Forum » Pomoč in nasveti » Flashanje BIOSa na MSI plati - prosim za pomoč
Flashanje BIOSa na MSI plati - prosim za pomoč
kewo ::
Hello, do sedaj sem na mojih bivših platah vedno flashal bios iz windowsev. Sedaj imam MSI K8N Neo2 Platinum, ki takega programa nima. Lepo prosim, če mi kdo pove kako se na tej plati flasha bios iz DOSa.
suse80 ::
Sicer nimam windows, amapk stvar gre tako, da si narediš zagonsko disketo in na njo posnamesš tudi flash utility ter bios datoteko za tvoj bios. Sistem zaženeš s te diskete ( ali iz bootable cd-ja) in potem v DOS promptu pač izvedeš ukaz npr. awdflash ime_datoteke.bin
in to je to. Opisano je zgolj hipotetični primer!!!!
Naj ti pa povem nekaj:
Nikoli ne flashaj biosa na matični, če za to nimaš RESNIČNE potrebe. Če ti sistem dela ok, potem nikar ne delaj tega. Flashanje biosa brez potrebe je isto, kot bi menjal olje na avtu za vsako, ko bi v trgovini videl novo vrsto olja...
Če pa se ti sploh ne sanja, kako se to naredi, pa verjetno res niti nimaš potrebe, da to storiš! Bios flashaj samo takrat, ko npr. zaradi napake v Biosu ne dela sistem, ali ne podpira določene velikosti diska, ali.... ipd. Če pa vse dela-NIKAR!
in to je to. Opisano je zgolj hipotetični primer!!!!
Naj ti pa povem nekaj:
Nikoli ne flashaj biosa na matični, če za to nimaš RESNIČNE potrebe. Če ti sistem dela ok, potem nikar ne delaj tega. Flashanje biosa brez potrebe je isto, kot bi menjal olje na avtu za vsako, ko bi v trgovini videl novo vrsto olja...
Če pa se ti sploh ne sanja, kako se to naredi, pa verjetno res niti nimaš potrebe, da to storiš! Bios flashaj samo takrat, ko npr. zaradi napake v Biosu ne dela sistem, ali ne podpira določene velikosti diska, ali.... ipd. Če pa vse dela-NIKAR!
kewo ::
Flashanje uspelo. Live Update ti flasha BIOS z zadnjih uradnim BIOSem iz MSIjeve strani, jaz pa imam en drug BIOS, ki je se boljsi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posodobitev biosa (težava z navodili) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9488 (8500) | Miha20 |
» | Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do žOddelek: Novice / Nova vsebina | 4243 (3898) | MrStein |
» | ali obstaja ???Oddelek: Strojna oprema | 985 (878) | krneki0001 |
» | bios se ne more flashat?Oddelek: Strojna oprema | 1239 (1107) | Dead_Eye |
» | Flashal BIOS na Epox 8rda+, sedaj tipkovnica ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1355 (1119) | EZ2BHard |