Forum » Pomoč in nasveti » mrežna jebe
mrežna jebe
Yohan del Sud ::
Živ
Vtaknil sem mrežno SMC 1244tx (ehernet en USB) lepo na PCI slot na NT sistemu. Lepo posvetijo lučke. Hočem še inštalirat driverje pa me sredi inštalacije zavrne z errorjem, češ da tega kosa hardverja ni v sistemu. Poskusil sem z raznimi driverji in na vseh pci slotih, ampak vedno isto. Računalnik trdi da zadeve ni v sistemu. Bom danes zvečer probal še na drugemu računalniku z istim sistemom, do takrat pa bi prišel prav kaki nasvet kje lahko iščem napako.
THNX
Vtaknil sem mrežno SMC 1244tx (ehernet en USB) lepo na PCI slot na NT sistemu. Lepo posvetijo lučke. Hočem še inštalirat driverje pa me sredi inštalacije zavrne z errorjem, češ da tega kosa hardverja ni v sistemu. Poskusil sem z raznimi driverji in na vseh pci slotih, ampak vedno isto. Računalnik trdi da zadeve ni v sistemu. Bom danes zvečer probal še na drugemu računalniku z istim sistemom, do takrat pa bi prišel prav kaki nasvet kje lahko iščem napako.
THNX
OrlyTM ::
Najbolj logična napaka je IRQ sharing in nepodpora le temu. Glede na to, da si preizkusil že vse PCI slote, je problem malo trši. Probi v Biosu nastavit, da ti na novo skonfigurira naslove (ne vem koko se že točno reče, je pa pri plug'n'play nastavitvah --- neki ecsd or something :) ). Mogoč zna pomagat.
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Yohan del Sud ::
Hja izgleda da je bila bodisi kartica (povsem nova) zanič bodisi jo NT-ji preprosto niso prebavili. Zamenjal sem jo za dražjo intelovo in sedaj dela bp. Eh.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7549 (6697) | BadWolf |
» | MrežnaOddelek: Strojna oprema | 898 (801) | timork |
» | Zakaj se nov PC noče zagnati.Oddelek: Strojna oprema | 978 (743) | koyotee |
» | IRQ-ji???Oddelek: Zvok in slika | 1717 (1494) | andrej |
» | Pomagajte!!!! Blokada v Win 2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1189 (1062) | OrlyTM |