Forum » Pomoč in nasveti » Problemi z racunalnikom
Problemi z racunalnikom
meno ::
Imam velike probleme z racunalnikom,vcasih se kar ugasa sam od sebe in se noce nazaj pruzgat ... kaj bi bilo lahko narobe ... je morda RAM ? ... ali kaj drugega ... help me :)
Lešnik :)
Ales ::
Lahko bi bilo veliko stvari ampak meni zveni, kot da ti se nekaj pregreva. Se ti včasih samo resetira ali vedno čisto ugasne? Koliko časa se ti potem računalnik noče prižgat? ...Vsi ventilatorji delajo normalno? Imaš mogoče mrežno in se tu ugaša/resetira ko maš veliko prometa po mreži?
lp,
Aleš
lp,
Aleš
Ales ::
MadMicka: ne bi zmrznu. Lahko sicer tudi, ampak v 90% primerih računalnik resetira. Če se pregreva dalje, pc ugasne in se ne da prižgat, dokler se ne ohladi. Sčasoma kaj crkne.
menu: povej nam kaj več... za koliko časa ugasne, kaj počne pc ko ugasne...? Kaj vse si že preveril...?
Aleš
menu: povej nam kaj več... za koliko časa ugasne, kaj počne pc ko ugasne...? Kaj vse si že preveril...?
Aleš
Slide ::
Ja folk zadeva je taka, čist možno je, da se pregrevajo kateri od tranzistorejev in ko se pregrejejo se računalnik resetira in včasih se sploh ne postavi. Poskusi resetirat BIOS (clear CMOS) in poženi kompič. Če se še ne postavi poskusi naslednji dan. To se je lahko zgodilo ker si verjetno navijal proc in so se skurel kateri od tranzistorev v njem. Neki časa dela pol ko se pa segreje se pa boota. Tko da edina rešitev je nov proc. Preveri tudi napajalnik če se pregreva, kajti tudi sam napajalnik, če se ta segreva, se lahko ugasne in prekine dovod toka, s tem pa ugasne mašino.
Torej preveri proc (daj ga ven in nazaj not, namaži s pasto, daj boljši cooler), ali pa preveri napajalnik.
Torej preveri proc (daj ga ven in nazaj not, namaži s pasto, daj boljši cooler), ali pa preveri napajalnik.
forever 200 MPH ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se ne zazene po BSODOddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (896) | paljer |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2439 (1928) | chrush |
» | navijal sem intel quad core q9300 2.5mhz in računalnik se ne prižge večOddelek: Navijanje | 2754 (2044) | SATI |
» | Problem z računalnikom- dobrodošle ideje ter pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1166 (889) | solatko |
» | računalnik se mi resetira med delomOddelek: Pomoč in nasveti | 2161 (1615) | gpetrov |