» »

Prenosni procesor v PC

Prenosni procesor v PC

VR - Zone -

Vgrajevanje običajnih različic procesorjev v prenosne računalnike ni nič nevsakdanjega, saj v želji po zmanjšanju stroškov izdelave in nižji ceni (pojavijo se sicer težave s hlajenjem, a pustimo to) to počne mnogo manj znanih podjetij, a obraten postopek je mnogo redkejši. Toda to še ne pomeni neizvedljiv.

Na VR-Zone so se tako odločili v namizni računalnik vgraditi prenosno različico Penituma 4, ki je mnogo hladnejša (tudi dražja), nakar so ubog procesor navili do onemoglosti. In rezultati? Hja, 210 MHz FSB pri zaklenjenem množilniku niti ni tako slabo ...

10 komentarjev

bf4ed ::

JAO - JAO kaki kmeti [:\] so to, pa to ne mori biti res.:)) :))
Niti ne vejo screenshotov napravit.|O

the_unborn ::

210fsb? pa sej tolk se pr minus 30 ne gre:D

bmen ::

A se da kje pri nas sploh kupiti mobile Pentium4?

Srečno novo leto

bmen

AtaStrumf ::

Pomoje pa sploh ne bi bilo neumno vgrajevat varčevalnih tehnologij tudi v navadne namizne računalnike, ker v Word-u ali za Surfanje močno dvomim da mora moj Athlon garati pri 1,4 GHz, ĐiFors pa na 275/550 MHz. Tako bi lahko zaradi manj gretja stišali glasne AMD-je pri delu v nezahtevnih aplikacijah in morda podaljšali življensko dobo komponent. Osebno se mi že dolgo plete po glavi misel o TURBO gumbu, ki so ga včasih imeli računalniki (čeprav se takrat še nisem mnogo zanimal za PC-je, tako da niti ne vem kaj je tisto sploh delalo). Prav rad bi imel nekaj podobnega tudi sedaj: vklopil bi ga za igranje iger ipd. ko te hrup itak ne moti, za Office pa bi imel v silent mode-u. A kdo zna kaj tazga napravt? Fajn bi bilo ko bi bilo vse moč nastavljat v programčku za vsak računalnik posebej, ker se vsi ne navijajo enako dobro seveda. Imel bi Silent, Normal, Turbo pa Are You Nuts??!! Mode :D. Problem je ker bi moral tak kos HW/SW-ja regulirat veliko komponent hkrati (CPU, GPU, RAM) in še ventilatorje. Morda bi lahko kaka firma, ki dela osnovne plošče kaj takega napravila, samo najbrš bojo to ostale samo mokre sanje :'(.

||_^_|| ::

tisti TURBO gumb je bil zarad raznih špilov & co. Če si mel npr 16 MHz 286, pa si laufu en tetris so kocke ful hitr padale in si izklopu turbo in si mel sam še 8 MHz in ti je špil delu z normalno hitrostjo.

pucvoler ::

Me zanima, ce mas recimo dip stikala na plati za množilnik, in ce bi lahk ob hkratnem preklopu useh spremenil multiplayer brez reseta.
Ne me poslušat!!!!!!

chuck ::

Tudi mene zadnje čase vedno bolj moti hrup, ponavadi TV/mp3je poslušam zraven, vendar vedmo se mi ne da in bi rad slišal samo tipkanje po tipkovnici:)
Ideja mislim da je izvedljiva. Pri grafični preprosto kupiš takšno ki ne potrebuje aktivnega ventilatorja ali pa je toliko "odviješ" da ga več ne potrebujem. Glede procesorja sem včasih uporabljal program (pozabil ime), ki je spreminjal frekvenco v realnem času pod Okni. Na procesor dodaš ventilator z avtomatskih regulatorjem vrtljajev glede na temperaturo procesorja. Za napajalnike se dobijo, za procesorje izrecno še nisem slišal.

dr.J ::

Nima veze ali je AMD ali Intel, oboje ropota, da je veselje. Najboljša varianta se mi zdi dati kišto v drug prostor, kjer to gre, periferijo (CD-RW, ZIP) pa na USB ali FW, da je pri roki. Edini problem je dolžina kablov, sicer bi dal mlinček direkt v klet.

AtaStrumf ::

Zanimiva ideja a malce štorasta zaradi kablovja. Vseeno pa se mi zdi moja zelo fina in praktična, samo ko bi se kdo pri proizvajalcih mamaplatk tega spomnil. Sej zadnje čase ti dajejo zraven razne 5,25" dodatke za FW, USB, Slušalke; mikrofon spredaj, lahko bi še kaj takega naredil, samo bi najbrš moral tudi chipset podpirat tak hec, ker trenutno množilnika ne moreš spreminjat kar tako pri prižganem računalniku, pri Intelu pa sploh ne. No saj če bi bil PCI clock zaklenjen bi lahko tudi FSB spreminjali glede na to da imamo zadnje čase precej širok razpon FSB-jev, tako pri Intelu in AMD-ju. Od 100 do 166 v bližnji prihodnosti pa celo do 200 MHz. Tu je pa že ogromno maneverskega prostora za navijanje, tako gor kot dol. Baje bo celo intel dal ven ene uradne Intel brand OC platke, da boš lahk navijal, samo .... ma bomo videli.

chuck ::

Prestavitev PCja daleč od monitorja ni slaba ideja. Daljši kabli za monitor se dobijo (imam 3m VGA podaljšek vendar opazno poslabša signal), glede tipkovnice in miši preprosto nabaviš brezžično (tudi imam).
Največji problem je CDROM. Me zanima če bi bilo možno dobiti eksterni CDROM/CDRW ki bi ga vrgel na 100Mbit switch, oziroma USB hubi bi morali obstajati. Zadeve kot so printer,scanner,digitalni,tudi miš,tipkovnica bi lahko nanj priklopil. Za IDE CDROME pa se verjetno da dobiti IDE-USB adapter.
Jaz imam celo na monitorju 4 USB priključke, vendar so verjetno USB1.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xoom le z WiFi-jem prihaja 27. marca

Oddelek: Novice / Android
124412 (3974) gulfstream
»

Death grip na Verizonovemu iPhonu ni odpravljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5919719 (18098) Bor H
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6020262 (16889) MrStein
»

Intel pocenil 1,2 GHz-Celeron

Oddelek: Novice / Procesorji
154626 (3413) Spock83
»

Zopet malo iger

Oddelek: Novice / Igre
62222 (2222) pingo76

Več podobnih tem