Forum » Pomoč in nasveti » Pingo 3.0, 3.1 download problem
Pingo 3.0, 3.1 download problem
neoto ::
Zanima me, kaj je lahko vzrok temu, da sem že dvakrat poskusil prenest pingo dvd (prvič za verzijo 3.0, drugič 3.1), na koncu pa ugotovil da checksum na datoteki ni pravilen.
Do zdaj se mi še ni dogajalo, ampak ko sem prenašal s tega serverja, mi je internetno povezavo (adsl 1mbit, preko routerja) vsake 10 minut ven metal.
Kdo slučajno ve, kje bi se drugače dalo dobit pingota na dvd-ju?
Do zdaj se mi še ni dogajalo, ampak ko sem prenašal s tega serverja, mi je internetno povezavo (adsl 1mbit, preko routerja) vsake 10 minut ven metal.
Kdo slučajno ve, kje bi se drugače dalo dobit pingota na dvd-ju?
STASI ::
Raje kupi novi Monitor pa ga dobiš gor na DVD-ju !
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
PingoUser ::
Pri prenosu DVDa prihaja do tezav le zaradi naslednjih vzrokov:
* za prenos moramo uporabiti protokol ftp. Apache prek http ne zna streci tako velikih datotek.
* ciljni datotecni sistem (v katerega shranjujemo datoteko) ne podpira tako velikih datotek. Shranimo torej na drug datotecni sistem. Z ext2|3 ni tezav.
* program za prenos (ftp odjemalec) ima lahko tezave s prenosom velikih datotek, prenos se prekine (sesuje) zaradi prekoracitve obsega. Novi (iz zadnjih stirih let) odjemalci za ftp na Linuxu in Windowsih vecinoma teh tezav nimajo.
* za prenos moramo uporabiti protokol ftp. Apache prek http ne zna streci tako velikih datotek.
* ciljni datotecni sistem (v katerega shranjujemo datoteko) ne podpira tako velikih datotek. Shranimo torej na drug datotecni sistem. Z ext2|3 ni tezav.
* program za prenos (ftp odjemalec) ima lahko tezave s prenosom velikih datotek, prenos se prekine (sesuje) zaradi prekoracitve obsega. Novi (iz zadnjih stirih let) odjemalci za ftp na Linuxu in Windowsih vecinoma teh tezav nimajo.
neoto ::
* prenašal sem s pomočjo dveh ftp odjemalcev
* ciljni datotečni sistem je NTFS, ki podpira še veliko večje datoteke
* ftp programa nimata problemov z večjimi datotekami
ps: povezava med mojim računalnikom in serverjem se je obnašala precej čudno. V času prenašanja mi je adsl povezavo metalo ven (vsake 10-20 min se je router ponovno povezoval). Iz tega sklepam, da sta možna še 2 vzroka: router ali pa adsl povezava.
Drugače pa nad pingotom nisem najbolj navdušen, saj računalnik (prenosnik) zmrzne na začetku "zdrave" namestitve (monitor dvd), medtem ko mi je suse 9.1 namestil brez kakršnih koli problemov, in se zato ne bom niti več trudil ponovno prenašat.
* ciljni datotečni sistem je NTFS, ki podpira še veliko večje datoteke
* ftp programa nimata problemov z večjimi datotekami
ps: povezava med mojim računalnikom in serverjem se je obnašala precej čudno. V času prenašanja mi je adsl povezavo metalo ven (vsake 10-20 min se je router ponovno povezoval). Iz tega sklepam, da sta možna še 2 vzroka: router ali pa adsl povezava.
Drugače pa nad pingotom nisem najbolj navdušen, saj računalnik (prenosnik) zmrzne na začetku "zdrave" namestitve (monitor dvd), medtem ko mi je suse 9.1 namestil brez kakršnih koli problemov, in se zato ne bom niti več trudil ponovno prenašat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | optika vs bakerOddelek: Pomoč in nasveti | 2976 (2453) | korenje3 |
» | eTRAY ali SynologyOddelek: Omrežja in internet | 8042 (7173) | bastadu |
» | Zunanji disk WD(rabim pomoč)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2318 (1927) | St235 |
» | Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30416 (21118) | Gandalfar |
» | Hude težave pri ADSL-u in FTPjihOddelek: Omrežja in internet | 1462 (1079) | koyotee |