Forum » Omrežja in internet » Težave z WLAN
Težave z WLAN
Silverus ::
Hola, vem da se o tem veliko piše samo nisem in nisem uspel nakti tega kar rabim.
Zadeva je sledeča Belkin wireless router( 802.11g Wireless DSL/Cable Gateway Router F5D7230uk4 )in Belkin 11 MB kartica z zunanjo anteno.
Priklop je SiOL ADSL.
Router se mi uspešno poveže, tudi PC se mi uspešno poveže na router in internet povezava dela. Problem je v prenosu paketov. Hitrost delovanja je na ivoju 10k. Povezava je od 1MB - 2MB včasih 5 v glavnem zelo niha.
Na svojem laptopu imam Linksys Wireless kartico, in povezava prek te dela z 11MB signalom, internet dela kot mora.
Nastavitve kolikor dopušča softwear so enake, enak kanal ipd....
A ima mogoče kdo kakšno rešitev, ker ne bi bil rad plešast do marca?
Hvala za odgovore
lp
miha
Zadeva je sledeča Belkin wireless router( 802.11g Wireless DSL/Cable Gateway Router F5D7230uk4 )in Belkin 11 MB kartica z zunanjo anteno.
Priklop je SiOL ADSL.
Router se mi uspešno poveže, tudi PC se mi uspešno poveže na router in internet povezava dela. Problem je v prenosu paketov. Hitrost delovanja je na ivoju 10k. Povezava je od 1MB - 2MB včasih 5 v glavnem zelo niha.
Na svojem laptopu imam Linksys Wireless kartico, in povezava prek te dela z 11MB signalom, internet dela kot mora.
Nastavitve kolikor dopušča softwear so enake, enak kanal ipd....
A ima mogoče kdo kakšno rešitev, ker ne bi bil rad plešast do marca?
Hvala za odgovore
lp
miha
- spremenil: CaqKa ()
Keyser Soze ::
In kaj ti dela sive lase??
Če imaš 11Mb kartico(b ne B) imaš prenos cca. 1MB. Več nikakor ne, ker kartica ne podpira. Za povezavo 5MB moraš dobit en g klase(54Mb) adapter (PCI ali USB).
Torej na PCju imaš 11Mb kartico v prenosniku pa verjetno 54Mb. In slednja deluje zadovoljivo na ADSLu, tista v PCju pa ne. Moraš računat, da so to maksimalne povezave, ki jih redko dosežeš na WLANu.
P.S.: Če imaš USB2.0 kupi ASUS WL-160G USB wlan adapter. Meni je deloval na polni hitrosti na razdalji 7 metrov skozi eno nosilno steno. Osnovni paket ADSL je laufal več kot zadovoljivo(torrenti, dc++, mula, gameing,...). Router je bil pa WRT54G Linksys.
Če imaš 11Mb kartico(b ne B) imaš prenos cca. 1MB. Več nikakor ne, ker kartica ne podpira. Za povezavo 5MB moraš dobit en g klase(54Mb) adapter (PCI ali USB).
Torej na PCju imaš 11Mb kartico v prenosniku pa verjetno 54Mb. In slednja deluje zadovoljivo na ADSLu, tista v PCju pa ne. Moraš računat, da so to maksimalne povezave, ki jih redko dosežeš na WLANu.
P.S.: Če imaš USB2.0 kupi ASUS WL-160G USB wlan adapter. Meni je deloval na polni hitrosti na razdalji 7 metrov skozi eno nosilno steno. Osnovni paket ADSL je laufal več kot zadovoljivo(torrenti, dc++, mula, gameing,...). Router je bil pa WRT54G Linksys.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Ja vem samo od 11MB kartice pričakujem vsaj 1MB povezavo in nobenih izgubljenih paketov. SiOL-ov page se mi nalaga cc 3min. Mislim da to ni normalno.
Ja v lap topu ima 54MB kartico. A je potem rešitev v zamenjavi PC kartice z 54? PC lartica je na PCI slotu in ne na USB.
Ja v lap topu ima 54MB kartico. A je potem rešitev v zamenjavi PC kartice z 54? PC lartica je na PCI slotu in ne na USB.
Obstajajo wireless adapterji na usb vodilu in tisti ASUS je zelo, zelo dober. Drugače pa je trenutno ena takšna dobra kartica(PCI) ki zmore 54Mb ena od Canyona mislim da. Problem pri tvoji karti v PC ju je to, da je 11Mb. In ko se poveže se ne poveže realno z 11Mb ampak morda pol manj. Ali še manj. Bi rabil kakšen program, da bi izmeril jakost signala. Ker default Win programi niso najbolj merodajni kar se tiče prikazovanja kakovosti signala.
Drugače pa imaš na teh tem eno malo morje na www.wlan-sat.com...
P.S.: Nič ti ne garantiram, da bo bolje z 54g kartico. Odvisno od same razdalje med routerjem in PCjem ter ovir med njima. Ampak se mi zdi, da je to edina razumna rešitev. Ki pomoje bo delovala.
Drugače pa imaš na teh tem eno malo morje na www.wlan-sat.com...
P.S.: Nič ti ne garantiram, da bo bolje z 54g kartico. Odvisno od same razdalje med routerjem in PCjem ter ovir med njima. Ampak se mi zdi, da je to edina razumna rešitev. Ki pomoje bo delovala.
Ok sem ubogal nasvet, situacija je sedaj sledeca. Ker v Bing Bangu kjer je bil kupljen router in kartica nimajo nic drugega kot Belkin sem pac zamenjal prejsno kartico z USB 54MB kartico. Sedaj je signal z routerjem vedno 11MB kar je ok. Ampak inteneta pa ne psravim skoz. Mal dela, potem pa zgubi povezavo - signal se vedno na full + paketki se se vedno zgubljajo. Z laptopa povezava dela brez problema, internet povezava tud. Predvidevam da je nekaj na nastavitvah ampak se mi tud sanja ne, na kaj bi moral se paziti. Lahko se kaksna pomoc?
hvala
miha
hvala
miha
Trancedeejay ::
HI mozno da imam podoben problem. V notebooku je kartica z wlan in se poveze v omrezje in potem po 3, 4 sekundah spet prekine. Wireless router je 5 metrov stran, na racunalniku vedno ko se konekta pise excellent za signal. In potem se nonstop konekta in prekinja. Kaj bi lahko bilo narobe, nastavitve, hardver?
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
cryptozaver ::
Resitev je upgrade FW ruterja. GUI na rutreju ne najde nadgradnje ceprav obstaja, zato bo treba na net. Sicer pa je prepustnost odvisna od oddaljenosti in fizicnih ovir. 54g ruter in 11b kartica zmoreta okoli 5MBit pri manjsih razdaljah. V primeru sifriranja je prepustnost 5-20% slabsa. Predvsem pri vecjih razdaljah (tiste deklarirane so res malo zavajajoce) se je vredno nekoliko poigrati se s kanali.
Na zalost kljub upgrajdu FW, se vedno sem in tja prihaja do krajsih drop out-ov, zveza se po kaksni minuti spet sama vzpostavi.
Vse napisano velja za ruter Belkin 54g in par razlicnih 11g kartic (USB, PCI).
Na zalost kljub upgrajdu FW, se vedno sem in tja prihaja do krajsih drop out-ov, zveza se po kaksni minuti spet sama vzpostavi.
Vse napisano velja za ruter Belkin 54g in par razlicnih 11g kartic (USB, PCI).
11b kartica omogoča prenose do 5Mb/s?
USB imaš 1.1 zato ti ne omogoča polne hitrosti oz. samo 11b.
Izpadi pa so bili tudi pri meni. Predvsem na začetku in na XPjih z SP1. Po namestitvi SP2 je bilo problemov konec. Niti ene prekinitve več, ne glede na uporabo.
Če je pa to res problem routerja pa ne bi vedel, ker nisem imel tega modela in proizvajalca.
USB imaš 1.1 zato ti ne omogoča polne hitrosti oz. samo 11b.
Izpadi pa so bili tudi pri meni. Predvsem na začetku in na XPjih z SP1. Po namestitvi SP2 je bilo problemov konec. Niti ene prekinitve več, ne glede na uporabo.
Če je pa to res problem routerja pa ne bi vedel, ker nisem imel tega modela in proizvajalca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
No jaz mam tocno ta ruter zato vem. 11b 'kartica' USB ali wi-fi adapter ce smo bolj natancni zmore pri normalni oddaljenosti realnih najvec 5.5 MBit/sek. Deklarirano je sicer 11MBit/sek ampak ta podatek malo zavaja. No seveda pokaze prepustnost 1MBit/sek ce imas 1MBit linijo ADSL. Ce pa kopiras recimo neko datoteko z drugega sorsa na istem LAN-u pa so hitrosti 5MB.
ok se dodatno vprasanje, ali moram nastavit ip ali je bolje da pustim na dhcp-ju, ker če mam DHCP potem signal sicer je samo interneta pa nikakor ne spravim čez???
V smeri proti internetu si nastavi samo PPPoE. Proti LAN-u pa pusti tako kot je privzeto, za doticni ruter je privat IP 192.168.2.1 in dinamicno naslavljanje (DHCP).
Vsem racunalnikom samo nastavi samodejno pridobivanje IP (al neki tacga). To je zacetek zadost da bi moral delat.
as simple as that...
Vsem racunalnikom samo nastavi samodejno pridobivanje IP (al neki tacga). To je zacetek zadost da bi moral delat.
as simple as that...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ozko grlo omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1866 (1268) | x.sci |
» | wireless - AP, ruter?Oddelek: Omrežja in internet | 1328 (1128) | Keyser Soze |
» | težave z hitrostjo pri wireless mrežiOddelek: Omrežja in internet | 1534 (1218) | teeehaaaceee |
» | Hišni WLANOddelek: Omrežja in internet | 1583 (1357) | scythe |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4729 (3482) | pujsek_ |