» »

Router oz. firewall na Linuxu

Router oz. firewall na Linuxu

Viper's Lair - S pojavom širokopasovnega dostopa do interneta ter kopičenjem računalnikov v naših domovih, so se povečale tudi zahteve po "razdelilnikih" internetne linije oz. t.i. routerjih. Prva možnost je nakup namenskega routerja, kar seveda stane, druga možnost pa je predelava kakšne stare štiriosemšestke. Za vse, ki imate doma kakšen starejši računalnik in si želite postaviti router oz. firewall pod Linux sistemom, so na Viper's Lair objavili kratek članek, ki vam razloži osnove tega početja. Klik!

3 komentarji

Jeebs ::

Hm... Jst nečesa ne štekam čist dobr. Rečmo, da imam namesto stare 486-ke pa linux firewalla, na moj računalnik nameščen Symantec Internet Security. Sm zdej še zmeri na slabšem, kokr da bi si dobil eno 486 pa to stvar, k jo omenjate gor vrgel?8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

pino ::

Za tiste, ki pa nimamo pojma o linuxu je pa tale povezava kot narocena. Vse naredis prek neta. Imam doma skonfigurirano in dela bp. Pa se klik za ne.linuxsase
Klik
LP Pino

minmax ::

jeba1...

verjetno si symantecov paket skinil z neta...,?
predstavljaj si za začetek da za zadevo plačaš...

symantec zagotovo ne prodaja kr neki in njihov software verjetno dela kar pravijo da dela, tako da če stvar uporabljaš samo za tvojo mašino je zadeva zihr dovolj dobra zate.

zdaj glede na to, da izdelka ne poznam ne morem primerjat, lahko pa rečem, da ti v primeru da imaš recimo še en home server pa še mašino od drage mame ali kaj podobnega, zadevo daš nujno za ločeno mašino, ki bo služila samo firewallanju in morda intranet server... tu se pa pojavi problem, da boš moral za tako mašino, ki bi lahko laufala symantecov produkt dati precej denarja, medtem ko boš enga P100 dost enostavno našel... (486 res ne priporočam)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prosim pomoc - internet povezava

Oddelek: Omrežja in internet
252402 (1995) BorutK-73
»

subnet(?) za počasne

Oddelek: Omrežja in internet
91076 (866) NeMeTko
»

En ethernet kabel, limitiran na en MAC, dva računalnika

Oddelek: Omrežja in internet
11968 (681) Pegaz
»

Povezava med 2 računalnikoma preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
215242 (4916) hobbit
»

Oddaljeno namizje XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
245426 (4539) Chessman

Več podobnih tem