavni zaslon izklopiti, ampak če to naredim, se mi lahko brez prijave logira tudi kdorkoli iz mreže na moj računalnik.
Kako torej XP dopovedati, da sicer ob prijavi zahteva uporabniško ime in geslo, ampak, da ga pri ponovnem zagonu tudi sam vpiše, če pa se prijavlja nekdo iz mreže, pa mora uporabniško ime in geslo vpisati ročno.
civava23 ::
TWEAKUI samo izklopi logiranje oz. logira avtomatsko default userja, vsi ostali pa se logirajo avtomastko brez poziva
freeky ::
Zalaufi cmd, vpiš control userpasswords2, pol pa poišč Users tab, pa odklukej Users must enter a user name and password to use this computer, vpiš geslo, in to je to.
Peace!
Peace!
Just a n00bi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14181 (11016) | fosil |
» | Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !Oddelek: Omrežja in internet | 1589 (1431) | slokii |
» | Prijava v XP-jeOddelek: Operacijski sistemi | 1267 (1129) | White666 |
» | Geslo za dostop do internetaOddelek: Omrežja in internet | 2083 (1884) | CaqKa |
» | inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3757 (3184) | ToniT |