Forum » Hlajenje in modifikacije » System zmeri na fullll Load-u?
System zmeri na fullll Load-u?
Malecky ::
Po ponovni inštalaciji windblows-ow zaradi očitnih vzrokov, mi zdaj system vedno deluje na FULL. Prej sem imel Idle 24°C recimo zjutraj ko je v prstoru okoli 20°C max temp je bla pa 38°C to je bla najvišja odčitana temp. ko je blo še zunaj zellllo vroče!
Zdaj je moja temperatura vedno od 35°C-38°C po MBM 5.
Problem mora biti softwarske napake ne najdem pa nobenega proggyja ki bi obremenjeval system!
Sem pa flashal Abitko z novim Biosom! In se je porodil še en problem, ki ga bom opisal v drugem forumu, je pa mogoče da bios kaj popravi Temperature Probe readout in je v bistvu bolj natančna meritev. Ker je drugače za 1,85V so bile moje temperature zelo nizke. Sam fora je da zdaj sploh nimam Idle tempa :-))
Moj sistem:
Athlon 700@870Mhz + Volcano 5
Abit KT7A
IC35 41,1GB 7200
Kyro 2
PSU 300W
Zdaj je moja temperatura vedno od 35°C-38°C po MBM 5.
Problem mora biti softwarske napake ne najdem pa nobenega proggyja ki bi obremenjeval system!
Sem pa flashal Abitko z novim Biosom! In se je porodil še en problem, ki ga bom opisal v drugem forumu, je pa mogoče da bios kaj popravi Temperature Probe readout in je v bistvu bolj natančna meritev. Ker je drugače za 1,85V so bile moje temperature zelo nizke. Sam fora je da zdaj sploh nimam Idle tempa :-))
Moj sistem:
Athlon 700@870Mhz + Volcano 5
Abit KT7A
IC35 41,1GB 7200
Kyro 2
PSU 300W
Slide ::
Problem ni v softwareju, ampak v novem BIOSU. Če si flashow svojo plato z biosom verzija 3r, potem obstaja verjetnost, da se proc segreje tudi za 10 stopinj, tko piše na www.viahardware.com. Torej BIOS je tisti.
Slide
Slide
Malecky ::
O.K. Kul nisem nič tel slišat o Biosu, ker pač predvideva človek da je novejši boljši od prejšnega sam za tega to sploh ni res!
Bom pa spet Flashal:-)
Emmm pejd še v Overclockanje prebrat moj post, in napiš če je tam tudi bios kriv!
Bom pa spet Flashal:-)
Emmm pejd še v Overclockanje prebrat moj post, in napiš če je tam tudi bios kriv!
VASkO ::
v novem BIOSu je izklopljena funkcija za idlanje procesorja, ce hoces, jo lahko vklopis s programom wpcredit in wpcrset.
izklopljena pa je zato, ker je to po priporocilu AMDja in VIAe, zaradi idlanja so nekatere plate nestabilne.
izklopljena pa je zato, ker je to po priporocilu AMDja in VIAe, zaradi idlanja so nekatere plate nestabilne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vročeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1224 (1102) | sdolinsek |
» | Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5759 (4006) | Clemento |
» | Prenizka tempOddelek: Navijanje | 1173 (913) | VASkO |
» | Čudne gretje pocesorja po flashanju biosa !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 935 (814) | VASkO |
» | Novi Abit biosi izkušnje? Moje so zelo slabe:-(Oddelek: Navijanje | 1946 (1475) | Malecky |