»

Athlon FX-53 še pred novim letom?

FX-51

vir: Amdmb.com
X-Bit Labs - Zopet malo špekulacij glede izida novih procesorjev. Kot verjetno že veste, bo AMD vsekakor moral odgovoriti na Intelove Pentiume 4 Extreme Edition, in to namerava storiti z Athlonom FX-53 v kombinaciji z dvokanalnim pomnilnikom. 940-pinski, 0,13 mikronski, na SoI zgrajeni in SSE2 podpirajoči procesor bo potreboval dve ploščici registriranega PC3200 pomnilnika za kar najhitrejše delovanje, a postavljajo se vprašanja, če bodo v tovarni v Dresdenu lahko zagotovili zadostno količino teh pošastkov. Klik!

16 komentarjev

Radeon 9700 Pro by ATI

Extreme Overclocking - Čez vikend se na internetu ne dogaja praktično nič novega, tako da vam danes lahko le podam kakšno povezavo na teste že poznanih stvari.

Na Extreme Oveclocking so si tako včeraj ogledali Radeona 9700 Pro. Gre za najmočnejšo grafično kartico trenutno, pa saj to verjetno že veste. In kaj je pri tem testu tako posebnega? V bistvu nič, poudarimo le, da gre za Built by ATI kartico, tako da si lahko ogledate kako izgledajo tisti najboljši Radeoni in kaj vse vam ATI priloži. Klik!

3 komentarji

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

Intel Pentium 4 @ 2,86 GHz

Holicho - Visoka frekvenca, kajne? Pa saj verjetno že veste: zopet so jo dosegli Japnoci, ki doma v svojih delavnicah, ki spominjajo na znanstveno-fantastične laboratorije varijo, razna huda hlajenja na osnovi tekočega dušika in drugih nam sploh nepoznanih hladilnih sredstev. Na strani najdete kopico različnih screenshotov raznih overclockerskih dosežkov pod vplivom različnih hlajenj. Med drugim je tam tudi slika ročnega termometra, ki kaže -175°C in pa dobesedno bazenček tekočega dušika, na čigar dnu je jedro procesorja. Link na to stran mi je poslal mitja34.

13 komentarjev

Nadaljevanje Prophet III sage

vir: Riva3D
Riva3D - Kot verjetno že veste, se je na internetu pojavilo nekaj slikic in podatkov o Herculesovem 3D Prophetu III, ki bi naj bil zasnovan na GeForce 3 (NV20) čipu. Šlo je za neko trgovino, ki je objavilo prvo slikico Prophet III škatle in nekaj podatkov o kartici, seveda pa Nvidia česa takšnega ni mogla trpeti in je podjetje urno prisilila, da je ponudbo in informacije umaknilo. Kakorkoli, informacije so se sedaj pojavilo v neki neznani švicarski trgovini. Očitno bo poleg "navadne" GeForce3 kartice s 64MB pomnilnika na voljo tudi "Ultra" kartica s 128MB 500MHz DDR pomnilnika. Seveda tukaj ne gre za kakšne uradne informacije in za kaj več bo potrebno počakati, toda prav lahko se zna zgoditi, da...

6 komentarjev