» »

Višanje napetosti

Višanje napetosti

Jaz - Znida mi je poslal e-mail in me napotil na njegovo stran s člankom o višanju napetosti na katerikoli FCPGA matični plošči. Članek je napisan zelo dobro in razumljivo, za izvedbo takega trika pa potrebujete kar nekaj znanja o spajkanju. Torej, če imate kakšnega Celerona II ter mu ne morete dvigniti voltaže, se le odpravite na to stran.
10x Znida

15 komentarjev

singular ::

jst sm zdele u sol mamo racunalnistvo... :) ko pridem dam bo..lotanje :).. ce bo delal svaka mu cast:> ce bom pa plato unicu jo bom pa unicu..lol

Mate ::

Ratal mi je, pa Znidi tud.. enmu sva ze pomagala... upam da stvar res dela :))

BigFoot ::

Znida, ce to beres, poglej dobro v svoj članek in boš vidu da si naredu napakico. piše da je multiplier pri CII 6x (more bit 9x), pa ni. vem, da veš, samo zgleda da si spregledal.

singular ::

moj cII 600 ma default napetost 1.50v... se ena napakica..:) razen ce je ksn spremenjen model ki ga ma znida. hmm pa se to.. ce hocem dt VID iz "1" na "0" morm dat napetost -5v, oziroma +5v ce hocm iz "0" na "1" dat????:)

Paramedic ::

Zdej pa sam še pogruntite kak se množilnik odklene>:D. Men je itak vseen, mam durona:P

sasox ::

mislim da delajo vsi CII (vsaj 600 in 633 če ne že drugi, zdi se mi pa da vsi:D) na 1.7V

sasox ::

Treba bi blo neki poštudirat, da bi šlo brez lotanja, ker je škoda garancije :))

singular ::

voltaža mojega c2 JE 1.50v.
a pol kdo ve kar sm zgori vprašal in ali lahko spremenin VEČ teh "vid-ov" (iz 0 na 1 in obratno).

Znida ::

iz 1 na 0 pomeni da das pin na MASO (0V). iz 0 na 1 pa +5V. Mate, a ti dela? Cool

Celeroni so pa tkole: eni so 1,50V eni pa 1,70V, navit se da oba, samo je slednji boljši za OC! Mejte se... Kmalu bo še več člankov na tej strani, tako, da pridno obiskujte (vsaj tako pogosto kot Slo-tech):)

singular ::

:)... a ce dam pin na maso se zmeri rabm upor?

singular ::

dela mi po 4ih urah jebanja... skor sm si plato unicu k je use odstopil.. sam je fun. ne se lotavat tega ce se ves treses itd :).. pred 5imi minutami sm hotu use skupi podret, sam zdej je ql feeling, razen ce nebo spet friznl..:) bom rajs postu..

singular ::

..ni freeznl, zdele mam 1.90v in na 900Mhz prej je blo 1.85v pa je freeznl ko sm lih post pisu :). sej zdej mam default core 1.90 :> lahko grem do 2.15v. sicer je pa to idealna rešitev za vse ki nimajo v biosu dovolj velik razpon voltaz in ne morjo dobr ocat.. uglavnem, moj c2 KONCNO zaenkrat dela stabilno na 900 mhz.. pomoje je to extra primerk neoverclokabilen da rab tolk.. sicer sm se pa jebu 4.5 ure :)). svaka cast znidi :) zdele bom pustu ces noc 3d mark demo looping pa se key zravn.

singular ::

3 podnožja od proca so odstopila pa sm mal nesrecen sam ok zdej mi dela (900mhz, 1.90core, ~40°C) in sm happy. ne mi zamert ce kej prevec bluzim, sm zaspan:> zzzzz..

Znida ::

Kok si meu pa temperaturo spajkala? Več ko 300 ne met! Ker pol odstopi No, važen da dela...

singular ::

mam en spajkalnik 20W neda se temperature stelat.. sej 1 podnozje (VID1) vem da je odstopil ker sm mel na zacetku core 1.60v pa je slo sam na 1.85 ampak je po po ure freeznl.. pol sm se pa spomu da bom dal na 1.70v default core sm pa odspalku in sm vidu da je odstopil, za VID2 in VID3 nism preprican, bom pol vidu ko bom podiral enkrat ko bom plato prodajal:).. no pol dam na 1.70 v core po tvoji tabelci in, ko przgem kisto je default core kar 1.90v, lahko visam do 2.2, cudn to (a ti slucajn ves zakaj?:)).. no prej sm mel najvec 810 stabilno zdej je pa 900 mislm da se je splacal.. itaq pa tud ce bi mi use odstopil mam soseda rtv mehanika in on ti vse poprav:D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSI in CGI

Oddelek: Programiranje
6790 (701) OwcA
»

Višanje napetosti

Oddelek: Novice / Matične plošče
151692 (1692) Znida
»

Dekodiranje

Oddelek: Zvok in slika
91600 (1393) Flashar
»

električni internet

Oddelek: Omrežja in internet
171955 (1645) edmund
»

Raztegovanje slike na TV-ju

Oddelek: Pomoč in nasveti
61059 (946) Znida

Več podobnih tem