» »

23.11 Detonatorji

23.11 Detonatorji

TheJack ::

Nekaj časa nazaj sem spraševal po rešitvi problema z 23.11 detonatorji. Stvar se od takrat ni spremenila, zato zadevo objavljam še enkrat:

Konfiguracija:
ECS K7S5A
256 MB rama
InnoVision Tornado (GF 2 PRO) 64 MB
TB 1.4
Windows 98

Namestim nove (uradne - 23.11) driverje. Zaženem 3D Mark 2001. Rezultat je sicer občutno višji (3884 ->4240), ampak kaj, ko se posamezni testi nalagajo skoraj pol minute. Zaženem še 3D Mark 2000, ampak moram resetirati računalnik, saj se testi nalagajo nekje tri minute vsak!

Zaženem Q3A. Nobenih problemov. Z Serious Samom tudi ne.

Zaženem Max Payna. Da pridem v uvodni zaslon traja eno minuto. Miška se premika s par sekundnim zamikom. Ko hočem naložiti level, sredi nalaganja preprosto obupam, saj mine več kot pet minut, pa se še nič ne zgodi.
Re-loadam driverje (iste, 23.11). Isto. Pri Maxu Paynu pri ''Exiting Game'' čakam več kot pet minut, preden končno ne obupam in resetiram računalnik.

Ponovno naložim 21.83. Vse deluje normalno.

Kje je problem?


Sem pa od takrat preizkusil par novih stvari, zaradi katerih bi morda kdo od vas vedel, kaj je narobe:

V Win98 ne delajo (oz. kažejo iste simptome) niti detonatorji 23.10, niti 22.80.

Šele danes pa sem 23.11 preizkusil tudi na Win2000 (imam dual boot), saj tega sistema za igre ne uporabljam. In zadeva je delala normalno! Resda sem jo preizkusil le v ''DirectX Diagnostic Tool'' (Display->Test DirectDraw in Test Direct3D), ampak glede na to, da oba testa z 23.11 (pa tudi z 23.10 in 22.80) v Win98 zaštekata (v celozaslonskem načinu se bela kocka sploh ne premakne->treba resetirati, v drugem testu pa se DirectX logo enakotako sploh ne premakne->reset).

Bistveno vprašanje je torej: Zakaj detonatorji 23.11 normalno delajo v Win2000, v Win98 pa ne?

Je morda problem ''Norton Optimization Wizard'', ki sem ga pognal na Win98 in ki ti swap file premakne iz Windows direktorija na root in mu določi stalno velikost? Edino to mi pade na pamet...

BTW, zakaj 23.11 detonatorji, čeprav so uradni, nimajo digitalnega podpisa?

BendeR ::

Sicer nevem v čem je finta pri totih driverah toda tudi jaz mam probleme z to verzijo oz od 21.83 naprej.Finta je da mi od verzije 21.83 -23.11 preveč pogosto comp zašteka in potegne winse (win xp ) za sabo.V glavnem mam zaj gor 21.81 in dela kot ura (švicarska da nebo pomote :).Tak da probaj z verzijo 21.81.Mogoče pa se bo popravlo.

P.S. mi lahko kdo pove ki se da dobit en program da ti popravi refresh v igrah ne samo v winsih ker jaz ko sem si dal oni nvfix (al kaj pač je )gor mi je popravo samo refres v winsih v igrah pa je ostalo enako 60 Hz :(

Highlag ::

Za spremembo osveževanja v windows-ih ne rabiš nvreffix programa. Greš samo v display properties / advanced, klikneš na zavihek monitor in odstraniš kljukico pri hide modes that this monitor cannot display, in iz roletnega menija izberi frekvenco, ki jo tvoj monitor še prenese.

Če pa ti v igricah refresh ni pravilno nastavljen kljub uporabi nvreffix programa, potem si verjetno program neustrezno nastavil.

chucki ::

100% ti tudi v igrah popravi!!! probaj še enkrat!!! pa ko zamenjaš gonilnike moraš ponovno zaganati refresh fix!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

TheJack ::

Hvala za odgovore sicer, čeprav mi ne pomagajo dosti. Denis, trenutno imam inštalirane 21.83 in z njimi mi vse lepo dela.

Resnično mi ni jasno, kako da prav nihče ne ve, v čem je fora teh driverjev. Sem povpraševal tudi na tujih forumih, dobil pa sem le odgovore v stilu, ja 50% ljudi ima probleme s temi driverji, poskusi kakšno drugo verzijo...in podobno.

Kar se mene tiče, sem glede 23.11 (pa tudi 22.80 in 23.10) ugotovil le to, da so v mojih Windowsih 98 problemi le z DirectX igrami. Z OpenGL igrami s temi driverji ni nobenih problemov. To je prva stvar, ki je čudna.
Še bolj čudno pa je, da ti driverji delajo normalno v Windowsih 2000! Problem torej ni hardverski (kot je bil baje pri Via ploščah).

V PC Gamerju sem danes recimo prebral, da so ti driverji (23.11) tako zanič, da jih je NVidia celo umaknila s svoje strani (kar ni res, btw. Še vedno so tam.).
Tudi to, da nimajo digitalnega podpisa nekaj pove. Zadnji (in edini) DetonatorjiXP z digitalnim podpisom so torej 21.83!

Kar me najbolj skrbi in je pravzaprav razlog, da težim s temi posti je, da ne vem, kako bo z naslednjo uradno verzijo detonatorjev. Bodo naslednje verzije detonatorjev sploh še delale na mojem računalniku (na win98)? Ali pa bo NVidia spet zvalila krivdo na koga drugega (proizvajalce matičnih plošč, recimo)?

Brez veze paničarim? Morda. Ampak razumeti morate, da sem do sedaj uporabljal le 3dfx-ove grafične karice (imel sem Voodoo 1, 2 in 3) in takih stvari preprosto nisem navajen. Da bi novejši driverji delali slabše od starejših (ali pa sploh ne), se pri 3dfxu niti v sanjah ni dogajalo. Vsaj jaz ne vem za tak primer.

Paramedic ::

Točno! Kako je lahko novejši gonilnik pogosto slabši od starejšega? Sej vem, da sso novi hrošči ampak...
Z dig. podpisom se ne da navijat... :(
End transmission.

BendeR ::

Mi lahko kdo da še enkrat link do nvreffixa ker sem da vrjetno vrgo iz diska pa nevem strani kjer bi ga dobo da bi se še malo z njim poigral.Samo kolk se spomnim mi je vse lepo spoznalo takrat in nič popravlo.Vse mi je kazalo tak kot je že bilo prej pred inštalacijo nvreffixa.Lahko pa še enkrat probam ane:)

Pisk ::

pa kaj ti je? 21.83 so whql in zelo solidni, po moje najboljsi in sploh ne razumem zakaj po vsej sili hoces imet to glupo verzijo. ko bos imel nekaj casa geforce bos pocasi odnehal nalagat vedno nove detonatorje.
cudi me da nisi ze. :'(
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Pisk ::

pa tudi graficne kartice prozvajalcev kot je Asus bos pocasi zacel cenit. vse bo prislo, samo cas je treba.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Senitel ::

TheJack: Odzipaj driverje v en direktorij, potem odstrani (add/remove programs) vse kar koli bi melo veze z Detonatorji, in odstrani kartico še v device managerju. Resetiraj računalnik, da se boota v 640x480 in 16 barvah, in najde nov hardware ter podaj potko do unih odzipanih driverjev...

BendeR ::

Hm bi mi kdo povedo kje se da dobit nvreffix?

BendeR ::

Ok zaj sem najdo to ne zaj pa me zanima keri je najnovejši .Je keri prišo po 10/19/2001 vun?Ker trenutno sem si potegno dol totega.

Pisk ::

kar tega uporabi, jaz imam se starejsega pa dela o.k.
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Pisk ::

pa ne me narobe razumet pri zgornjih postih. imel sem tornadota, sicer mx400, pa ni hotel delat na k7s5a medtem ko je sedaj na p4 i845 in dela odlicno. glede k7s5a, tudi ena serija winfasta ne dela dobro medtem ko je asus delal dobro z vsemi driverji. pomoje je bolj problem kompatibilnost s sisom, ker mi na drugish cipsetih vse mx dobro laufajo. lahko pa je tudi res da so elitke mnozicno defektne in ne prebavljajo vsega hardvera(moras pazit kaksen ram vzames, kam vtaknes kartice... :|
v glavnem moja naslednja graficna bo verjetno gf3 ti200 od asusa. bo kar bo. zaenkrat imam zelo dobre izkusnje s kompatibilnostjo asusk, pa tudi drugi asusovi izdelki so mi vsec recimo isdn modem pci je zakon -snajper u roke in zmaga je nasa! :D :D :D
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

TheJack ::

Sentiel: Vse sem že naredil, kar si napisal. Našel sem celo posebni program za popolno odstranitev starih driverjev - Detonator Destroyer. Pomagalo ni nič.

Pisk: Po mojem z grafično ni nič narobe, saj v Windowsih 2000 zadeva v redu dela. Po mojem je problem softverske narave.

BTW, INNOVision kartice so poceni in zelo v redu. Najboljši GeForce pa je po temle testu Leadtek GF3 WinFastTi500.

O Asusu nisem slišal ravno preveč dobrega. Njihove kartice so izredno drage. Mojemu kolegu so morali zamenjati dva njihova MX-a, ker sta se oba sesuvala. Potem so mu dali Herculesa, ki dela v redu.

McWolf ::

Js mam 23.11 slo detonatorje pa Geforce 256 DDR tvout pa mi nč ne zajebava. :\
Go tell it on the mountains!

Pisk ::

sigurno nobeden nima 100% kvalitete izdelave, pac defekti so povsod.
v glavnem tezko je izbrati pravega, mogoce je tistih 5 ki so spica in potem je samo odvisno na katerega se navadis. zelo rad imam ceneno kombinacijo gf2mx+plata oboje od MSI. rock solid. asus pa kupujem pri retail dealerju v trstu, sicer niso poceni so pa garant dobre. kot pravim, zaenkrat laufajo cisto na vseh platformah. herkulesi tudi o.k. sicer par primerov ko se je tepel z zvocno a nic hudo neresljivega. vsakemu svetujem da vzame od proizvajalca, ki je spica na svojem podrocju, bo vsaj imel zagarantirano podporo pa cetudi bi ta kartica dala par fps manj to se ni tragedija. zelo lepo je imeti problem-free pc :)
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Pisk ::

kaksno zvocno pa imas? tisto na plati?
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

BendeR ::

Kaj mi lahko povekdo kaj so popravli na 23.11 detonatorjih od takrat ko so jih vzeli iz strani dol in pol ko so jih dali nazaj gor?

TheJack ::

kaksno zvocno pa imas? tisto na plati?

Ne, imam SB Live! Value (zvočna na plati je izključena, torej).

Denis: Dvomim, če so kaj popravljali - če bi bi bila potem to verjetno nova verzija.

Senitel ::

TheJack: Ker DirectX imaš?
Denis: nič niso spremenil, baje so sam admini mal zafušal, ko so verzijo napisal...

TheJack ::

Mam directX 8.1, trenutno. Na začetku sem imel pa 8.0. Driverje sem torej preizkusil z obema. Nobene spremembe.

Pisk ::

live v drugem PCI slotu?
pa probi ponovno dat driverje za zvocno.
kaj pravi dxdiag?
pa nesi na mlacom da postimajo in bo problem resen |O
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

SkyNet ::

23.11 si vzamejo preveč sistemskega spomina zase, sem slišal. In delajo orenk probleme. 21.83 so stabilni ampak vseeno malo počasno. Najboljši so pa 22.50. Poskusi pa boš videl!
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MX 400 in DetonatorXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
5924 (827) AngelOfDeath
»

Geforce 2 mx 400 problemi z driverji

Oddelek: Pomoč in nasveti
101161 (970) akulp
»

Det 27.10?

Oddelek: Pomoč in nasveti
321608 (991) para-site
»

3d mark 2001 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1017130 (6003) Doc
»

detonatorji 23.11 problemi z refresh rateom

Oddelek: Pomoč in nasveti
81307 (1184) 3LeR.

Več podobnih tem