» »

Več pomnilnika - slabši rezultati

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

eland ::

In kakšni so bili tvoji rezultati?

bf4ed ::

Jah pa logično bi bilo da če je več da dela boljše.Samo to sem znal da ti upočasni sistem,ali keri sistem win 98 mogoče kaj pa xp pa linuxe.
Pa zakaj to upočasni kje je problem,pa mislim da v nekaterih programih rabiš čim več rama da deluje boljše.

alien-w ::

Moji rezultati? Imam 384MB pomnilnika, pa sem si od soseda sposodil še 256MB (skupaj 640MB), pa sem stesiral, pa lahko rečem samo, da sem imel "bandwidth" rezultat nižji kot pri 384, samo se trenutno ne spomnim rezultatov, ker sem na Teleinfosu, pa vam jih sporočim, ko pridem domov.

slycer ::

Hm, mogoče je kaj takega možno na Windowsih, ki so že tako ali tako malce čuden sistem, vendar pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da velika količina pomnilnika pri Unixih in raznih Linuxih močno pripomore k samo zmogljivosti. Fora pri Linuxu je, da zasede praktično ves razpoložljiv pomnilnik in ga tako maksimalno izkoristi. Tako celoten sistem cachira kar v pomnilniku, če pa zmanjka prostora, kar se mi je ob normalni uporabi pri 320 MB pomnilnika zgodilo zelo zelo redko, pa pač za dodatno cachiranje uporabi disk. Simple and the best ... ;)

Reycis ::

Jaz sem ugotovil, da je hitrost odvisna od stevila zapolnjenih DIM rez. Ce je zapolnjena ena dela najhitreje. Ce sta zapolnjeni dve dela malenkost pocasneje. Ce so zapolnjene 3 pa dela kar obcutno pocasneje. Sama velikost modulov ni vplivala na rezultat. Sistem z vec rama je logicno hitrejsi (se posebej unix&linux), ker ogromno diska spravi v cache in s tem zelo pospesi delovanje. Dejansko pocasnejse delovanje pa se pojavi edino pri windowsih, ki bazirajo na dosu, ker so windowsi zanic narejeni.

Mercier ::

Moji XPji trdega diska v te namene sploh ne uporabljajo (tako nastavljeno).

DrSergioDJ ::

jst bi pa stestiru, ma mam sam 256mb... ;)

Mr.B ::

Ja pa kaj testerate s sysoft sandro , to je bolj za en K test. Fantje razložite mi sledeče : gral sem Max Payna na resoluciji 1280*1024 z vsem na Max , sem šel pogledati pod task manager koliko je bil peak ups čez 400MB porabe. Ja Fantje koliko bi imel FPS-jev če bi imel le 256MB rama , ki mi po sysoft sandri pokaže boljše rezultate . Sicer pa pod Win 98 je itak prepovedano meti 512MB in več rama , razen če ne greš potem v win.ini in system.ini popravljati zadevez velikostjo cacha. Drugače pa odrite ene par web strani , malo worda exela , pa še kej , pa mi povejte kako se vam obnaša sistem z 128, 256 , 0.5GB rama ???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI: iPhone zmoremo odkleniti kar sami

Oddelek: Novice / Varnost
4713010 (8802) Furbo
»

GeforceFX 5800 Ultra

Oddelek: Novice / Grafične kartice
141881 (1881) AtaStrumf
»

Še ena primerjavica

Oddelek: Novice / Grafične kartice
51777 (1777) Sergio

Več podobnih tem