»

DDR-II: pomnilnik prihodnosti

X-Bit Labs - Veste kaj pomeni kratica DDR-II? Double Data Rate dve, pravite? Hmm, kaj pomeni DDR-II? No, da se ne boste spotikali ob pomnilniških kraticah, so na X-Bit Labs spisali članek, v katerm razložijo delovanje ter principe novega pomnilnika, ki nosi ime DDR-II ter so mu nadeli naziv pomnilnik prihodnosti. Če vas zanima, zakaj vas prodajalec tako zavzeto prepričuje, da je DDR-II res tisto pravo, si članek le preberite.

2 komentarja

Več elektrike na Asus A7V333

Spode's Abode - Asus A7V333 je odlična matična plošča z majhno napako. Nima možnosti višanja napetosti procesorja nad 1,85V ter pomnilnika, s čimer je zelo oteženo navijanje vsem, ki se ogibate ekstremnih rešitev, kot so voltmod. No, na internetu se je pojavila nedokumentirana možnost, kako lahko Asuski zvišate napetosti vse tja do 2,2V na procesorju ter 3V pomnilniku brez cinjenja in podobnih posegov.

1 komentar

Neslišno računalo - drugič

Slo-Tech - Se še spomnite tistega neslišnega računala o katerem sem objavil novico v nedeljo? Saj veste, tisto računalo, ki je brez ventilatorjev in z vodno hlajenim napajalnikom. No, tipo, ki je to zadevico izpeljal nas je po e-mailu kontaktiral in se nam "zahvalil" za omembo njegove strani na Slo-Tech-u. (Tukaj si oglejte, koliko ljudi si je ogledalo najegovo stran v primerjavi z drugimi stranmi. )
Ker je videl, da je bilo na novico kar nekaj komentarjev in je rekel, da bi rad pomagal, sam mu novico in vse vaše komentarje prevedel v angleščino in poslal. Kmalu mi je odpisal, zelo vesel prevoda. Njegov e-mail pa se je glasil nekako takole:
Pozdravljen Janez,
hvala za take dobre komentarje. Moram...

11 komentarjev

Višanje napetosti

Jaz - Znida mi je poslal e-mail in me napotil na njegovo stran s člankom o višanju napetosti na katerikoli FCPGA matični plošči. Članek je napisan zelo dobro in razumljivo, za izvedbo takega trika pa potrebujete kar nekaj znanja o spajkanju. Torej, če imate kakšnega Celerona II ter mu ne morete dvigniti voltaže, se le odpravite na to stran.
10x Znida

15 komentarjev

RAM Drive

Speedcorp - Ideja za RAM Drivom (RAM diskom...) je zelo zanimiva. V slučaju, da imate ogromno pomnilnika, ki ga nikoli prav ne izkoriščate, je možno na prostem delu narediti pravi mali trdi disk. Verjetno ni treba posebej poudarjati prednosti diska z dostopm nekaj milisekund in prenosom okoli 300-400MB/s, kajne? No, če ste eden izmed kandidatov (in verjamem, da vas ob zadnji pocenitvi pomnilnika ni malo!), se le odpravite sem in si preberite natančna navodila. Moram priznati, da postavitev takega diska ni lahko delo in zahteva ogromno spreminjanja sistemskega registra, tako da se ga lotite le, če že posedujete nekaj znanja. Aja, vsi WinME in Win2k uporabniki avtomatično odpademo ...

1 komentar