» »

EXPLORER - ZANIMIVO!?

EXPLORER - ZANIMIVO!?

mylos ::

Ko v Internet explorerju brskam kakšnih 20min, mi naenkrat neče več odpreti nobene strani. Govori mi, kot da nisem connectan, pa sem. In to se zmeraj enako zgodi. Včasih pa še zraven recimo kaj downloadam in to pa se še vedno normalno download-a.Se pravi, neče odpreti nobene strani in govori, ni mogoče najti strežnika in res ne najde nobenega, a downloada pa lahko. Potem sem downloadal še netscape in enako. V netscapu pa mi v oklepaju piše (TCP/IP: Not enough memory), a moj računalnik je 192MB ram, 750Mhz,... Kaj je lahko to mogoče kaj narobe z mojim INTERNET providerjem BOTER.NET?
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

Gh0st ::

Preslab connection speed!
Al pa premal RAM-a al pa je prevec obremenjen!
Vidis pod linuxom bi ga lahko "splaknil"...

matevzm ::

Poskusi s kaksnim SPjem. Kot kaze ti TCP pade. Kdo je kriv.. memorije imas v principu dovolj. Provider ni vrejetno nic kriv.

BlackHole ::

Ne nori, da bo 192 Mb premalo rama, jaz ga imam v službi 64, pa nimam nobenih problemov.

Gh0st ::

Nisem mislu premal RAM-a kot kapaciteto, ampak s tem sm misli predvsem kok ga ma na razpolago...eni ljudje majo 128MB rama pa ga majo frej samo kasnih 12MB ne glede nato kok progov ma naekrat odprtih in kaj vse trenutno zraven dela...
baud rate na modemu nima uredu nastiman...mal nej pogleda modem pa TCP/IP settingse!

mylos ::

Matevzm, mi lahko malo natančneje razložiž te SPje.:))

mylos ::

Ghost, mi lahko bolj globje razložiž tvojo teorijo u uporabljenosti RAM-ov, kajti malo težje je razumeti, da bi se RAM tako slabo koristil, da bi mi pri 192Ram-ih tako malo rabil rame.TCP settings kot veš, se ne da kaj dosti nastavljati, skoraj nič. Moja povezava pa je ISDN 64Kb connection, super connection za te stvari. :D

mylos ::

P še to. Jaz imam ISDN pc adapter, kjer je vse skupaj to malo težje nastavljat, če sploh lahko kaj nastavljam. Cprašal bi le razliko med U-Law in A-Law in katerega naj jaz nastavim. In kje še lahko kaj sploh natsavljam. Kajti dejansko jaz pod modemom v Hardwear devices sploh nimam instalirano, pač pa ISDN link, ISDN ps adapter in tista multi isdn... Kje naj sedaj probam kaj nastaviti?
:))

Gh0st ::

Hej a ves koliko se da nastavljati TCP/IP?
Samo poglej na start>setings>ctrl panel>networks in daj lastnosti TCP/IP za in bos videl...
Ogromno nastavitev je...
A si mogoce mel ti prej analogni sistem la ze od vedno uporabljas ISDN? ker ce je prvo, moras vedeti da tud nastavitve za parnost bitov, loopback itd...

-glede RAM-a: po doloceni dobi uporabe, stallnih resetiranj, obremenosti (igranje quaka po mrezi in obenem mp3 muska na winampu....), zamrzovanj ostanejo podatki noter v RAM-u.
To se zgodi pri unih zanic RAM-ih, ki niso kompatibilni.
Ko ti komp zamrzne ti podatki ostanejo v RAM-u ki jih ni obdelal CPU, zato ko se enkrat (prehitro) rebootas system ti podatki ostanejo zapeceni noter...isto velja ce ti mas comp predolgo prizgan (samo ce mas win98/ME/95) in ti kasen outlook freezne (kjer mas veliko mejlov) ga ti "killnes" ampak nekaj podatkov je se vedno ostalo noter v RAM-u.....kapish????

Zato v linuxu ali drugih unixih lahko "splaknes" RAM, ne bi vedel kako bi se to naredilo pod winzi....

mylos ::

Hvala Ghost, tega pa nisem vedel. Kako bi lahko jaz kaj preveril moj ram, oz. s katerim programčkom bi preveril njegovo čistost.

Prej sem imel analogni sistem, vendar sem, ko sem dobil ISDN, računalnik vmes že parkrat formatiral in na novo vse inštaliral. Bi te pa lepo prosil, če bi mi lahko povedal, kaj vse in kako bi moral imeti pri ISDN nastavitve nastavljeno.

Gh0st ::

Sej ti pravim da ne vem kako je s "splakovanjem" RAM-a pod winzi...poglej si malo po www ne...
google search: RAM flushing for Windows...

Moj foter ma ISDN 128kbps in njemu sem tudi na novo stimal ko so se mu winzi sesuli... ti lepo to napravo dej cist vn iz compa in zbris vse profile, kot da jo noces vec.
Pol rebootas system in ga lepo installas driverje na novo.
Pol pregledas en ISDN config tool, ki ga najdes pod C:\windows\system alpa pod C:\windows ne vem vec..

Najlazje je da ti driverje namestis in pol dodas protokole v omrezje (ce jih ni tam) in skonfigururas IP naslove DNS serverjev tvojega ISP-ja. vem za analogno sta dva 192.2.1.72 in 192.2.1.66 in mislim da morata delat tud za ISDN.
Jest ti zdej ne morem to povedat prek posta ker je fuil tega...
ti mi raje pisi na private pa se lohk tam zmenimo do konca

matevzm ::

Pod SP sem milsil na Service pcke in podobno saro. Meni se je to tudi enkrat zgodilo (dogajalo?). Se ne spomnim vec, samo spomnim se jeze, dokler nisem z NSjem odkril, da je kriv TCP/IP. Ampak mislim da je slo po restartu stran.
Nastavitve za ISDN vejretno niso nic krive. Poskusi z drugimi driverji za ISDN kartico, ce so slucajno slabo narejeni. RAM vejretno tudi ni kriv, drugace bi se ti kaj drugega tudi rusilo. Poglej po netui, ce je kje kaj razlage za vzroke take napake. Po moje so lahko diverji ali slab/razsut/pri kaksni instalaciji unicen TCP/IP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabli pri povezavi routerja in modema(ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
121457 (1308) jurre
»

486,WIN95, mreža, ruter, net

Oddelek: Omrežja in internet
51005 (919) SikiMiki
»

Kako dial-up server?

Oddelek: Omrežja in internet
71205 (984) Gh0st
»

GREMO NA TELEKOM!!! - ADSL upload

Oddelek: Loža
231676 (1089) Vae_Victis
»

končno.....ADSL!

Oddelek: Omrežja in internet
211605 (1156) MUC

Več podobnih tem