» »

Slo-Tech 19XX

Slo-Tech 19XX

Misak ::

Mene pa zanima par vprašanj.
Bo morda kdaj v bliznji prihodnosti (upam da ga se ni bilo) kakšen članek o zgodovini slo-techa (ali je morda se prezgodaj?). Vse od zacetnih tezavic (ce ste jih imeli) do prvih uporabnikov slo-techa, do prvih izboljsav...itd.
Mislim da bi bil zelo poucen in hkrati tudi zelo zanimiv. Upam da ga bom kdj lahko bral (pa ne takrat ko bom ze dedek):D
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Sergio ::

U, Misak, pobrskej mal po arhivu novic pa najd tisto k smo mel 200.000 obiska... tam piše vse :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

R0K ::

jst sem mal pobrsku pa tut najdu.
Piše pa takole :

Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se Slo-Techerji dobili ter pljunili vkup denar za lastno domeno. Ob nakupu domene je stran gostil že nov strežnik, tokrat PaJotova legendarna Makina. PaJo je bil res uslužen, vedno nam je šel na roko. Vsakič, ko se je strežnik od obremenitve sesedel, pa naj si je bilo to sredi dneva ali noči, je PaJo sedel v svoj avtomobil ter lastnonožno odpravil težave. Z vse večjim obiskom na strani se je pojavila potreba po novem strežniku ter pipici v svet. Po pravih živčnih vojnah s Internet Providerji ter prodajalci računalniške opreme, smo dobili Athlona 550. Torej, začeli smo s 6.11.2000, dnem štartanja "prenovljenega" Slo-Techa, tega ki ga vidite in berete danes. Tudi skripte so napisane "pri nas doma". Primož, naš legendarni programer, je pristopil k Slo-Techu čisto po slučaju, ko je naredil uslugo ter napisal skripto, ki je po SMS servisu pošiljala naslove novic. Kdo bi si mislil, da je Primož v prihodnjih mesecih (z minimalno pomočjo mene) napisal vse, od skripte za dodajanje novic, prek ankete, uporabniškega vmesnika, prijavne skripte, DVD skripte ter, najbolj pomemnbega, foruma. Čar Slo-Techa se najbrž skriva tudi v neomejeni fleksibilnosti te strani. Vse želje ter pripombe uporabnikov so bile uslišane, ali je pa delo le-teh v teku. Koncem leta Gospodovega 2000 se nam je končno uresničila ena največjih želja - nova pipica v svet. Nekje okoli božiča smo nesli strežnik na Telemach ter se jim prislinili na njihovo pipico - in pri tem nismo skoparili. Dragi uporabniki, verjeli ali ne, na dan naredite 1 GIGABAJT prometa! Ampak, noben se ne pritožuje, mi še najmanj, volk sit, koza cela. Kje sem že ostal? Aha... Od štartanja novega designa do sedaj je našo stran obiskalo že 200.000 ljudi. Dragi bralci in bralke, vi ste najboljši. Vsa zasluga gre vam. Mi samo pišemo, vi ste pa tisti, ki presodite, kaj je dobro in kaj ne. In navkljub vsemu se upam reči, da - delamo dobro. Mi smo Slo-Tech.

Tomi ::

Ahem, Sergio, da ni bilo to ob 500.000-em obisku?
metrodusa.blogspot.com

Primoz ::

ne... to je blo ob 200K, ob 500K je serđ spisal nekaj krajšega...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tomi ::

Pa res.. Sem ugotovil.
Samo veliko krajše pa spet ni bilo:D
Sicer pa, Primož, kaj če bi ena od teh zadev ( seveda zmodificirana ) znašla nekje na strani kot, tam nekje pri kdo smo?
metrodusa.blogspot.com

Primoz ::

Mogoče nekoč... samo trenutno smo prezaposleni (preleni), da bi vzdrževali že to kar imamo v rubriki ostalo...
There can be no real freedom without the freedom to fail.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

o nastanku... (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
696192 (4653) Dr_M
»

Slo tech-od koga

Oddelek: Slo-Tech
381802 (1192) (sic)
»

Let me introduce my self, I`m SLO-TECH

Oddelek: Slo-Tech
101480 (1194) dexter
»

Pol miljona

Oddelek: Novice / Obvestila
252394 (2394) fictionel
»

Dvesto tisoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
605877 (5877) Sergio

Več podobnih tem