» »

Rdeči Klobuk™ preseneča

Rdeči Klobuk™ preseneča

PC Linux Online - Red Hat se je odločil za korenite spremembe v razvoju svoje distribucije Linuxa. Ustanovili so The Red Hat Linux Project, ki bo v obdobju štirih do šestih mesecev izdajal nove različice operacijskega sistema, ki bo temelj za razvoj Red Hat Linuxa. Razmerje med distribucijama bo očitno enako kot je sedaj že uveljavljeno v svetu odprte kode; v enakem odnosu sta npr. OpenOffice.org in StarOffice ter tudi Mozilla in zdaj že pokojni Netscape. Seveda je jasno, da bodo podpore deležni le uporabniki Red Hat Linuxa. Trdijo, da bodo z novim razvojnim modelom zagotovili največjo možno svobodo razvijalcem pri izbiri programskih paketov za distribucijo, obenem pa sami še vedno ne bodo izgubili nadzora nad razvojem.

Red Hat se je prav tako odločil, da bo opustil prodajo Red Hat Linuxa kot izdelka v škatli. Že naslednja različica, Red Hat 10, ki ima kodno ime Cambridge, bo na voljo bolj ali manj le kot prenos s spleta ali kot naročilo preko telefona pri prijatelju [:D]. Red Hat Linux 9.0.93 Severn je prva javna različica beta, ki si jo že lahko prenesete s spleta. Še prej pa preberite kratko predstavitev izdelka z nekaj slikami, a naj vas takoj opozorim, da so spremembe minimalne, glede na to, da gre za preskok z različice 9 na 10. A ne pozabite, to je šele beta 1.

Vsekakor sta obe potezi Red Hata, ki je za mnoge Microsoft med distributerji Linuxa, presenetljivi. Zanimivo pa bo opazovati, ali ga bo doletela usoda Netscapa ali StarOffica.

3 komentarji

Road Runner ::

Red Hata, ki je za mnoge Microsoft med distributerji Linuxa


ne pa sj redhat mamo radi ;)

moj_nick ::

niti ne :\
110111001001010001010000

mathjazz ::

www.getfirefox.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle Unbreakable Linux (in morebitne posledice)

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
123775 (3100) 3p
»

Nič več brezplačnega Red Hat Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72751 (2751) ALiEN
»

Red Hat Linux 8.0 subscribtion

Oddelek: Operacijski sistemi
71063 (944) Gandalfar
»

Selitev na Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
121828 (1828) undefined
»

Red Hat 7.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72190 (2190) dr.J

Več podobnih tem