» »

Prepotentnost Microsofta

Prepotentnost Microsofta

ZDNet - Skladno z novico, ki jo je včeraj napisala TinkaPinka (izid Microsoft Windows XP beta 2), je Microsoft oznanil novo dobo v računalništvu. S pojmom nova doba on pojmuje hitre nalagalne in odnalagalne (!) čase, lepo grafično podobo, visoko sposobnost ter vsaj 128 megazlogov pomnilnika za udobno delovanje. Meni se to niti ne zdi nova doba računalnišktva ampak samo evolucija, en korak k lažjem delu. Revolucija je bila, na primer, Xeroxova uvedba GUI (Graphical User Interface). Lepši izgled, veliko novih funkcij in podpor novim tehnologijam ter boljša integracija spleta na namizje, so pa lepe geste, ki bodo ta operacijski sistem naredile še bolj vrednega. Upam pa, da bodo Windowsi XP tudi tako stabilni, kot njegov oče, Windows 2000. Drugače ne bo v redu. Klik!

9 komentarjev

undefined ::

Prvo, ko si inštaliram WinXP (final, da se ve), mislim storiti sledeče:
1.) Takoj dat nazaj default GUI iz Win2k (nisem pristaš Mac-a, zato ne bom uporabljal Luna teme)
2.) Takoj odstraniti VSE dodatne funkcije, ki so bile dodane "po" Win2k (večina iz WinME, kot so System Restore, etc.)
3.) Takoj probat inštalirat Media Player 6.4, in čim manj uporabljat bloated&ugly verzijo 7/8!
To je samo nekaj stvari, ki jih mislim takoj uvesti, brez pomislekov. :)

kuntek ::

Zakaj pa nebi kar Win2000 gor pustil in sploh ne rabis XPjov gor dajat.

Menda zarad večje kompatibilnosti igram, multimediji in gonilnikom, al neki tazga. ;p

roro ::

To kar dela Microsoft (in tudi večina drugih) zadnja mesece (leta), so bolj orodja za molzenje denarja kot pa orodja nove dobe. Zame bila znanilka nove dobe npr. zares učinkovita nadomestitev tipkovnice in miške v okolju windows z govorom (če, kjer in kolikor uporabnik to želi) – seveda v domačem jeziku uporabnika.

To bo menda podpiral naslednik sistema WinXP, roro, nč bat. :)

andrej ::

IceMan: Stari WMP je se gori - poglej malo:D
meni je luna tudi postala brezvezna - sem en cas mel gori applovo aqua, pa sem se to tudi navelical, drugi skini pa tak niso kar prida...
zadeve po w2k pa so kar cool - SR pa tudi ni tak slab.
Molzenje denarja - a ni to glavna "naloga" vseh podjetij. Da se nebi slucajno kdo spomnil na igre, pa EA, ki z molze denar da bolj ne bi mogo z svojimi spili, ki so vcasih celo slabsi kot prejsnje verzije - pa se niti popustov na upgrade ni8-O
IceMAn: kaj mislis z "final". XP se dolgo ne bodo "final":|

Yohan del Sud ::

Kje bi pa dobo to final beta verzijo al kaj je že. Na MS strani hočjo neki da se registriraš zanjo :|

Andrej, ko bodo zun. ;)
Glede EA se pa strinjam, kar poglej recimo NFS serije... NFS1 je roxala, 2 je bla mal slabš, 3 je bla tud zlo vred, 4 je bla v bistvu 3 + dodatki (nič novega), 5 pa je totalen absurd! 3 je ponujala 10x več kot 5, vreme po želji, tema/dan po želji, različne znamke avtomobilov (ne sam smrdljivi porsche), pa tud proge so mi ble veliko bolj všeč... zdaj pa delajo na NFS6: Web Racer, igra, ki naj bi laufala v web browserju al neki, baje ima tu AOL prste vmes, in bo baje tud treba za igranje online mastno plačat, podobno kot za UO... mislim, vse gre nekam v napačno smer. AOL pa kupuje vse firme, ki jim pridejo pod prste, zdaj si že lastijo Time Warner filmsko firmo (mati od Warner Bros).
Monopolisti postajajo čedalje močnejši, in ponujajo vedno večje sranje za višje cene, konkurenti pa nimajo šans, da pridejo na vrh, saj takoj propadejo ob tako močnem monopolu, al pa jih monopolisti takoj pokupijo. Zdaj, ko je ATI kupil FireGL, se že govori, da nVIDIA namerava kupiti ATI. Kaj nam na koncu potem še ostane? GeForce4 za $1000?

roro ::

Iceman, bat pa še kako bat. Zakaj naslednik WInXP? To kar sem predlagal, bi lahko imel že naslednik win95, saj znanje so imeli oz. ga lahko vedno kupijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi virus za Apple Mac, ki okuži strojno opremo

Oddelek: Novice / Varnost
3141896 (38524) kronik
»

Izšel Firefox 18

Oddelek: Novice / Brskalniki
226381 (4817) d4vid
»