» »

THE END <---ne obstaja

THE END <---ne obstaja

_fim_ ::

Mal sm spil pa sm mal razmišlu...

Prva stvar k sm jo pogruntal je bla da konca ni! Vsaka stvar se nadaljuje in se nikoli ne konča.Npr. človek živi;umre;ga pokopljejo;se začne razkrajat; nastane zemlja...Ni konca....nikjer ga ni.

Pol sm se pa vprašal zakaj smo mi sploh na Zemlji? Zakaj uporabljamo samo 3% možganov, zakaj ne 90%/100% ?Ko sm to izjavo enmu k sma skup pila mi je povedal da smo mi sam ujetniki na Zemlji. Da je Zemlja kao en zapor v katerem smo mi svobodni ujetniki...-kao. Vsak ma določeno dobo ujetništva. Odvisno kaj je naredil da je na Zemlji pristal. Ko se ta doba konča,....umremo.In smo spet free. Lahko da so tisti free svet nebesa.... Ni tu mal logike?!?...al je sam alko...:\

McAjvar ::

Ne sekiri se, sevede je logika, poglej. Ko umres, se reinkarniras kot muha. Potem te splejsti en tipo, ker mu gres na jetra, ti se spet reinkarniras kot muha al pa zdej mogoce komar al brencelj (sploh pa ni vazno, ker clovk vse po vrsti iztreblja), pa te spesta naslednji clovk, pa tko naprej... Ni konca. AMPAK! Tisti, ki te je razmazal, je bil poreden, pa bo za kazen v naslednjem zivljenju tut mrcesek. Pa ga bojo drugi pestal, pa bojo drugi ratal muhe, pa tko naprej. Za dotok ujetnikov pa ni blema, povsod, kjer druzba raste, raste stevilo delinkventov, te pa je treba nekam zlifrat, ne? No, pa grejo na Zemljo. A se niste porajtal, da je vsako leto vec ljudi, pa vec mrcesa. Tko gre to...

:D

"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

ABX ::

Amen

fim: potem se obesi in boš rešen (in mi z tabo).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Elemen_T ::

film: Mogoče si za malenkost preveč popil >:D

Some of things have the end, some of them have no the end ;)

Koci ::

eh v tej indijske predstave, ki so sicer kr zanimive, jaz ne verjamem: ne predstavljam si namreč, da se lahko inkarniraš v kamen. Kamen je le skupek materije, brez kakšrnekoli čutov, občutkov, kaj šele duše. Sicer pa verjamem, da vse teče brez konca in se nikoli ne ustavi. To je pogruntal že Descartes. Breberi si moj podpis:D
Panta rei!!

trillian ::

tale z mrcesom mi je vsec.
samo...
poglejmo naprimer sansaro (ali samsaro, oba izraza sem ze zasledila, pa ni sem prepricana kateri je pravi, oz. sta verjetno oba). vecno krozenje. tu ni konca, vedno znova se rojevas in umiras in se rojevas ... nekaterim se zdi to motece, drugi se veselijo ponovnih moznosti. ampak, ce nadaljujemo reinkarnacijo v golazen... z vsakim novim zivljenjem si bolj nagnusnen stvor. in bolj nadlezen. nadaljevanje v nedogled... fuj..
in zato so odgovori na vprasanja o zivljenju, vesolju in sploh vsem vedno nekaka slika tega kar potrebujemo. ker meni ravno ne disi postajati vedno grsi insekt, bom rekla, da vse krozi.. in slej ko prej bom spet clovek, ki ga spravlja ob zivce mala muha.
who cares...

love, ursula.

"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

ABX ::

Ma sej insekti živijo full malo časa, nekateri po par ur.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

trillian ::

ure, leta.. je kaka razlika?
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

SkIDiver ::

folk vas vročina daje:D:D:D

tonic ::

čas lahko dokažemo z matematično indukcijo; če je ta trenutek je tudi naslednji in to velja tudi za n; ampak kaj je to trenutek - stotinka sekunde ali tisoč let?
ampak obstaja ena fora, kaj pa če smo si mi čas narobe predstavili že v samem začetku;
ali ni možno, da bi obstajal čas zaradi razmišljanja: vsak človek razmišlja vsak dan, razen takrat ko spi in ne sanja - takrat človeku noč ful hitro mine; kako vemo, da takrat čas teče - čas teče takrat zato, ker nek mehičan bedi in ve, da mora preživet ta dan in zato mora čas tečt, pa tudi če bi bil tist mehičan sam in jaz bi spal
konca pa nikoli ni; vedno, čisto zmer se naša energija preslika preko nekih transformacij v drugo energijo - lahko tudi v mrčes, kakor vam je lepše
takrat, ko bi vsi prenehali razmišljati - se zavedati samega sebe, takrat bi čas izginil in zgodil bi se THE END

Thomas ::

Tele domneve, da "tukaj plačujemo za grehe storjene nekje drugje" - so trdožive ampak butaste.

Bi bilo veliko lažje grešnika narediti popolnega, da ne bi več grešil, kot pa ga na tak kompliciran način "kaznovati". Sploh pa je "kaznovanje" podobno razbijanju avtomata za kavo, v katerem je zmanjkalo - mleka naprimer.

"Kaznovanje" je rezervirano za primitivne družbe in posameznike, ki ne znajo ali ne morejo drugače popraviti reči.

Kar pa se tiče časa kot produkta našega razmišljanja - ni lepo - ampak res ne vem - naj zeham ali se krohotam. Dobro je kritično razmišljati - ne pa pa ponavljati antičnih bluzov o padlem drevesu, ki ni povzročilo hrupa, ker ga ni nihče slišal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dexxx ::

ohjej...spet brezvezni problemi

v smislu konvencionalne fizike res vse kroži, saj ne gre popolnoma nobena stvar v nič. energije se samo pretvarjajo. na žalost se na kvantno mehaniko ne spoznam in ne vem kako je tam s tem.

kar se tiče pa večnega življenja, reinkarnacije in podobnih zadev pa v vse skupaj ne verjamem. krščanske tunele svetlobe bi se dalo razložiti s šokom v možganih, podobnim tistemu, ki nastopi, kadar z glavo nekam udariš (vidiš zvezde--->vse se ti sveti)
pri reinkernaciji je zanimivo vprašanje kako razlagajo povečevanje svetovne populacije (z zmanjšanjem števila komarjev:\)
....jebi, jebi,jebi....cenzorja....

OrlyTM ::

Ja, tud jest sm že večkrat razmišljov in debatirov o "reinkarnaciji". Nikakor, nikakor mi ne uspe razumet, zakaj naj bi se vse skup sploh šlo. A je tko težko si razlagat, da pač umreš in te ni več?

Večkrat sem prisostoval debati o duši in reinkarnaciji. Hmm ... Duša naj bi bila bistvo človeka, telo pa nosilec le te. Ko telo opeša (umre), ga duša zapusti in gre drugam. Tako si duša skozi leta nabira izkušnje in se izboljšuje.
Tu pa se mi zopet pojave vprašanje zakaj? Predpostavimo, da sem jaz reinkarniran že 5x. Zatorej je moja duša živela že 5 življenj in ima že kopico izkušenj. Zakaj jaz ne vem za nobeno teh izkušenj? Kaj meni koristijo te izkušnje? Zakaj sem se moram kljub vsem izkušnjam od prej, še vedno učiti samih osnov?

Ne, res ne razumem. Sem pa pripravljen biti poučen in razsvetljen. Anyone ?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

undefined ::

Ravno v tem je problem, človek si ne more predstavljati (totalni) konec svojega življenja. Pač se ima za toliko superiorno bitje, da mu to ne gre v glavo.
Seveda pa se tudi sam ne odrekam možnosti, da po smrti vstopiš na naslednjo "stopnjo" or something, vsekakor pa NE verjamem, da se reinkarniraš kot žival, insekt ali celo rastlina.
Nihče pa zagotovo ne ve, ali je konec ali ga ni. Verjetnejše je, da je, in pač na koncu ugasneš kot žarnica. Naj en strokovnjak zdaj razloži, kam gre tista energija od žarnice, ko crkne. >:D

Nemelk ::

jst verjamem v: NIČ NI VEČNO!
nevem kdo je to povedu, amapk je bil zelo brihtn. sicer, je pa možno, da je bil trd k skala, pa se je zmout???
Nemelk ™

G-Lab ::

ja se strinjam nič ni večno sam energija se pa po mojem vedno sprmeni v eno drugo energijo. Če bi energija izpuhtela kr nekam bi bil naš plan:Det obsojen na propad ko bi zmanjkalo energije.
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

Zadeve niso enostavne. Kako je v resnici - ve manj kot 100 ljudi na vsem svetu ... Ostali tipajo v napačne smeri. :)

blank3_ ::

Thomas si ti eden iz med tistih 100-ih? :)
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezčasje... Vsaj za nekaj časa.

undefined ::

He can only wish! >:D

Iceman ... (in kdor še če) ... gremo na pir - pa ti razložim, kar vem o tem?

:)

ja tk ko si ti zj reko "gremo napir..." se je pr nas začel, pol sko smo spil 5, 6 pirov pa smo bli že vesolci in smo vse vedli zakaj je, kako to da je in kako to da ni.

Smo bli dons Yohan, Marjan in Thomas na piru ...

Popil sem CocaColo (ker jim je zmanjkalo sprita) in kofe ... tko da nej te ne skrbi preveč...

:)

Sm ej če hočeš past v kako pravo debato in v kako resno bluzenje v prazno morš spit neki druzga k pa pijače Coca-Cola copright kr drgač ni poante..!Ne dobiš idej-vsaj takoj ne.

Dexxx ::

..in tukej je odgovor na vprašanje zakaj je večina velikih umetnikov odvisnih od psihoaktivnih substanc
....jebi, jebi,jebi....cenzorja....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Življenje po življenju (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9022692 (21328) bluefish
»

Zakaj naj bi bila reinkernacija tolažba?

Oddelek: Loža
463165 (2404) SavoKovac
»

Reinkarnacija, prejsnja zivljenja, all of the rest... (strani: 1 2 )

826768 (2290) Poldi112
»

samomor

402671 (1928) DoloresJane

Več podobnih tem