»

Avalon in Indigo - marec 2005: predogled za širšo javnost

Microsoft - Že nekaj dni je širši javnosti na voljo Avalon and Indigo Community Technology Preview - March 2005, ki ga najdete tukaj (450 MB). Za namestitev potrebujete Windows XP SP2 ali Windows Server 2003 in Visual Studio 2005 Beta 2

Ko odprete datoteko MSI, boste v njej našli datoteko ISO, v kateri se nahajajo:
- Microsoft .NET Framework v2.0 Feburary 2005 Community Technology Preview
- Microsoft "Avalon" Community Technology Preview
- Microsoft "Indigo" Community Technology Preview
- Microsoft WinFX SDK - "Avalon" and "Indigo" Community Technology Preview Edition

V takšnem vrstnem redu tudi nameščajte posamezne dele.

WinFX SDK vsebuje ca. 50 primerov (spisnaih v C# ali VB) za Avalon,...

37 komentarjev

Intel in Microsoft bosta predstavila naprave z XP Media Center Edition

PC World - Omenjeni podjetji sta se združili s skupnim namenom: pripeljati XP Media Center 2005 na namenskem računalniku v vsak (ameriški) dom. Tako se danes, 8. novembra, začne obsežna reklamna kampanja za promocijo multimedijskih kompletov za v dnevno sobo.

Windows XP Media Center 2005 bo vseboval kar nekaj novosti, med drugim tudi drugi servisni paket in pa zmožnost snemanja oddaj tudi na DVD ploščke, česar prejšnja različica ni podpirala.

Cena se giblje od 1200 do 1700 dolarjev, kar "prevedeno" znaša od 220 do 320 tisočakov in glede na opisane zmožnosti niti ni tako velika vsota.

Drž'mo pesti, da virusi na XP Media Edition ne bi delovali.

8 komentarjev

Microsoft se seli v avtomobile

Slashdot - Ne, (na žalost) ni šala. V Redmondu so si resno zadali nalogo, da bodo postali glavni distributer programske opreme v avtomobilih.

In namreč to s posebno verzijo operaciskega sistema Windows CE, ki bi naj imel pod kontrolo vse, od sistemov za zabavo do sistema za navigacijo. Prvi sistem so že predstavili na konferenci v Detroitu, kjer so imeli posebej prirejeniva Hummerja H2 in enega Volvoja. V Hummerju je bil 400 MHz PC s 32 MB RAMA ter še dodatnih 32 MB flash pomnilnika, poganjal pa je Windows Automotive. Cel računalnik je bil spakiran pod zadnji sedež ter je bil opremljen z GPS sprejemnikom ter Bluetooth adapterjem. Glavni namen Bluetootha bi naj bila možnost povezave z voznikovim ali sopotnikovim mobilnim telefonom, kar bi omogočalo dostop do MSNjevih uslug, katere lahko omogočijo informacije v zvezi s cestami in prometom.

Na srečo omenjajo, da Windows Automotive ne bo povezan s kritičnimi sistemi v avtomobilu, tako da sesutje ne bo povzročilo nesreče. Za več informacij pa

62 komentarjev

Kaj je novega v Redmondu

Microsoft -

Microsoft nam je pripravil kar nekaj novosti, tako da je najbolje, da si jih ogledamo. Za začetek velja omeniti, da je svojo pot na Microsoftovo spletno mesto za avtomatsko nadgradnjo operacijskega sistema, Windows Update, našel drugi servisni paket za Windows XP. Do sedaj je bil ta na voljo le kot samostojni paket, velik nekaj čez dvesto megabajtov, sedaj pa si lahko preko te storitve ali Automatic Updates prenesete le tiste popravke, ki jih vaš sistem potrebuje.

Rahlo so prenovili izgled svoje začetne strani, v vsebini pa ni večjih sprememb. V sodelovanju z Philippom Starckom so predstavili novo miško S+arck, ki je oblikovana zelo drzno.

Razvijalcem bo všeč izid beta verzije Visual Studia 2005, katerega okrnjeno verzijo si lahko brezplačno prenesete s spleta, medtem ko so naročniki MSDN upravičeni do cele izdaje.

Povezave do novosti je zbral alesrosina.

27 komentarjev

Longhorn bo zamudil

več strani -

Microsoft je uradno naznanil, da bo njihov prihajajoči operacijski sistem, bojda zaradi priprave servisnega paketa za Windows XP, malce zamudil -- predvidoma naj bi ugledal luč sveta leta 2006. Nekaj mesecev gor ali dol, pomembno je, ali se bo čakanje izplačalo. Ozirajoč se na novosti, ki jih pripravljajo, se očitno bo.

V Longhornu bo Microsoft predstavil tri glavne novitete. Avalon bo nov revolucionaren grafični vmesnik, Indigo pa bo predstavljal revolucijo v komunikacijah (intranet in internet povezljivost). Oba bosta na voljo tudi kot nadgradnji za Windows XP in Windows Server 2003. Tretja novost, na katero pa bomo še dolgo čakali, je WinFS. Novi sistem shranjevanja podatkov na disk bo ob izidu Longhorna še v stadiju beta, tako da ga v Longhorn ne bodo vključili, ampak bo na voljo kasneje. Ali bo WinFS deloval tudi na Windows XP in Server 2003, še ni znano. TheStreet in News.com.

Na novico nas je opozoril mchaber.

44 komentarjev

Windows XP 64-bit za Intel

X-Bit Labs - Prve beta različice Windows XP za 64-bitne procesorje so delovale le na AMD-jevih Opteronih in Athlonih 64. AMD-jevi in Intelovi 64-bitni procesorji so v splošnem združljivi, čeprav se v nekaterih zmožnostih razlikujejo; AMD podpira 3DNow! ukaze, Intel pa HyperThreading in še nekaj je takšnih majhnih razlik. Intel in Microsoft sta obljubila, da bosta uradni verziji Windows XP in Windows Server 2003 tekli tudi na Intelovih procesorjih brez težav in zadnja beta že deluje tudi z Intelovimi čipi. Končno različico lahko pričakujemo proti koncu letošnjega leta. Klik!

9 komentarjev

Windows XP Service Pack 2 Reloaded

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je Microsoft pred dvema dnevoma izdal svoj gromozanski popravek za operacijski sistem Windows XP. Kdor je bil takrat skeptičen glede vleke preko raznih Peer-to-Peer (P2P) servisov, ga lahko sedaj brez strahu prenese iz uradne Microsoftove strani. Ker je pomembno, da se "popravijo" vsi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows XP, vam predlagam, da svetujete svojim sorodnikom in prijateljem, ki ne obiskujejo Slo-Techa in njemu sorodnih strani, naj čimpreje namestijo popravek.

Vsem tistim, ki jih zanimajo vse nove ter predvsem varnoste novosti v Service Packu 2 predlagam, da si ogledate naslednje povezave:

Windows XP Service Pack 2 Resources for IT Professionals
Changes to Functionality in Service Pack 2
Paul Thurrott's Service Pack 2 Review

Popravek kljub drugačnim načrtom deluje tudi na piratskih namestitvah operacijskega sistema.

71 komentarjev