» »

Od pr'jatla pr'jatu

Od pr'jatla pr'jatu

Slo-Tech - Novico nam je poslal Marko Šterbenc. Marko: hvala, resno! Tu pa je njegova novica:

Za vse, ki nestrpno pričakujete nove Detonatorje 4 (verzija 21.81) imam novico, da uradno Nvidia ne bo izdala te verzije do 01. oktobra, ko naj bi lansirala tudi nove high-end artikle. Vir je mail, od kolega z nVidie, ki sem ga ravnokar dobil in je nepreveden:
If you would like to sneak at the huge performance increase that we managed by developing the new "Detonator 4" NVIDIA unified driver, please let me know and I'll make you a pre-release version (21.81 available). Our plan is to launch this driver together with a set of new high-end products on Oct. 1st. Please treat all info embargoed till that date.
Again we show that our Unified Driver model enables you to provide your customers a great advantage at no cost! Even for products already purchased some time ago.
Thomas Mertens - NVIDIA GmbH


Da bi ohranili verodostojnost pisma, smo ga prekopirali. Tu je prevod angleškega dela:
Če bi si rad pogledal kakšno razliko smo dosegli z novimi driverji, mi prosim povej in naredil bom predizadajno različico (Detonator 4 21.81 je že mogoče dobiti). Naš načrt je objaviti te driverje 1. oktobra, ko bomo objavili tudi nove high-end izdelke. Prosim, če o tej informaciji ne govoriš nikomur do izdaje driverjev. Thomas Mertens - NVIDIA GmbH.
Novica je seveda zelo neuradna in nepreverjena. Je pa zelo zanimiva!

22 komentarjev

Binji ::

Jst bi mel te detonatorje[:\]

||_^_|| ::

kakšna nestrpnost, kokr za XPje:)))

andrej ::

cool:D

ok, nebi rad bil spilferderber, ampak a ta gospod ve kje so njegovi maili objavljeni... Saj nic ne pravim, samo obicajno so taksne zadeve pod kaksnim NDA...

Ce sem izven konteksta se opravicujem...

andrej ::

hja, glede na "Please treat all info embargoed till that date " bi lahko to kar drzalo...

Pretorijanec ::

Jap, u ilegali smo. Ali pa tudi ne? Mi (slo-tech) tukaj ne kršimo nobenega zakona. Ti podatki so nam bili posredovani in ker ne gre za vojaško tajnost jih lahko objavimo. Ker tukaj ne gre za warez, pornografijo, pedofilijo ali podobno ne kršimo ničesar!

andrej ::

ne, saj nobenega ne krivim samo ker se ponavadi taksne informacije, ce se ze ima naj nebi dajalo naprej...

ce pa ze malo podebatiramo o tej zadevi, pa:
1. zadevo, ki jo je napisal ta gospod je njegova in on ima "avtorske pravice".
2. kdo je sedaj "kriv", da se zadeva objavi. Oz. kdo je bolj kriv - oseba, ki je posredovala to besedilo ljudem, ki ga objavijo ali ljudje, ki so fizicno objavili besedilo?

Zanimivo. Ce bi jaz recimo od ameriske vojske dobil nek zaupen nacrt, ki ga naj nebi dajal naprej, kdo bi bil kriv? jaz, ker sem ga dal slo-techu, ali slo-tech, ker ga je objavil?

ma, samo na glas razmisljam...:D

Pretorijanec ::

Sej se mi zdi fajn, da na glas razmišlajš... Jst tut. Tle nism strokounajk zato pač ugotauljam in čakam da me, laika, nekdo poduči. Če prav razumem v tem dokumentu ne gre za vojaško tajno. Samo vojaške tajne pa so varovane z zakonom in se jin ne sme objaviti nikjer. Zato jih nekateri novinarji dobijo "po nosu" ko kaj napišejo, kar ima oznako VT. Vse drugo pa je "free flow of information". Kar pomeni, da je on (gospo Thomas) lahko preganjan s strani Nvidie za izdajo poslovnih skrivnosti in kršitve pogodbe (če v pogodbi seveda piše, da ne sme izdajati poslovnih tajnih). Mi po drugi strani nismo odgovorni za njegova dejanja. Ker teh informacij nismo ukradli (ker potem je objava ukradenih informacij kaznjiva), ampak smo jih prejeli, jih lahko objavimo. Se mi zdi.

kuglvinkl ::

Kaj je to s forumom?

Slo-Tech bi lahko doletela zahteva nVIDIE GmbH na podlagi TRIPS (mednarodna konv o varstvu intelektualne lastnine) na podlagi začasne odredbe: da do datuma uradne objave odstrani prerelase driverjev. JA, to JE kršitev avtorskih pravic v vseh svoji razsežnosti!!!

Pretorijanec ::

Ni res! Mi nismo objavle prereles-a driverjev! Mi smo samo POVEDALI informacije, kdaj dobo izšli Detonatorji 4!

Paramedic ::

Ja, a svoboda govora, tiska itn. sploh še kaj velja?!

andrej ::

Pretorijanec: ceprav ne gre za vojasno tajno je potrebno upostevat privatno sporocilo g. Thomasa. V bistvu je bilo obljavljeno osebno pismo g. Thomasa, brez njegovega dovoljenja. Sploh nima veze kaj notri pise - poanta je, da je to njegovo in nihce brez njegovega dovoljenja tega ne sme objavljat.

Glede objavljanja teh informacij pa bi se lahko debatiralo. Kaj vem je, da nihce ne sme objaviti posta nekoga drugega brez njegovega. Novinarstvo gor al dol. Bo treba malo pogledat zakone :)

Paramedic: svoboda govora tiska se konca, tam kjer se zacnejo avtorske pravice... :)

Nemenej ::

ja najlazje je rect, mi pa nismo nic krivi. kekci

Pretorijanec ::

Ja, samo tukaj je gospod Thomas to pismo nekomu poslal. In mu je zaupal, da ta tega ne bo objavil. Ta je pač izneveril zaupanje... On je s tem, ko mu je mail poslal, dal avtorske pravice objave. On jih je dal pa nam.

Primoz ::

Samo da smo si o nečem na jasnem... če je ta novica resnična ....
V primeru da se dokopljemo do teh Detonatorjev, le ti NIKOLI (do uradne izdaje) ne bodo objavljeni na Slo-Techu (niti link). Ravno tako bo ta novica umaknjena tisti hip, ko mi kdo (od vpletenih) uradno zajoka, da mu ni všeč.

andrej ::

nope. e vidis tukaj je tvoje napacno razmisljanje. S tem ko je Thomas poslal mail, mu NI dal nobene pravice, razen pravice za branje :) Se dodatno je povedal, da naj to informacijo ne objavi do 1. okt!!! Se enkrat si dobro preberi tekst.

BigHugo ::

Na Guru3D je objavljena zanimiva novica: Derek Perez of NVIDIA stated that Detonator 4 will be released at 1.00 PM PST today.

LP BigHugo

BigHugo ::

Detonatorji 4 (21.81) so uradno zunaj. Dobite jih na uradni strani Nvidie. Upam, da je ta nesmiselna in nepreverjena informacija s tem končana.

Sharac ::

Ni nesmiselna ker zaradi takih zahojenih debilo nekateri celo uspevajo s raznimi uvajanji cenzure za vsak drek. Cel svet ima polna usta nekih PRAVIC pa nekih pizdarij najbolje da zacnemo zaracunavat se avtorske pravice za prdce in bruhe oz. najbolje da kr za vse kar picka stvori.

andrej ::

Sharac: kacaj malo no. Kak bi blo tebi, ce bi tvoj privatni mail bil objavljen na nekem situ? Pa ti sploh vedo nebi, pa se eksplicitno bi povedal, da se to ne sme zgodit!

Daj odrastite malo no.

FireSnake ::

"Please treat all info embargoed till that date " in to poslje dalje, da se nekje objavi, v isti sapi pa rece da mu je to poslal prijatelj iz Nvidie ...8-O
Vam pa vsaj angleskega teksta in imena nebi bilo treba objaviti ... ce je pismo pristno, seveda, saj bi doticni osebek lahko imel dosti nevsecnosti zato ker je pac "sel nekomu na roko".;(

FireSnake ::

Petorijanec, s tem ko mu je poslal mail mu pac ni dal pravice objave, celo prosil ga je naj ostane tajno.
Ce ste ze objavli vsaj ime avtorja pri podjetju nebi bilo treba omenit saj mu lahko nakopa tezave ... mogoce na to niste pomislili.:|

Senitel ::

No jaz sem mal poizvedoval, kako je z temi NDA-ji. Eko tukaj imate nekaj kar sem pravkar dobil:


Our mutual NDA contains an obligation on both parties to respect the


confidences of the other party. There's always a time limit on how long


these confidences last (usually 3 or 4 years). Anyone can sign an NDA.


NVIDIA requires NDA's to be signed by people for and on behalf of their


companies. So, for example, we have a mutual NDA with Microsoft. We're


agreeing that both companies ae bound by a legal duty of confidentiality.


The fact that it's signed by an individual doesn't matter. They sign on


behalf of the company.




Members of staff who leave the company after being bound by an NDA do not


thereby escape the NDA.




Anything else?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

23.11 Detonatorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
231429 (1128) SkyNet
»

Novi nVidiini Detonatorji

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
61673 (1673) blank3_
»

GF2 MX400 64Mb PROBLEMS

Oddelek: Zvok in slika
121245 (1030) danielka84
»

nVidia Detonator XP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
102121 (2121) G[e]c
»

Od pr'jatla pr'jatu

Oddelek: Novice / Grafične kartice
221972 (1972) Binji

Več podobnih tem