» »

United nations

United nations

drejc ::

Ker menim da je splošno mnenje o ZN vojski (predvsem med Evropejci) preveč idealizirano, prilagam naslednji LINK.

Keyser Soze ::

Ja in?

Zdej si pa pogruntal hudiča in pol.:D

P.S.: Še kaj hujšega se je dogajalo... Ne samo to...

Thomas ::

> Ja in?

> Zdej si pa pogruntal hudiča in pol.

No, ti si to očitno vedel že prej, ampak se ti ni zdelo vredno omenjat. Tudi Hanžeku in Danici, ki tako ljubita UN, se ne.

_sas_ ::

Ja in?

Zdej si pa pogruntal hudiča in pol.


saj v medijih je blo že prej ampak to je pa prva aretacija. pred časom se je govorilo, da naj sploh nebi imeli možnosti koga kaznovat ... vidim, da temu ni tako.

glede UN-a; ta je že itak vso kredibilnost zdavnaj zgubil. ti niso za reševanje sporov, ampak za opazovanje sporov. V tej od boga pozabljeni celini samo gledajo, kako se bodo tisti - ki jih nebo pokončal aids, lakota in ostale bolezni - med sabo pobili. pa še, glede na zgornji link, sami pristavijo svoj lonček ...

MadMicka ::

Hja, zlorabe se dogajajo povsod. Tudi npr. v ameriški vojski, kjer so grupno posiljevali ženske pripadnice in jim potem še disciplinsko grozili, če so podale prijave...

Ni stvar v tem, da ali se zlorabe dogajajo ali ne, temveč v tem, da se je potrebno truditi, da je tega čim manj...

Sploh pa drejc, tisti ki ima idealizirano mnenje o katerikoli vojski, mu nekaj fali v glavi. Vojska je nujno zlo, bi lahko temu rekli...

Povsem drugo pa je vprašanje, katera vojska ima pravico okupirati drugo državo. To pa je gotovo le tista vojska, ki dobi tak mandat od UN. Če temu ne bi bilo tako, bi prišlo do kaosa. Vsakdo bi lahko napadel vsakega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Keyser Soze ::

Dej, dej Thomas. A to je zate tudi nekaj novega...

JE pa res, da ne lulajo po zapornikih in ne delajo piramide iz njih. To znajo samo nekateri...:) Ampak ti tako ali tako podpiraš to.. Ne?

P.S.: Če bi bil dovolj razgledan in bi poznal te zadeve, bi vedel, da se dogajajo še hujše stvari. Ampak ne pridejo na dan... To je pa druga.

Zgodovina sprememb…

NoUse4AName ::

UN je točno to, kar velesile naredijo iz njega. US kot najmočnejša država na svetu diktira največji del kaj UN lahko naredi in kaj ne.
V bistvu so mi najmanj razumljivi ljudje, ki mislijo da je UN nekaj groznega in da bi bil svet na boljšem brez te organizacije.
Vojska pa je vojska. Ne vem kaj pričakujejo ljudje. Da bojo šolani morilci v svojem prostem času rožice posajali?

Barakuda1 ::

Keyser Soze :|

Nikar zaiti na preveč oseben (in žaljiv) nivo, do sogovornikov.
Svoje nestrinjanje izrazi na malce bolj strpen način, da mi ne bo potrebno poseči po ukazu "briši"

Hval za razumevanje

Luka Percic ::

"Da bojo šolani morilci v svojem prostem času rožice posajali?"

"Ni stvar v tem, da ali se zlorabe dogajajo ali ne, temveč v tem, da se je potrebno truditi, da je tega čim manj..."

Nekako se strinjam le nerazumem take gonije proti Ameriškim zlorabam.

Ideologija?

"JE pa res, da ne lulajo po zapornikih in ne delajo piramide iz njih. To znajo samo nekateri... Ampak ti tako ali tako podpiraš to.. Ne?"

Raje kot posiljen sem del človeške piramide.
Ideologija?
Ja ideologija.

Keyser Soze ::

A posiljen? Eh, sem falil ta del. Sem videl samo tistega, da so imeli spolne odnose za denar in hrano. Skratka prostitucija... Tudi ala Tajska (mladoletnice).

_sas_ ::

sex z mladoletnico, torej posilstvo. ampak tam je bilo to še bolj izprijeno; izstradani, v brezupnem položaju bi naredili marsikaj ...

pa ne, da jih zagovarjaš?

Daedalus ::

>Ker menim da je splošno mnenje o ZN vojski (predvsem med Evropejci) preveč idealizirano, prilagam naslednji LINK.

Mnenje o vsaki vojski je idealizirano. Si pozabil, kako so Ameri razlagali napad na Irak? Par pametnih raket, ki itak vejo, kam morajo past, pa bo vsega konec v par dneh. Pol je pa sledil šok ena - ni bilo konec vsega v parih dneh, pa šok dva - Abu Ghraib. In kaj se boš zdaj poskušal prepirat, kdo je slabši? Vsak, ki zbere poklic morilca je za moje pojme rahlo trčen (jih par poznam), čeprav je res, da so vojaki nujno zlo. In v vsaki vojni/izrednih razmerah se dogajajo pizdarije. Zakaj pa misliš, da so si izmislili izraz collateral damage? Civilian casualties je precej grob izraz, ki ni všeč ljudem...
Konkretno kar se tiče tega primera - barabe naj polovijo in jim sodijo. In poskušajo zagotoviti, da se kaj takega ne bo ponovilo.

>sex z mladoletnico, torej posilstvo. ampak tam je bilo to še bolj izprijeno; izstradani, v >brezupnem položaju bi naredili marsikaj ...

Meni zveni precej podobno kruto, kot mučenje (nedolžnih?) zapornikov, ki se ne morejo branit. Isti šmorn, drugi ljudje. Pa ne, da jih braniš?

Pa ni vsak sex z mladoletnico posilstvo. Pri nas je spodnja meja 15 let. Nižje je posilstvo, drugače ne.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Madona, a ni biu vaš mirovniški razlog za nenapad zda na Irak, ravno zaradi nepodpore ZN? Ali kar intervencija sama...bi blo boljš da je neb blo?

V vsakem primeru ste v riti.

MadMicka ::

Čakte no, posilstvo seveda ni enako seksu z mladoletnico. Pri posilstvu se uporabi prisila, povsem nekaj drugega pa je, če seksaš z mladoletnico in je ta za stvar. Sicer je tudi to kaznivo dejanje, vendar se jasno, mileje kaznuje..

p.s.: to govorim na splošno, če pa so npr. UN vojaki seksal z mladoletnico v smislu, seksi, pa dobiš kilo kruha, je to seveda potrebno strogo kaznovati...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

BigWhale ::

> Pa ni vsak sex z mladoletnico posilstvo. Pri nas je spodnja
> meja 15 let. Nižje je posilstvo, drugače ne.

Tudi to nisem preprican, ce se tretira kot posilstvo. Mogoce se. Ne vem.

Keyser Soze ::

A zgleda da jih branim? Meni se ne zdi. Če pa se ti zdi, da jih branim.. Zato ker ne podpiram ne tega tu, ne tistega na Kubi, ne dogodkov v Iraku, in še kje drugje, se pa vprašaj kaj je s kom narobe in kdo koga brani. Ker je za nekoga nekaj nujno zlo, drugo pa popolnoma nesprejemljivo in sprijeno. Čeprav gre v vseh primerih za resno poseganje v človekove pravice.

Bi moral prebrat Psihopatologijo od Kobala. Tam lepo definira določene vzorce obnašanja.

P.S.: Pa razjasni si pojem posilstva ipd. Vzemi Kazenski zakonik in ga preglej, če se ti zdi, da ga je vredno upoštevat.

P.P.S.: Daedalus, spodnja meja je 14 let.

P.P.P.S.: Drejc, tam kjer si ti jaz ne bi hotel biti. Upam da razumeš.:)

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

>Madona, a ni biu vaš mirovniški razlog za nenapad zda na Irak, ravno zaradi nepodpore ZN? Ali >kar intervencija sama...bi blo boljš da je neb blo?

@drejc - še enkrat preberi moj post. Pa še enkrat, pa še enkrat... Pa boš mogoče ugotovil, kaj sem hotel povedat. Hint - ni fora v napadu na Irak in mojemu (ne)strinjanju z njim. Fora je v propagandi, prikazovanju le-tega. Nanaša se pa na mojo trditev, da se vsako vojsko idealizira (vsaj v državi, iz katere je). Zdaj razumeš?

> Tudi to nisem preprican, ce se tretira kot posilstvo. Mogoce se. Ne vem.

Se tretira kot spolni napad na mladoletno osebo, IMHO. Kolk je pa to blizu posilstvu, pa ne vem, ker nisem lih pravnik.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

nevone ::

>Kolk je pa to blizu posilstvu, pa ne vem, ker nisem lih pravnik.

Tega tudi pravnik ne ve prav dobro. To ve samo "posiljena" oseba. Da se pa ugotavljat posilstvo prav gotovo. Ne vsako, marsikatero pa. Samo tega pravniki ne delajo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Keyser Soze ::

Pravnik lepo ve definicijo posilstva in s tem tudi kaj je posilstvo. Kar je edino pravilno in lepo, da jo zna, če se s tem ukvarja.

Da pa to najboljše ve "posiljena" oseba pa ni res. Ne vedno. Na kakšnih študentskih žurih so zelo popularne določene "date rape" droge ala GHB.

_sas_ ::

A zgleda da jih branim? Meni se ne zdi. Če pa se ti zdi, da jih branim.. Zato ker ne podpiram ne tega tu, ne tistega na Kubi, ne dogodkov v Iraku, in še kje drugje, se pa vprašaj kaj je s kom narobe in kdo koga brani

dajva nekaj razčistit. jaz sem napisal 2 sporočila, ki govorita samo o UN-u. tako, da jaz nisem nikogar branil. Ti Keyzer si pa tisti, ki si v temo vlekel američane pa še tajce povrhu, in ti si tisti, ki opravičuješ svinjarije enega s svinjarijami drugega. jaz nisem nikjer trdil, da so američani svetniki.

Keyser Soze ::

dajva nekaj razčistit. jaz sem napisal 2 sporočila, ki govorita samo o UN-u. tako, da jaz nisem nikogar branil. Ti Keyzer si pa tisti, ki si v temo vlekel američane pa še tajce povrhu, in ti si tisti, ki opravičuješ svinjarije enega s svinjarijami drugega. jaz nisem nikjer trdil, da so američani svetniki.

Dragi kolega, pišem z mislijo na tvoje poste v drugih temah. :)

In ker se gre tema o tem, kako idealizirano je mnenje o tej vojski je treba pač povleči eno vzporednico idealiziranja preostalih vojsk z istimi lapsusi nekateri soudeleženih v tej temi.
Pa ne bomo menda imeli dvojna merila?

P.S.: KAr se tiče Tajske pa nisi doumel, kajneda. Navkljub temu, da imaš v oklepajih zapisan odgovor.

P.P.S.: Aja, dejstvo, da se takšne stvari dogajajo tudi drugje ni nobeno opravičevanje. Pa tudi omenjanje dejstva, da se dogajajo hujše stvari ne. Samo opozorilo, da naj bi bili malo bolj dosledni pri tem. Ne bi delali selekcije, kot se to rado počne, ko zapiha v napačno smer. Če sem pa kje napisal, da niso nič krivi in da jih je treba pustiti pri miru, pa pač pokaži ta stavek, odstavek...

Zgodovina sprememb…

_sas_ ::

početje v zaporih abu ghraib in guantanamo sem opravičeval?

vem za sex turizem na Tajskem in kakšne so spodnje starostne meje ...

Keyser Soze ::

A res veš? Malo višje si trdil, da je seks z mladoletnico posilstvo.:)

No ja. Ne izključujem možnosti, da ima kakšna država tam doli takšen zakon. Pa jih vse poznaš, da to veš?

Sicer pa ne vem kaj se počutiš tako ogroženega in da se vse v tej temi vrti samo okoli tebe.

_sas_ ::

sploh se pa ne gre za to (vsaj z mojega vidika), da so gnila jabolka povsod, ampak kaj počne ta UN na splošno. razen posamičnega sranja NIČ. samo opazujejo kaj se dogaja po svetu ...

eno gnilih jabolk je npr. tudi sin generalnega sekretarja te organizacije.

nevone ::

>Pravnik lepo ve definicijo posilstva in s tem tudi kaj je posilstvo. Kar je edino pravilno in lepo, da jo zna, če se s tem ukvarja.

Ja, ve definicijo. Potem lahko sklepa po definiciji, po opisu "posiljene" osebe, ali pa iz lastnih izkušenj.

>Da pa to najboljše ve "posiljena" oseba pa ni res. Ne vedno. Na kakšnih študentskih žurih so zelo popularne določene "date rape" droge ala GHB.

Take žurke me pa niti ne zanimajo, čeprav imaš prav, da po definiciji, "posiljena" oseba, lahko ne ve, da je bila posiljena v času ko se posilstvo dogaja, lahko pa zve ali se zave kasneje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

_sas_ ::

A res veš? Malo višje si trdil, da je seks z mladoletnico posilstvo.:)

No ja. Ne izključujem možnosti, da ima kakšna država tam doli takšen zakon. Pa jih vse poznaš, da to veš?


od kod si pa zdaj razbral, da jaz trdim, da se na Tajskem ne dogajajo spolne zlorabe ali pa posilstva?

Sicer pa ne vem kaj se počutiš tako ogroženega in da se vse v tej temi vrti samo okoli tebe.

hehe dober si ... ampak enako bi lahko jaz rekel za tebe :)

Barakuda1 ::

Prosim, da se držite teme.

Osebne diskvalifikacije pa si lahko izmenjate tudi preko ZS. Tukaj bodo v nadljevanju brez izjeme brisane.

Hvala za razumevanje

BigWhale ::

Jaz res ne vidim v cem je problem?

Eni so delali grde stvari in sedaj jih delajo se drugi?

Eh? Oboji so in bodo delali grde stvari. Cisto vseeno na katero stran se postavis.

Grde stvari so grde in spregledati jih ali eni ali drugi strani je narobe.

Oboji pa pravijo zase, da so dobri.

STASI ::

Moderatorjem se opravičujem ker je ponovno off toppic bi samo zakonsko definicijo posilstva podal:

KAZNIVA DEJANJA ZOPER SPOLNO NEDOTAKLJIVOST

Posilstvo

180. člen

(1) Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno na grozovit ali na posebno poniževalen način ali če je dejanje storilo več oseb zaporedoma, ali nad obsojenci, ki prestajajo kazen zapora v zaprtih ali polodprtih zavodih za prestajanje kazni zapora, se storilec kaznuje z zaporom najmanj treh let.
(3) Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju tako, da ji zagrozi, da bo o njej ali njenih bližnjih odkril, kar bi škodovalo njeni ali njihovi časti ali dobremu imenu, ali da bo njej ali njenim bližnjim povzročil veliko premoženjsko škodo, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
(4) Če sta bili dejanji iz prvega ali tretjega odstavka tega člena storjeni proti osebi, s katero storilec živi v zakonski ali zunajzakonski skupnosti, se pregon začne na predlog.

Spolno nasilje

181. člen

(1) Kdor uporabi silo ali zagrozi osebi drugega ali istega spola z neposrednim napadom na življenje ali telo in jo tako prisili, da stori ali trpi kakšno spolno dejanje, ki ni obseženo v prejšnjem členu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do desetih let.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno na grozovit ali na posebno poniževalen način, ali če je dejanje storilo več oseb zaporedoma, se storilec kaznuje z zaporom najmanj treh let.
(3) Kdor osebo drugega ali istega spola prisili, da stori ali trpi kakšno spolno dejanje iz prvega odstavka tega člena tako, da ji zagrozi, da bo o njej ali njenih bližnjih odkril, kar bi škodovalo njeni ali njihovi časti ali dobremu imenu, ali da bo njej ali njenim bližnjim povzročil veliko premoženjsko škodo, se kaznuje z zaporom do petih let.
(4) Če sta bili dejanji iz prvega ali tretjega odstavka tega člena storjeni proti osebi, s katero storilec ali storilka živi v zakonski ali zunajzakonski skupnosti, se pregon začne na predlog.

Spolna zloraba slabotne osebe

182. člen

(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, tako da zlorabi njeno duševno bolezen, začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalost, slabost ali kakšno drugačno stanje, zaradi katerega se ne more upirati, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
(2) Kdor v okoliščinah iz prejšnjega odstavka kako drugače prizadene spolno nedotakljivost slabotne osebe, se kaznuje z zaporom do petih let.

Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let

183. člen

(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, pri čemer obstaja očitno nesorazmerje med zrelostjo storilca in žrtve, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka z osebo, ki še ni stara deset let ali s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom najmanj treh let.
(3) Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(4) Kdor v okoliščinah iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena kako drugače prizadene spolno nedotakljivost osebe, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom do petih let.

Kršitev spolne nedotakljivost z zlorabo položaja

184. člen

(1) Kdor zlorabi svoj položaj in tako pripravi osebo drugega ali istega spola, ki mu je podrejena ali od njega odvisna, k spolnemu občevanju, ali da stori oziroma trpi kakšno drugo spolno dejanje, se kaznuje z zaporom do petih let.
(2) Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, staro nad petnajst let, ki mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Barakuda1 ::

Zgolj zaradi natačnosti izrazov.



STASI je podal tekst členov, ki v Kazenskem zakoniku RS opredeljujejo

KAZNIVA DEJANJA ZOPER SPOLNO NEDOTAKLJIVOST


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mayer (Planet TV) "lovi pedofile" po TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7611218 (8834) vostok_1
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527512 (17259) Oldi
»

Župnik za spolne napade dobil pogojno kazen (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9418971 (17357) atubbuta
»

Vprašanje za pravnike - je legalno?

Oddelek: Loža
257264 (6388) Doman

Več podobnih tem