» »

C++ ali Java

C++ ali Java

Lind ::

Lep pozdrav vsem skup.

Js sn se pa mal navdušo nad programiranjem in bi sedaj prosil za vaš nasvet. In sicer prosil bi če mi povete kateri od teh dveh programov je bolši za začetnike. pPa če ma keri kakšno stran kjer piše kaj osnovnega za začetnike pa tudi če je o tem napisana kakšna pametna knjiga. Prosil bi pa tudi če mi sporočite če se bo glede tega odvijal kak tečaj v Sloveniji.

LP.:D

OwcA ::

Vsak ima svoje pasti.

Začni raje s Pythonom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ADF ::

NoUse4AName ::

Ja vendar ne vem kako bo prešaltal iz tako lepega jezika kot je python na nekaj veliko manj prijaznega. Slej ko prej se itak treba naučit c++. Pomojem je veliko boljša pot c++ -> python, kot pa python -> c++.

borchi ::

zakaj se pa nisi na začetku vprašal C# ali Java?
l'jga

DominusSLO ::

Po mojem je dandanes boljše se usmerit v javo... npr. appleti za html...

OwcA ::

Ja vendar ne vem kako bo prešaltal iz tako lepega jezika kot je python na nekaj veliko manj prijaznega. Slej ko prej se itak treba naučit c++. Pomojem je veliko boljša pot c++ -> python, kot pa python -> c++.

Roko na srce, velika večina programerjev nikoli ne bo rabila zmogljivosti onkraj dobrega in učinkovitega interpreterskega jezika. Še posebaj glede na to, da se lahko v Pythonu igraš tudi z GUI-jem.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vesoljc ::

heh
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Nerdor ::

Vsem novim C++ programerjem: "Welcome to DLL HELL!" če pa boš progrmiral v unix-u: "Segamntation Fault te ma rad!" Bodi pripravljen na oriantacijski tek s raznimi verzijami librariji v unixu. :D

root987 ::

Morda PHP? ;)

/me runs
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

OwcA ::

Če se želiš naučiti programirati in ne samo obrtniško ven pljuvati spletne strani, potem PHP nima niti ene prednosti pred Pythonom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

root987 ::

true
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

cahahopie ::

Jaz sem začel tako in mi tud najbolj odgovarja:
prvo PHP, tak da boš sploh skapiro princip programirajna, logiko. Pa če še s tem kakšno din. stran nardiš, tako bolje.
Potem na faksu C++ do kazalcev, razredov. Nato pa idealno, da začneš z Javo, ker pa če se tam ne naučiš objektnega programiranja, pol se ne boš nikjer. Java je robustna in zato lažja za učenje.
No, sedaj pa spet delamo v C++, predvsem objektno, je kar malo različno kot v Javi, ker Java ne pozna kazalcev, samo reference. C++ pa je zelo manj robusten in vsebuje še kazalce in globalne spremenljivke in funkcije izven telesa razredov. Skratka, veliko sodrge, ki te sili v debugiranje.

Skratka tako jaz priporočam. Pa še vsi trije prog. jeziki imajo podobno sintakso.
Veliko uspehov!
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

64202 ::

Sem znal Javo prej kot C++, pa mi ni zal. Mi je pa zdaj C++ nasploh bolj "prijeten", ker je jezikovno gledano mocnejsi. Pa verjetno C++ ni dober prvi jezik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

Vesoljc ::

c++ je orenk zalogaj. zato znajo biti prve učne ure bolj zabavne sz kakim drugim jezikom, recimo java ;)
nekaj podobnosti imata, ko pa spoznaš razliko med referencami ter kazalci, boš počasi vedel tudi razliko med interpretacijo ter "native" prevajanjem :))
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

kopernik ::

Moje mnenje, Python. Lahko pa, v bistvu, začneš s katerimkoli od naštetih, saj je po netu ogromno uvodnih (pa tudi naprednih) tutorialov.

Zemljak ::

Za Python se strinjam, da je super stvar, sicer pa o C++ raje nebi razmisljal, ni microsoft brez veze uvedel .NET (npr. C#). Alternativa .NET-u je pa itak Java.

lp, Z

BluPhenix ::

Zemljak: ni microsoft brezveze uvedel C# ... seveda ni, tako ima dodaten vir zaslužka.


C++ ni nič slabši kot C#, le več dela imaš, ker je C# tako lepo usmerjen v Win. Če znaš C++ se recimo programiranje za windows, dos, unix, mikrokontrolerje .... ne razlikuje preveč.

Sicer je res nekoliko težji za začetek, lahko pa recimo začneš s C-jem (ja brez ++), je nekoliko enostavnejši, potem pa izvedeš prehod na C++.

Drugače pa je zastavljeno zelo široko vprašanje, saj človek ni navedel za kaj bi rabil znanje programiranja. Če bi to malo definiral bi bilo lažje svetovati.


Neki me zanima Python deluje le pod linuxom?

Zgodovina sprememb…

Gundolf ::

Eh, zakaj bi pa Python delu le pod linuxem? Sicer je pa težko napisat v google "python win" a ne?;)

Kar se pa tiče C++a in njegove neprijaznosti ker omogoča še in še - noben ne pravi, da morate, če že programirate v C++, uporabljati to še in še. Npr. globalne spremenljivke - že tako ne vidim nobene potrebe za njih, če si pa navajen na Javo se ti pa sploh ni treba za****** z njimi. Tko da se strinjam z 64202, C++ je jezikovno najmočnejši (vsaj od sedaj omenjenih) in je zato najboljši za programiranje. Vsaj jaz si vedno, ko v čem drugem delam rečem, prekleto, če bi bil tole C++ bi pa to in to zadevo lahko toliko bolj elegantno rešil. Je pa res, da je zato treba najprej znat programerat, šele nato se lahko igraš. Za začetnika torej ni najbolj primeren.

BluPhenix ::

No, tako kot sem že jaz omenil ....

Ne ni težko napisati python win, približno tako kot če jaz napišem ali python teče samo pod linuxom in ti napišeš ne, ali se motim :D. Vendar zvem na enostavnejši način.


Torej jaz tudi navijam za C++. Sem pa že napisal, odvisno za kaj boš rabil, če bi delal le dinamične strani C++ ni glih primerna stvar, če bi delal operacijski pa php ni primerna stvar, torej, zjasni se možiček.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbor programskega jezika in vaje(za učenje)

Oddelek: Programiranje
296490 (5395) Yacked2
»

Učenje programiranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5314690 (13707) ZaphodBB
»

Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9416451 (12896) blackbfm
»

programiranje

Oddelek: Programiranje
413474 (2034) Pegaz
»

Java

Oddelek: Programiranje
323325 (2883) Nerdor

Več podobnih tem