» »

Dvesto tisoč

Dvesto tisoč

Jaz - Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se Slo-Techerji dobili ter pljunili vkup denar za lastno domeno. Ob nakupu domene je stran gostil že nov strežnik, tokrat PaJotova legendarna Makina. PaJo je bil res uslužen, vedno nam je šel na roko. Vsakič, ko se je strežnik od obremenitve sesedel, pa naj si je bilo to sredi dneva ali noči, je PaJo sedel v svoj avtomobil ter lastnonožno odpravil težave. Z vse večjim obiskom na strani se je pojavila potreba po novem strežniku ter pipici v svet. Po pravih živčnih vojnah s Internet Providerji ter prodajalci računalniške opreme, smo dobili Athlona 550. Torej, začeli smo s 6.11.2000, dnem štartanja "prenovljenega" Slo-Techa, tega ki ga vidite in berete danes. Tudi skripte so napisane "pri nas doma". Primož, naš legendarni programer, je pristopil k Slo-Techu čisto po slučaju, ko je naredil uslugo ter napisal skripto, ki je po SMS servisu pošiljala naslove novic. Kdo bi si mislil, da je Primož v prihodnjih mesecih (z minimalno pomočjo mene) napisal vse, od skripte za dodajanje novic, prek ankete, uporabniškega vmesnika, prijavne skripte, DVD skripte ter, najbolj pomemnbega, foruma. Čar Slo-Techa se najbrž skriva tudi v neomejeni fleksibilnosti te strani. Vse želje ter pripombe uporabnikov so bile uslišane, ali je pa delo le-teh v teku. Koncem leta Gospodovega 2000 se nam je končno uresničila ena največjih želja - nova pipica v svet. Nekje okoli božiča smo nesli strežnik na Telemach ter se jim prislinili na njihovo pipico - in pri tem nismo skoparili. Dragi uporabniki, verjeli ali ne, na dan naredite 1 GIGABAJT prometa! Ampak, noben se ne pritožuje, mi še najmanj, volk sit, koza cela. Kje sem že ostal? Aha... Od štartanja novega designa do sedaj je našo stran obiskalo že 200.000 ljudi. Dragi bralci in bralke, vi ste najboljši. Vsa zasluga gre vam. Mi samo pišemo, vi ste pa tisti, ki presodite, kaj je dobro in kaj ne. In navkljub vsemu se upam reči, da - delamo dobro. Mi smo Slo-Tech.

60 komentarjev

«
1
2

TESKAn ::

Jeah, Slo - tech rula:).

luni ::

Mi smo Slo-Tech.

ROFLOL :)):D:))>:D

Sergio ::

Ej luni... ti sam shh, sej si dobil to prej v lektoriranje / cenzuriranje... IN SEVEDA - MI SMO SLO-TECH!! :)))

TESKAn ::

Hehe, luni, boš reku, da ni tako? Sicer pa mam jaz podobne izkušnje kot sergio: pred slo - techom je biu računalnik lepo skupaj sšraufan, pa ga poglejte zdej:). Sej reveža ni za spoznat:D.

luni ::

teskan ti bos itak dobil v forumu custom naziv "Dr. Frankenstein">:D

undefined ::

Blah blah blah. To je bila dosedaj še nejvečja novica... samohvala. V tem ste res dobri, vas moram tud jaz pohvalit. :D

Sergio ::

Iceman da ne bi začel omenjat tebe pa 3dfxa. tko da prosm :)

luni ::

to DEFINITIVNO ni najvecja novica zdaj... gres stavit?

undefined ::

Pa še glede 200.000 ljudi... jaz sam obiščem to stran več kot 10x na dan, drugi pa sami veste kolk jo obiskujete. In ta counter šteje že vsak REFRESH za en obisk. Sem prepričan, da boste čez eno leto trdili, da vas obiskuje 2 miljona ljudi. >:D

TESKAn ::

A Dr. Frankenstein da bom? Cool.....>:D. Wait till you see my next creation>:D.

Sergio ::

IceMan, zdej pa tko: Aksiom 1: Poglej stran, dej refresh, poglej ce se je counter povecal. ce se je - nisi ti kriv... Nastelan je 0.5h IP block... Tako... zdej pa mir.

undefined ::

Da Sergio, counter se poveča vsakič ko stisnem REFRESH. Če vas vse skupaj obiskuje 2000 folka, je pa že veliko.
BTW, nvnews.net tud nima 4 miljone folka obiskovalcev, tako kot zlo radi trdijo.

TESKAn ::

Slo - tech ma še zmeraj veliko obiskovalcev.

Sergio ::

>Da Sergio, counter se poveča vsakič ko stisnem REFRESH. Če vas vse skupaj obiskuje 2000 folka, je pa že veliko.


probi ob stirih zjutrej, ko ni navala.

undefined ::

Je pa to vsekakor kewl reklama za nevedne firme, ki potem ponudijo oglase stranem z veliko folka. Ni kaj, good trick. :D

Sergio ::

Ja.... Ampak IceMan, preden se spraviš v konflikt z menoj - naberi DEJSTVA :D

undefined ::

Niti nočem it z nobenmu v konflikt, samo izražam svoje mnenje. :D

Tjulenj ::

IceMan: kako moras biti tako nesramen. ti naredi kaj podobnega ce si sposoben. skoraj iz nic je luni slo. overclocking sceno ustvaril, tebi je dal zatocisce za jamranje na forumu, ti pa samo pljuvas. fej te bodi.

celoten slo-tech team: carji ste! da bi vam vsaj nikol ne zmankal volje za ustvarjanje fenomenalnega paga

Sergio ::

Še vedno - so dejstva na mestu :D

undefined ::

Tjulenj: ne bluzi.

Sergio ::

IceMan: TI ne bluzi no.... DEJSTVA, stari, DEJSTVA. to je vse kar hočem od tebe... pljuvaš - lahko kje drugje. lahko tudi tukaj - samo da bo podkrepljeno z DEJSTVI

undefined ::

Dejstva? Hmm... kako to, da imate samo 0.5% registriranih uporabnikov od teh 200.000? :D

Pa moj namen ni pljuvat, temveč le izražat svoje mnenje. :D

TESKAn ::

Je6iga, kregat se je brez veze, zato mir, pobje!

Sergio ::

IceMan -- sori ampak u just don't get it. Sej mamo tut statistiko obiska - ti bom enkrat dal naslov do nje.

kuntek ::

IceMan -> če se boš tako obnašal, se bo celoten SLO-TECH (torej vsi našteti, prešteti. beleženi, nezabeleženi,...... obiskovalci) obrnil proti tebi, pol pa boš v pi***.

TESKAn ::

Ta novica je pa v najkrajšem času dobila največ komentarjev:))))).

undefined ::

kuntek: bom v pi***? A je to mogoče slabo? :D

Sergio ::

jah to pa res... mater ej... komentiramo ko nori :D

undefined ::

TESKAn, ja, sej pravm da novice tega stila privlačijo obiskovalce kot magnet. :D

Hehe. Take a joke, guys. :D

undefined ::

IRC @ irc.slotech.net :D

Sergio ::

ja sej sej... ampak, IceMan, stari ol' buddy ol' pal, vse ma svojo mejo.

undefined ::

Meje so za to, da jih prekoračimo. Če ne drugač, pa s potnim listom. :D

undefined ::

*** Sergio has quit IRC (Read error: Connection reset by peer)
*** luni has quit IRC (Read error: Connection reset by peer)
*** TESKAn has quit IRC (Read error: Connection reset by peer)
Darn! :D

Paramedic ::

naj še js komentiram, da presekam tole IceMan->Sergio verigo >:D

luni ::

ja ne, to ka je zdaj izjavil IceMan, da se obiski na slo-techu belezijo glede na refreshe je pa zelo zelo bedna izjava... sploh pa da hocemo koga s tem zajebat... mislim res brezveze...

Zipper ::

Slo-Tech sem nasel po nakljucju v prvih dneh januarja leta 2000 in od takrat sem reden vsakodnevni obiskovalec. Spominjam se prvih forumasev in prvih kontaktov z njimi....Sergio, Mate, Vindija, Jebiveter.....Zelo lepo se je zacelo in imam zelo lepe spomine na prve zacetke nasega Slo-Tech-a. Hvala Luni in hvala VAM vsem ZAGNANIM fantom, ki vsakodnevno pozrtvovalno nadgrajujete nas Slo-Tech.

Primoz ::

Sergio: dobro blago se ponavadi samo hvali, samo glede na to, da si to naredil prvič......
Iceman: če ŽELIŠ in ČE DOBIŠ pisna dovoljenja vseh uporabnikov Slo-Techa ti lahko dostavim nekaj kil IPjev s katerih se dostopa na to stran. Res je da vsak refresh steje, vendar samo 1x na pol ure. Zaradi mene lahko tlačiš refresh pol ure, pa bo to štelo za en obisk. Če ga boš stisnil še enkrat, pa bosta to 2 obiska. Ta tvoje izjava je skoraj tak debilizem, kot ravnanje človeka, ki je zagonil 4h za floodanje foruma, zato, da sem v 20s pospravil za njim. In debilizem podobnje stopnje debilizmu ljudi, ki so se poskušali večkrat prijavit na raztaljotko vedoč, da šteje samo zadnja prijava in upajoč, da so našli kakšno napako. News flash: NISO JE...

Torej: obisk, ki se prikazuje v levem okviru je realen (v bistvu je celo pod obiskom webalizerja, saj kaže samo obiske v času, ko je stran polno delujoča). Imamo približno 2,5K obiska na dan (0.5h IP block) +-10% (odvisno od dneva). IN TO NI NABIJANJE.

Pepo ::

Zelo v redu je vse to, fantje. Pa celo Ice Man je po svoje v redu, saj je treba zmerom malo opozicije, pa naj bo se tako tecna in celo krivicna. Boste se boljsi.

In se tole: clovek, ki se vsak dan malo zavlece na Slo- tech, se pocuti kar malo dolznika. Ko boste spet kaj investirali, naredite javno nabirko, pa sproti evidentirajte pritok denarjev. Sem preprican, da bo vsak z veseljem dal kakega Preserna.[:]:));)

undefined ::

Ok fantje, mal se relaxajte, pa ne vse stvari jemat tako dead-seriously. :D

Reycis ::

Da se jaz pristavim svoj piskrcek. Tudi jaz sem testiral enkrat tole foro z refresh insem tudi mislil, da narobe steje vendar zadeva dejansko deluje. Po sistemu kot ga je opisal Primoz sistem nasteje 2500 +/- 10% obiskov na dan kar sem tudi sam sestel. Vendar pa sem tudi jaz zelo trdnega mnenja da je dejansko dnevno manj kot 1000 razlicnih obiskovalcev. Ze sam osebno dostopam preko dneva na Slo-Tech preko vsaj treh razlicnih IPjev pa imam v sluzbi fiksen, pri ljubici fiksen in tudi doma fiksen IP. Ocenil bi da v povprecju naredim 10 klikov (ki stejejo) dnevno. Preprican sem da jih je vsaj 10, ki naredijo dnevno se vec klikov. Mislim, da je napihovanje obiska nekaj kar delajo vse strani in je tule stanje se dokaj realno. In ceprav (po moji oceni) naredi 80% vseh klikov le 20% ljudi je obisk ki ga ima Slo-Tech velik za slovenske razmere. Delo, ki ga vlagajo prostovolci sem noter ogromno in pohvale vredno. Obisk pa bo (ce bodo fantje tako nadaljevali) samo se strmo rastel!Se pa pridruzujem kritikam na samohvalo. Drugic narocite meni bo bols zgledal :))))

mojsterpeter ::

Slo-Tech je stran ki jo obiščem vsak dan. Spremenila je moj pogled na računalnike in mi polepšala vsakdanje surfanje po netu. Je vsekakor najboljša slovenska stran pa tudi v svetovnem merilu je med tistimi v vrhu. Zaradi Slo-Techa internet ni več dolgočasen.
Slo-Techovci ste/smo the best freakin' bastardi around!!!
Be happy and keep going!!!

Skankulja ::

Und noch viele jahre!

EASYdoor ::

Bog prosim te, daj slo-tech team-u veliko volje, da bodo nadaljevali z dobrim delom!

AMEN!:D

Aggressor ::

Hehe, brez vas bi verjetn še sedaj bil zakopan le v linux, ne pa tudi v gore staljenih Golden Orbov. Slednje je joke...

Elemen_T ::

200.000 je res dosežek.
Bravo bravo.
2000 obiska na dan je...:)

|ViPeR| ::

Cestitam celotnemu Slo-Tech Teamu za ta enkratn uspeh!:))

Yohan del Sud ::

Naj vam sveti Izidor stoji ob strani. Če je med vami kakšen atist pa naj mu ne stoji obstrani. :D

Verjetno bi zdej tipkov na Aptivo, če ne bi bilo Slo-techa...

luni ::

Ma sej ni problem v sprejemanju kritike.. mislim, da smo na Slo-Techu dokazali, da znamo sprejeti vsako argumentirano kritiko in potem v vecini primero tudi ukrepati, zadevo spremeniti na boljse...Kar boli, so neutemeljene OBTOZBE in ne kritike. Z IceManove strani to res ni bilo fer. Mi vsekakor ne bomo sli izumljat tople vode in novega stetja obiskov. Strani, ki stejejo VSAKI ZAHTEVEK za obisk obstajajo in temu bi lahko rekli napihovanje. Pol urni IP block pa je v svetu splosno sprejet kor merilo obiskanosti. Ce se ne strinjate z nasim spodnjim stevcem, pa obiscite 100si. Oni so nepristranski in ne vidim razloga, da bi komu napihovali obiske. Dvomim, da boste med njihovim in nasim stetjem opazili vecje razlike!Drugim pa najlepsa hvala za pohvale. Vsekakor nismo popolni, ampak nam ravno taksne pohvale in dobre zelje dajajo moc in voljo, da sploh kaj naredimo! Hvala...

Alec999 ::

Keep on the good work ... ste edina stran, ki jo zvesto obisujem vsak dan :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

o nastanku... (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
696140 (4601) Dr_M
»

Slo tech-od koga

Oddelek: Slo-Tech
381795 (1185) (sic)
»

Let me introduce my self, I`m SLO-TECH

Oddelek: Slo-Tech
101466 (1180) dexter
»

Slo-Tech 19XX

Oddelek: Slo-Tech
61394 (1265) Primoz
»

Pol miljona

Oddelek: Novice / Obvestila
252380 (2380) fictionel

Več podobnih tem