» »

Problem z računalnikom- dobrodošle ideje ter pomoč

Problem z računalnikom- dobrodošle ideje ter pomoč

M-XXXX ::

Dobil sem nek računalnik za popravit! Zadeva se ugaša! Probal sem zamenjati ČISTO vse razen matične in procesorja ter ohišja (zamenjal sem napajalnik, kable, diske, CD-rome, rame, pobral ven vse kar ni nujno potrebno,....
Zadeva se resetira, po ene 10s ko pride v XP (safe mod se ne ugaša), če v normalnem zagonu izberem diagnostični zagon se tudi ugasne (potem je treba uganiti napajalnik in ga ponovno prižgati). Med inštalacijo Viste se ugasne (probal tudi na več diskov), to je že delal preden so ga pripeljali k meni! Vsaka ideja močno dobrodošla...

Adrijan0 ::

Matična? Če si menju use menji še to >:D

Kako da pa potem dela Safe mod?

dëych ::

Z drugo grafično si probal?

Sm ne hitro preletel in da u safemode ne dela nism vidu. Zna bit res grafa. Ker je čudn problem imeu eden že. Samo da njemu se je usaka inštalacija zaštopala, zgleda nemogoče. Ampak ko je grafo vrgu vn in dau na integrirano je zadeva delala.:))

solatko ::

Poizkusi novo plato, lahko dela v safe modu tudi če je določen člen skurjen, v normalnem pa crkne. Safe mode poizkusi več poti, navadni način pa gre direkt in če kaj ne špila, resetira.
Lahko pa da ti ne dela Raid. Poizkusi brez.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Saj sem že na začetku povedal da to NI MOJ RAČUNALNIK! Preizkusil sem tudi z drugo grafično...

Ja pol menji matično al pa nesi na servis in je problem rešen :D Če use kar si prbou ni problem je potem tisto kar nisi verjetno ane?

Climber ::

Tud jaz mam problem z rač. od frenda.
Včasih se mu računalnik med delom sam ugasne. Pol mora pa počakat par minut da ga lahko spet vklop. Zamenjal sem napajalnik (nov) in je še zmeraj enako. Ram ki ga ima je imel en frend v svojem compu in je rekel da mu dela - ni pa naredu memtesta.
Ostala je še plata? A ima kdo kakšen nasvet. Morm nardit še memtest.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

R33D3M33R ::

Če mora počakati par minut, se mogoče procesor pregreva. Preveri temperature.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

g. Oden ::

M-XXXX - samo matične in procesorja še nisi menjal, jaz pa pravim, samo matična ali pa procesor ti delata težave, najverjetneje matična.

Climber - možno je, da se ti zadeva pregreva. Lahko da proc lahko da chip na matični-south bridge. Lahko pa je krivec tudi trdi disk (lahko da se poslavlja ali pa je prišlo do konflikta z gonilniki, slednje sicer spodbija dejstvo, da je potrebno par minut počakat, da lahko znova zaženeš komp, a vseeno se splača preverit).

Climber ::

Morm pogledat če se pregreva, ventilator je nastavljen tako da se obrati povečujejo al pa zmanjšujejo glede na to kolk je proc. vroč, ma pa core 2 duo z stock ventom.
Gigabyte GA-P35C-DS3R, Intel Q6600 8Mb, Radeon 4550 512Mb,
2GB OCZ Platinum 800Mhz, WD 500Gb Sata II 16Mb, NEC 5720, LC Power 6550G,
Thermaltake Xaser III blue.

matjaz23 ::

Če imaš mogoče kakšen disk pri roki, bi ti predlagal, da si vzameš eno uro časa in na ta testni disk narediš clean install novih winsov. V zadnjem mesecu sem imel dva podobna primera, ko si se lotil kaj konkretnega v windowsih, se je mašina resetirala. Z novim sistemom se do zdaj ni niti enkrat.

lp,
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

matjaz23 hvala za idejo, vendar če bi prebral post, bi videl da sem to že probal! Lastniku sem predlagal naj kupi novo matično ploščo...

matjaz23 ::

uuups :=)

sem prebral, ampak mi je to zgleda nekje ušlo.

lp,
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

frulz ::

Sem se tudi sam mučil z enim takim računalom, ki se je brez kakšne logike znal resetirat, včash večkrat na uro, včasih v par urah nikoli. Po vrsti sem poskušal testirati komponente, vendar je težko kaj pametnega sklepati, ko se računalnik sesuje, še preden kaj ugotoviš. Pomislil sem tudi na virus, vendar pregled s protivirusnimi programi ni ničesar našel, zato sem to možnost izključil. Na koncu se je izkazalo tisto, česar si vsaj jaz sam najmanj želim, namreč umrla je matična in šele ko sem jo zamenjal, je računalnik spet delal, kot je treba.

Ponavadi je v takih primerih kriva matična. Še nisem naletel na skurjen proc. Tele asusove plate so zadnje čase kr neki švoh.

solatko ti tudi nisi bral ane?:D Matična je Matsonic!>:D

Kje ti pa to piše???

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
234841 (4012) Pyr0Beast
»