» »

Hercules ne bo proizvajal GeForce 4 kartic

Hercules ne bo proizvajal GeForce 4 kartic

Guru 3D - Hercules, eden izmed največjih in najbolj uglednih proizvajalcev grafičnih kartic, se je presenetljivo odločil, da ne bo proizvajal kartic, ki bodo bazirale na čipu GeForce 4. Uradni odgovor podjetja Guillemot, ki je lastnik Herculesa, se glasi, da so si izbrali kanadsko podjetje ATI in da to zadostuje njihovim potrebam. Je kriva Nvidia? Malo verjetno, saj so se že pred časom pojavljale novice, da sta se Hercules in Nvidia resno sprla in da Hercules zato ne bo deležen čipov GeForce 3. No, čipe GeForce 3 smo vseeno dočakali na Herculesovih karticah. Je mogoče problem v samih čipih GeForce 4? Ne vem, vendar vam lahko namignem, da naši bralci nad novim čipom po komentarjih sodeč zagotovo niso ravno navdušeni. Skratka škoda, da je Hercules dal košarico Nvidii, saj so znali narediti zares dobre kartice na čipih tega podjetja.

7 komentarjev

attackiko ::

Ma kaki, gre za mascevanje za 2 novici visje :)

||_^_|| ::

seksi

AtaStrumf ::

Bravo Hercules!!!

AtaStrumf ::

Ker je glihkar izginila GF4 novica in s tem moja dva komentarja, ki sem ju ravnokar napisal, ju bom prekopiral sem (še dobro, da sem si jih backup-al) in upal, da ju bodo tisti katerim sta namenjena prebrali.

luni, pri Ed-ovem komentarju me je najbolj motilo to, da je šinfal dolge in podrobne članke, ki si vzamejo čas, da ti razložijo kaj je npr. Visibility, kaj je Accuview AA, kaj je LMA II, kaj je nView in tako dalje. Pravil je da je to marketinško nabijanje, kao da so vsi podkupljeni da delajo reklamo itd. in da itak ljudje tega ali ne razumejo ali jih ne zanima. Anketa na Slo-Tech-u je pokazala da smo razdeljeni cca 50:50 glede tega ali imamo radi dolge on podrobne članke ali pa kratke in jedrnate. On pa je to spreminil bolj v 90:10 za jedernate in kratke članke. To sem mu zameril. Nekako se mi je zdelo da je hotel biti kul in da to njega kao ne gane, mi pa vsi delamo nevem kak big deal iz tega. Pismo ,da je big deal če boš dal 60k SIT za kartico. Pol lahk vsaj veš kaj dobiš za tak denar ane. Pa tolk se je pametnega delu, da bo poslal kviz tistemu, ki se bo drznil ne strinjati z njim in mu kao pokazal kako zelo pametnejši je od njega, čeprav ne bere dolgih in podrobnih člankov. No ja, za take primere je najboljš da si rečeš: sto ljudi, sto čudi, pol pa se ne ukvarjaš več z njimi oz. tem konkretnim primerom.

Aja še to bi rad povedal vsem vam, ki ne veste kaj se najbolj prodaja. To še zdaleč ni tazadnji P VI in najboljša GF4 Ti, ali Athlon XP 2000+. To ni niti GF2 ali GF3, niti P VI 1,5 GHz, ali Athlon XP 1600+. To so mašine z takimi in drugačnimi Celerončki, plato z vgrajenim zvokom, morda tudi grafiko, in pa grafike kot so TNT 2, GF2MX in ostale poceni zadeve. To pa zato, ker največji procent prodaje zavzema OEM mašine, ki sedijo v pisarnah in cele dneve nabijajo Office in zato ne rabijo niti približno nobenega pentiuma ali GF v katerikoli inkarnaciji. In tam je največji denar. Zato pa so Compaq-ki pa IBM-i taka jajca od mašin in tolk draga. So zelo stabilna in kompatibilna ali prav nič hitra, ker so take potrebe trga. Mi fantje predstavljamo manjšino. Zato pa gre Intelu tako dobro, AMD-ju pa tako slabo. In zato bo GF4MX še kako uspel, samo ne med nami ampak v takih mašinah ki sem vam jih pravkar opisal. Če ste brali kakšen pameten test, pol ste tudi prebrali, da ima posebej oblikovan spominski kontrolnik, da se bo lepo ujel z Twin Bank arhitekturo nForce chipseta, in tam bomo tudi vedevali te GF4MX in tam bo pa ta čip veliko zaslužil. Veliko več kot če bi ga vsi gamerji pograbili. Na svet mora obstajati pravo ravnovesje. In GF4MX in GF4 ga ustvarjata. Verjemite mi, da niso neumni tile nVidijci. Z tema dvema čipoma vas imajo točno tam, kjer vas hočejo, samo ATI jim malo meša štrene.

No saj drugače pa je tudi v tej novici povezava na komentarje o GF4.

_Mortal_ ::

To pomeni več Herculesovih kartic z R200 čipom. To care>:D!!! Skregala sta se že prej ko je Hercules naredil Kyro in Kyro II kartice ki so izpodrinile mx 400 in mx

luni ::

AtaStrumf ja glede teh testov sem tudi jaz deljenega mnenja. Recimo eno je brat taksen Aandov clanek, ki na 15 straneh res razlozi zadeve in ne prepise samo podatke iz white paperjev, drugo pa ke "preview" gf4 mx na tbreak al kaj so, kjer jim na 11 strani ni uspelo stlaciti niti enega pomenljivega stavka. Vprasanje je, katere je Ed mislil :).

Aja, se glede Herculesa. Ta nikakor ni najvecji, kaj sele med najvecjimi. Nvidia MSIju proda vec cipov, kot vsem ostalim skupaj. Toliko o tem :).

CaqKa ::

no firesnake je nakako povedal kar sem jaz hotel:
"brezglavo metanje denarja skozi okno. "
in zadnji atejov komentar tudi ni slab
/edit : ta komentar je bil namenjen v novice o gf4... ni mi jasno kak je sem prispel


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019517 (12582) Janac
»

Grafične kartice

Oddelek: Strojna oprema
221698 (1156) Clemento
»

Creative podprl Titanium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
61827 (1827) darh
»

Titanium kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
61897 (1897) js
»

Nov test GeForce3

Oddelek: Novice / Grafične kartice
91666 (1666) Luka Percic

Več podobnih tem