» »

Bo Bill Gates kupil Slovenijo?

1
2
»

NoUse4AName ::

Pa kaj se nikoli ne navelicate kregat preko MSja?

Azrael ::

off topic

@CCfly:

Ali si 100%, da nimaš težave z mrežo, zaradi kablov ? Kolega je imel podobne probleme (3 računalniki: Win95osr2, 98SE in XP SP1), mreža je delala, pa spet ne, je delalo bolj tako, včasih (zelo redko) pa povsem OK. Vse pravilno skonfigurirano, kabli kvalitetni, vse po specifikacijah, router OK...

Vzrok je bil v tem, da je imel slabe klešče za UTP konektorje in je vsakič ko je stisnil konektor malo poškodoval sam konektor, kar je povzročilo nezanesljiv stik komektorja v sami mrežni kartici. Baje mu je v Linux-u delalo, samo mogoče je bila to samo trenutna sreča, ker je občasno mreža delala tudi v Windows okolju.

Kar pa se pravilnega prepoznavanja in delovanja novejšega HW tiče, Linux-u še veliko manjka, enako kot starejšim verzijam Win OS... Vsaj pri meni je tako, da je na mojih kištah vsaj en kos opreme, ki ga Linux ne prepozna ali še huje prepozna narobe. Izjema so mrežne kartice in oprema starejša od 5 let.

on topic

Billy investira samo v stvari, ki prinesejo še več $$$, zato brez strahu.:D

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Poldi112 ::

Jaz sem vecino kablov skonektiral s kladivom. Pac namesto da stisnes s klescami nekajkrat usekas po konektorju s kladivom. Delajo bp ze leta (celo v win98 so delali). Ceprav imam tudi sam bolj temne spomine na win98 networking. Ampak delno je k temu pripomogel tudi bnc kabel. Zdaj ko imamo utp je zivljenje lepse.

Sicer je res da se ponavadi bolj matras z gonilniki za hw, samo za to ni kriv Linux. Pa glede na to koliko masinah je ST-Linux brez besed sam pogruntal hw in se prilagodil mislim da je zadeva precej zrela.

Matev ::

žalostno da je kljub takemu bajnemu zaslužku še vedno treba toliko plačati za programe ki itak čez par mescov zastarijo in je potrebno kupiti nove

mogoče je pa ravno to TO - začaran krog

CCfly ::

Ali si 100%, da nimaš težave z mrežo, zaradi kablov ? Kolega je imel podobne probleme (3 računalniki: Win95osr2, 98SE in XP SP1), mreža je delala, pa spet ne, je delalo bolj tako, včasih (zelo redko) pa povsem OK. Vse pravilno skonfigurirano, kabli kvalitetni, vse po specifikacijah, router OK...

Kabel bi moral biti v redu, bolj sumim mrežno. Sicer pa sem dal gor Win2000 in si malo olajšal življenje. Saj sem rekel da je bil tisti post bolj zaradi tega ker mi je Jimi ponudil lepo izhodišče, da malo potožim o svoji nesreči. Nekateri so to vzeli nekako kot da jim hočem sformatirati diske z Okni.

Kar se tiče zaznavanja strojne opreme v Linux-u bi pa rekel, da dokler obstaja gonilnik pod GPL kakšnih groznih problemov ni. Pa tudi malo več fleksibilnosti je pri sami konfiguraciji naprav, še posebej če imaš opravka s kakšno predpotopno opremo. Binarni gonilniki so povsem druga zgodba. Morda bi pomagalo če bi si pri nekaterih drugih distribucijah ogledali kako to počne Knoppix.

hruske ::

Matev, MS ima najvecje probleme prepricat kupce, da kupijo novejso razlicico, ker ima itak monopol.
:\

Microsoft ::

Problema s tem sploh ni, da bi program zastarel v parih mescih, kot pravis ti, Matev. Ce mas zdele Win2k, si prakticno 99% kompatibilne z vsem, kar se naredi za WinXP. Win2k si kupil recimo leta 2000, pa imas ta OS do druzga leta. Kar pomeni, da lahko na 5 let menjujes OS in nisi nic kaj prikrajsan za bonboncke (izjema je sedaj PS2 za WinXP).

BTW, a ni WinXP izsel leta 2001? Kar bi pomenilo, da bo konec leta star 3 leta. In to je spet vec, kot nekaj mesecev, kot ti pravis.
Ce bo slo naprej tako, da med XPjem in Longhornom ne bo nobenega 'mosta', potem pac kupis WinXP leta 2001 in jih imas do leta 2006. Kar pa spet ni taka kriza, ce na 5 let menjuje OS.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matev ::

mah

a me res noben ne razume????

MS izdaja vsako leto ali dve novo verzijo recimo office paketa ali česarkoli že
in za vse je potrebno plačati

ok - se pač plača delo ki ga vložijo v nov softver

ampak BAJNE MILIJARDE ZASLUŽKA ??????? če bi plačali delo bi imel MS pozitivno NULO ali pa nek minimalen zaslužek - kar bi bilo edino prav

Microsoft ::

MS izdaja vsako leto ali dve novo verzijo recimo office paketa ali česarkoli že in za vse je potrebno plačati

Ni res! Ce imas OfficeXP in pridejo ven Office 2003 ti jih ni potrebno kupiti. Nobeden te ne sili v to! Napredek med tema dvema razlicicama ni taksen, da bi to bilo potrebno! Office 2003 je za tiste, ki danes uporabljajo Office 97! Ce imas OfficeXP nisi prakticno za nic prikrajsan v primerjavi z uporabniki Office 2003.

Vi ste eni navadni sminkerji. OK, pride ven Clio I, takoj vsi obvezno kupte ta avto. Pride ven Clio II, v istem trenutku postane Clio I en kurcev avto, sosde ze ima Clio II, tako da vam ne ostane drugega, kot da se vi 'greste v korak s casom' in kupite ta avto. Potem naredijo malo sminkerskih popravkov na sprednih luceh tega modela. Seveda, takoj treba kupt nov avto, star je itak bil ze neuporaben...

Pismo, odlocte se ze enkrat. A stvari kupite zato, da se pred sosedi neki delate 'Jst sm pa IN, kaj pa ti?' al kupite stvrai za to, da jih uporabljate. Jst zivim cisto vredu, pa ceprav uporabljam Windows 2000. Po vasih teorijah bi moral biti ta OS tako zastarel, da se na internet ne bi mogle priti. Ampak lej lej, gre cisto isto kot z XPji. In se marsikatera druga stvar dela tako, kot na XPjih.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CCfly ::

Jimi pomiri se. Katrce so zakon.

Matev zgrešil si poanto. Ekonomsko gledano morajo imeti pri MS čim večji dobiček. Razvoj je samo eden od stroškov, ki jih pokrijejo, iz dobička pa naj bi šel del za investitorje in delničarje ter za nove naložbe. Če bi imeli 0, potem bi bili javni zavod.
Odločitev o nabavi novega paketa je na strani kupcev. Če so prisiljeni v nakup nove verzije in koliko novega jim ta ponuja lahko debatiramo, ampak mislim da je taka razprava brezplodna. Jaz imam občutek da nekateri nabavljajo programsko opremo zato, ker naj bi pač imeli vsi računalniki. Nekako v smislu če imajo vsi računalniki doma Office bomo mel pa še v službi vse računalnike z Office-om. Nazadnje ga znata uporabljati dve osebi za ostale je pa to le način kako odpreti poslani dokument in ga sprintati.
Iz tega izvirajo tisti bilijoni zaslužka, za katere bi se lahko reklo, da so pridobljeni tudi z neetičnim poslovanjem.

Microsoft ::

Katerca da je zakon? LOL Bi lahka reku sej hrosc, ne pa katrca. :)))

Drgac pa v svetu velikih ni milosti. ;)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CCfly ::

Drgac pa v svetu velikih ni milosti.

Tako razmišljanje pripelje v monopole in goljufije. Če je edini način, da se obdržiš na vrhu metanje polen pod noge, morda ne bi smel biti na vrhu.
Zakaj misliš da podjetja tolikokrat poudarjajo zaupanje. Če se podjetju ne zaupa, potem se praviloma tudi ne posluje z njim.

Matev ::

očitno nekateri res ne morejo in ne morejo razumeti še tako enostavne stvari.... bom skušal enostavneje povedat:

MS prodaja in bogati.... razumete???
uporabniki plačujejo ..... jasno????

kaj zdej komu ni razumljivo... MS programi bi bili lahko veliko cenejši če ima MS tak zaslužek

ker vem da nekatri še vedno ne bodo razumeli je to moj zadnji post v tej debati

Ziga Dolhar ::

Matev ne razume, da če bi bilo temu tako, potem teh programov morda sploh ne bi bilo.

Premalo zaslužka. Bi se bolj splačalo vlagat v kaj drugega.
https://dolhar.si/

CCfly ::


MS prodaja in bogati.... razumete???
uporabniki plačujejo ..... jasno????

kaj zdej komu ni razumljivo... MS programi bi bili lahko veliko cenejši če ima MS tak zaslužek


Če v življenju nisi videl kakšne knjige z ekonomiko ti pač ne morem pomagati. Ceno uravnavata povpraševanje in ponudba. MS ponuja izdelek po določeni ceni. Kupec, ki želi podoben izdelek ga lahko kupi. Če je predrag ga ne kupi in MS mora spustiti ceno. To velja če na trgu ne obstaja monopol, kjer ta mehanizem ne deluje. Torej cena se ne spusti zato ker MS zasluži veliko denarja ampak zato ker imajo konkurenco, ki svoj izdelek ponudi bo boljši ceni ali pa ima ta izdelek večjo uporabno vrednost. Zapiči si že v glavo, da morajo podjetja delati dobiček in izpolnjevati želje kupcev.

Person ::

Zdaj je pa celo nekdo nekaj pametnega povedal, viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii>:D
To je pač kapitalizem ...
Let's make something useful!

lorenz ::

1) Tu se vidi kako slaba firma smo Slovenija ce ze delamo tako primerjavo.
2) Kako dobre ovce ima pastir Billy.









Kjer se prepirata dva, vedno pametnejsi popusti - samo potem na svetu vladajo norci .

CCfly ::

1) Tu se vidi kako slaba firma smo Slovenija ce ze delamo tako primerjavo.

Država ni podjetje in ne more biti podjetje. Država je združba, kjer ne obstaja le ekonomski interes.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitfinex in Tether pogrešata 850 milijonov dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7316586 (13162) Qrctegleda
»

V katere delnice investirati denar

Oddelek: Loža
387413 (3491) retrz
»

Tablica Nokia N1 prvi dan razprodana (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7521125 (15861) rand
»

Precenjeni Amazon posloval z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5216713 (13918) Tilen
»

Microsoft in Bill Gates

Oddelek: Loža
92626 (2364) marS

Več podobnih tem