» »

navijanje celerončka

navijanje celerončka

Symple ::

hay!
Moj celeron postaja prepočasen, imam ga na gigabytovi platkiGA-8LS533 skratka nič posebnega, ena izmed cenejših plat. No problem je tale, če mu dvignem množilnik pač ne zalaufa, tudi če povečam fsb ne, a to pomen da je procesor zaklenjen, oz kak se ga odklene??
hvala

Azrael ::

Intelovi procesorji imajo vsi zaklenjen množilnik, razen inženirskih primerkov, ki pa ga boš dobil bolj po čudežu.

Lahko spreminjaš (večaš) samo FSB in vidiš do kam procesor še dela stabilno, vendar pri tem pazi, da RAM nima preveč agresivnih nastavitev, vsaj dokler ne ugotoviš meje tvojega procesorja, potem pa še RAMu nastaviš najbolj hitre timinge pri kateriš še vse dela brez napak in to je to.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Symple ::

Ja probu z dvigovanjem fsb-ja plata lepo podpira, samo ne vem zakaj potem če ga dvignem nimam več systema,ne vem kak to, a je možno da zarad voltaže?? nimam pa nastavitev za voltažo, ker je pomoje prenizka. Rame pa sem naštimov na 133 mhz

Swen F@tt ::

Kir Celeron pa je. Pa kulk maš default VCORE?
WingMan ^^

dxx ::

predvidevam da imaš starejšega celerona s 66 ali 100fsb. V tem primeru bo najbolje če narediš voltmod in fsb premakneš na 133MHz.

Tu je tribesman naredil štala overclock8-O 8-O 8-O

Takole je. Jaz sem meu Celerona 1300 na default 1.5Vcore in 100FSB.
Lahko sem ga navil na 1430, brez da bi veču voltažo. Potem sem povišal na max (1.82Vcore) in je šlo do 1530mhz, samo bi še šlo, ampak rami niso zdržal. Meu sem pa 100mhz SDrame.

Potem sem nabavil Pentium III-Server procesor (jedro tualatin), ki ima po defaultu 1400mhz / 133FSB in 1.45Vcore. Brez višanja voltaže je šlo do 1533mhz, potem sem spet zvišal na max (1.82Vcore) in mi gre do 1650mhz (157FSB in 39mhz PCI clock) , ter deluje stabilno. Gre tudi do 1700mhz, samo če ramom ne zmanjšam hitrosti, mi računalnik zamrzne, če pa zmanjšam za 33mhz pa deluje vredu, samo mi meče po ekranu neke črte. Tako da imam za vse stvari naštimano na 1650Mhz :)

Upam da ti bo tale opis kej pomagu ;)
WingMan ^^

Pa pozabu sem še povedat da sem pol dau noter skupaj s procom 133mhz SDrame 7.5ns.
WingMan ^^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764989 (3828) mihamedo
»

Program za navijanje rama

271505 (1344) mtosev
»

Navijanje Celerona !

291466 (1016) Spajky
»

Naviti celerona 1000 (strani: 1 2 )