» »

wireless - AP, ruter?

wireless - AP, ruter?

jurre ::

trenutno ugotavljam, kaj se mi najbolj splaca kupiti. Situacija je taka, imam en racunalnik, ki deluje kot ruter - nalozen clarkconnect, potem pa preko switcha povezana 2 namizna racunalnika.
Sedaj sem si nabavil dlacnik z wifi podporo in bi si rad nastimal neko wireless povezavo (ker se mi ne da stalno racunalnika priklaplat, za lenarjenje v postli z wifijem..:D )
razmisljal sem naprej v usb kljucih, wifi karticah - ne vem ce bo delalo na linuxu (na svoj racunalnik pa ne bi imel priklopljeno, ker moram potem imeti prizgan racunalnik). Podpora na strani clarkconnecta je bolj slaba?:
Supported Hardware

Many wireless network cards work out of the box in Linux (see Links section below). However, we only officially support the following:
PCI: Netgear 11Mbps 802.11b Wireless PCI Card (MA311)
ISA-to-PCMCIA bridge: All models
PCI-to-PCMCIA bridge: Buffalo Tech WLI-PCI-OP
PCMCIA: Orinoco Silver and Gold 802.11b PCMCIA

tudi na googleu nisem nasel nobenih pametnih informacij - veliko je odvisno od cipseta in revizije kartice..nekatere delajo nekatere ne. In da bi se izognil tezavam, sem razmisljal o nakupu accesspointa oz ruterja, ki bi deloval kot AP. Sedaj me zanima kaj se bolj splaca kupit, kaksen netgearov AP pride ene 90€, medtem ko bi lahko ruter Buffalo WHR-HP-G54 MIMO dobil za 53€ ali pa recimo malo drazji Linksys WRT54GL? Kakor sem bral sta oba dobra, na oba se da naloziti druge firmware? kaj bolj priporocate? Dosegljivost signala - sem v bloku, tako da ne rabim ne vem kaj pa tudi drugih ne bi rad gostil (edino zelezobetonska stena je med dnevno in mojo sobo), pa neko zascito (wpa, zaklenitev na mac?).
Bo AP deloval, ce ga samo priklopim na switch, kamor sta priklopljena racunalnika (switch je naprej povezan na linux ruter)? Je treba pri AP se kaj posebej nastavljat ali deluje stalno?

#000000 ::

Nabavi to kartico, ker kakor piše je ta 100% podprta, z ostalimi pa znaš imet probleme.

Netgear 11Mbps 802.11b Wireless PCI Card (MA311) LP

jurre ::

ja, samo pri tej kartici me matra ker je samo B standard - 11Mb, raje bi imel G - 54 (streamenje kaksnih video, kolegu steka na 11Mb)

#000000 ::

No ja pol magar vzameš kak drug router OS namesto clarka, zdej ker je najbolj primeren ne vem, mogoče m0n0wall, al pa PFsense, tam mislm da je podprtih precej več kartic.

shock ::

Samo glej da bo kartica z atherosom chipsetom. Namig: TP-Link ali Netgear (ponavadi imajo tisto oznako 108Mbit in ne 125Mbit). Vseeno bi ti priporočal, da si vzameš tistega buffola.

jurre ::

eto, sem nabavil buffalo ruter..malo zezanja pa zadeva deluje, signal nese do naslednjega stopnisca0:)

SasoS ::

jup...buffalo ima tudi AP mode...ravno inštaliral enega par dni nazaj...

Keyser Soze ::

Sam se ravno v teh časih matran (krvavi pot potim) z vzpostavitvijo enega "all in one" serverja.

Vse sloni na Clarkconnect serverju, na katerega imam priklopljen en klinčev gigabitni switch iz katerega potem poti vodijo na ostale delovne postaje. Za potrebe brezžične mreže pa imam na switch priklopljen še Linksysov WRT54G (z tomato firmwareom) v vlogi APja.

Zadeve delujejo kot se šika. Signal po celi dvonadstropni bajti z konkretnimi zidovi.Sodeč po izkušnjah.

P.S.: Na Linksysa je priključen še Asus WL520, da stvari še malo bolj zakomplicira. :D Je pa namenjen kot AP za zunanje obiskovalce.
Pač, na omrežju se dogajajo korenite spremembe in ni še vse tkao kot bi moralo bit.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879724 (6465) janezek67
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822871 (13698) umexteacher
»

WLAN krizi in tezave

Oddelek: Omrežja in internet
151835 (1250) amacar
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435432 (4229) KandazaR
»

Wireless router canyon cn-wf514

Oddelek: Omrežja in internet
257199 (5204) jancus

Več podobnih tem