» »

Kaj je novega v Redmondu

Kaj je novega v Redmondu

Microsoft -

Microsoft nam je pripravil kar nekaj novosti, tako da je najbolje, da si jih ogledamo. Za začetek velja omeniti, da je svojo pot na Microsoftovo spletno mesto za avtomatsko nadgradnjo operacijskega sistema, Windows Update, našel drugi servisni paket za Windows XP. Do sedaj je bil ta na voljo le kot samostojni paket, velik nekaj čez dvesto megabajtov, sedaj pa si lahko preko te storitve ali Automatic Updates prenesete le tiste popravke, ki jih vaš sistem potrebuje.

Rahlo so prenovili izgled svoje začetne strani, v vsebini pa ni večjih sprememb. V sodelovanju z Philippom Starckom so predstavili novo miško S+arck, ki je oblikovana zelo drzno.

Razvijalcem bo všeč izid beta verzije Visual Studia 2005, katerega okrnjeno verzijo si lahko brezplačno prenesete s spleta, medtem ko so naročniki MSDN upravičeni do cele izdaje.

Povezave do novosti je zbral alesrosina.

27 komentarjev

BaRtMaN ::

The First Museum-Quality Mouse.
A Applove miške pa ne obstajajo?

jype ::

Ampak applove miske so narejene za lihoprste kopitarje (npr. konji). Na pogled so ze luskane, niso pa kdove kako prakticne. Podobno kot so bile Microsoftove miske pred casom predvsem namenjene sodoprstim kopitarjem (npr. koze). Danasnje microsoftove miske so super, samo ko si enkrat prisegel logitechu, se ga kar drzis.

Me zanima kolk casa bo trajalo, da nekdo napise da je to anti-ms novica :)

Aggressor ::

Starckova miška je uporabna za tiste, ki prisegajo na dva knofa, za druge (večino) pa ne. Glavna gumba sta slabo stisljiva, če imamo prste bolj narazen, če pa jih imamo skupaj, je srednji nedosegljiv.

Jaka83 ::

Nevem zakaj, ampak men je tale miška ogabna. :|

BigWhale ::

iMac je imel najboljse miske!!

;>

Ziga Dolhar ::

Hudo.

Če ne bi bla tolk zaobljena, bi rekel: "Retro!"

:)
https://dolhar.si/

xenon74 ::

Nice!
taka češpljasta miška s ščegetavčkom8-)

X74
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

Jst ::

jype: Zanimivo, da linux tabor ne izjavi, da je to anti-linux novica. Toliko o strpnosti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MrStein ::

"Rahlo so prenovili izgled svoje začetne strani,"

Matr, kaka novica ;-)

njok ::

Ne poganjat validatorja. :>

WhiteAngel ::

Men je pa ta miš všeč, komaj čakam, da bo izšla tudi brezžična varianta, potem jo grem pa takoj nabavit ... če bi tekla tudi pod Linuxom (pod system requirements ga ni, torej ne laufa) :\. Škoda.

ghaefb ::

Ti bi kupil Microsoftovo miško in jo uporabljal v Linuxu... svašta

CaqKa ::

kaj češ ko pa ni opensource alternative :>

NoUse4AName ::

Jas mam MS tipkovnico ki jo uporabljam v linuxu (vkljucno z dodatnimi media tipkami ki lepo delujejo), kaj nebi smel ali kaj?

moj_nick ::

Vsaka miška laufa v Linuxu in pika. Na moji btw. piše Microsoft in delajo vsi mogoči gumbki.
110111001001010001010000

lukaz ::

Jst: uporabniki linuxa nismo tako nestrpni kot so očitno nekateri microsoft uporabniki.......

darkolord ::

ste pa bolj agresivni

Lex ::

Men je pa mišon ful lepi. Bi ga pa mogo met v roki da bi lah kj več reku k mi zgleda mal nenavadno.. pa sj, zj si itak mislm kupit wireless intellimouse explorerja k mi ful lepo sede v roko (ja, z logitecha bom šalto na ms) :P

Spc ::


ste pa bolj agresivni


lol
hahaha.

hruske ::

Ne, reče se, da smo bolj iskreni.

Bolj agresiven je M$, ampak tega ne kaže navzven.

alesrosina ::

spet linux-ms .... dejte nehat no. Kt da je vazn. Enim je to bl usec, drugim drugo. 100 ljudi, 100 čudi pravjo naše babice, poslušajmo jih.

In ja, tole misko bi takoj imel, morma jo videt nekje v zivo, pa se bomo pol odlocil.

Drgac pa - je ze kdo preizkusil .net 2.0 beta? Predvsem asp.net 2.0 je dokaj zanimiv.

WhiteAngel ::

Ne, sej nočem povedat tega, da v Linux-u zdej ne bi delal. Tam ponavad vse dela, včasih še bolje kot v Win (npr. razne tv kartice). Samo na domači strani (pa verjetno tudi na škatli) piše, da zahteva Windows ali MacOS, da stvar deluje. Torej, če uporabljam Linux, stvar ne deluje in je zato ne bom kupil. Logično?:D

NoUse4AName ::

USB miske delajo na vsakem OSju ki jih podpira. Ce grem za mojo MS tipkovnico gledat na MSjevo stran zagotovo ne bo nikjer pisalo, da zadeva dela tudi na linuxu. Pa dela, in to zelo lepo.

dev ::

Glede same funkcionalnosti miške, bi jo moral preizkusiti, da bi videl kako se obnese. To velja za vse in ne sedaj na slepo pisati, zakaj bi jo imeli in zakaj ne :P

SXR ::

Niti miske vam niso vsec ce je gor MS al kaj ? Svasta. Pa prilepi gor pingvina cez :D .
Aja, pa zakaj sploh miska. Pingvin naj bo. Pa sej je zele itak tolk brezicnih misk naokol, da so res bolj podobne pingvinom, hehe.

boogoo ::

SXR: zgresil si point. Nobenega ne moti to da pise gor microsoft. Debata tece o tem ker na microsoftovi strani ne pise, da deluje v linuxu in nekatere skrbi da res ne deluje. Nobenega pa ne moti napis in to je bilo tudi v enem postu izrecno napisano.

WhiteAngel ::

Problem nastane, ko v kakšni uradni javni ustanovi (razne občine, CSD-ji, ministrstva) hočeš menjati operacijski sistem, pa uradno še ene miši ne bi smel priklopiti, saj dotična firma ne jamči, da deluje pod njim!? Ker v takih ustanovah so lahko ful picajzlasti in ti grejo kuj težit. In če gre kar kol narobe pri teh kištah in si ti njihov admin, te lahko obdolžijo, da je vsega kriva miš, saj uradno ne teče pod Linuxom. To je caka. Kuj maš lahko zaje*ancije zarad enga klinčevga napisa zadej pod System requirements na škatli od miši. Lahko bi blo vsaj napisan, da je testiran pod Linuxom in da deluje, pa bi blo že bolš. Sploh ni treba, da nudijo ne vem kakšne gonilnike in podporo.

Pa tut na Logitechovih (vsaj na MX seriji ne) in Typhoonovih miših še nisem zasledil napisa, da teče pod Linuxom. Upam, da se motim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove miške in tipkovnice iz Microsofta

Oddelek: Novice / Ostale najave
123025 (2577) CaqKa
»

Dobra brezrepna miš

Oddelek: Kaj kupiti
232580 (2141) reptilia
»

Visual Studio 2005 Beta 2

Oddelek: Programska oprema
371547 (1057) [MYTiX]
»

ASP.net in Visual Studio 2003 .net

Oddelek: Programiranje
202199 (1820) alesrosina
»

Avalon in Indigo - marec 2005: predogled za širšo javnost

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
373583 (2308) Nerdor

Več podobnih tem