» »

Lokacijsko sledenje

Lokacijsko sledenje

Mobitel - Največji operater mobilne telefonije v Sloveniji, Mobitel, je pred dnevi vsem naročnikom in mobiuporabnikom ponudil storitev "lokacijsko sledenje". Po domače povedano gre za storitev, ki nam omogoča, da preko SMS sporočila določimo karseda natančen geografski položaj, kjer se trenutno nahajamo. Zadeva pa je odvisna tudi od samih baznih postaj. Več jih je v dometu našega GSMa, bolj natančno nam sistem lahko določi trenutni položaj. Da pa zadeva ne bo slišati tako zapletena, še en primer:

Uporabnik (recimo da še nikoli ni bil v Ljubljani in se izgubi :D) pošlje SMS sporočilo s ključno besedo "lokac" na številko 1919. Že čez nekaj trenutkov dobi povratno sporočilo, ki se glasi: "Vaša trenutna lokacija je blizu cetrti BEZIGRAD in CENTER, mesto LJUBLJANA, regija OSREDNJA SLOVENIJA." Glede na to, da pa Slovenija niti ni tako velika in da zadeva sploh ni poceni (za naročnike stane zahteva za eno informacijo o sledenju 60 sit, za mobiuporabnike pa 64 sit), bo verjetno marsikateri uporabnik podvomil v uporabnost te novotarije. No, pa vseeno :D.

22 komentarjev

mrTwelveTrees ::






še en dokaz, da mobitel samo nateguje ljudi, in samo vleče denar iz uporabikov... ;((

pa še ta UMTS....drag ko svinja.... ma pejt nekam s tem ;(

mobitel sux,

SIMOBIL je zakon ! 8-)

Reso ::

Brez ekcesov...

Lej nekateri imajo pač rajši mobitel kot simobil..aja sej res a simobil ima lokacisko sledenje k smo glih pr nategovanju:D

Sicer pa smo že mal bližje novim tehnologijam sam še cena more padet

OmegaBlue ::

prvič igo1 zakaj je to nateg?:\ Drugič mobitel ne suxa ampak simobil(in to tko močno da ni res)>:D Tretjič VEGA rulzzzzzzz!:D

milosm ::

Lokacijsko sledenje....za mene je to neuporabno, ker so informacije zelo netočne...in pa 60 sit je definitivno predrago za to storitev.

Boeing ::

tist ko pride v LJ in se zgubi, verjetno tudi slovensko ne zna :D

||_^_|| ::

navadna svinjarija. Na Hrvaškem ma Vip to zastonj. Na zaslončku maš nonstop napisano lokacijo (funkcija cell info display pri nokiah) pa ful se hitr osvežuje.

V-i-p ::

||_^_||: se strinjam! Svinjarija...

Tomi ::

Hm, tole bi pa priporočil Ninji..
Pa brez zamene, LordNinja:D

ToniT ::

Tako, kot to piše, ti bo na poti na Triglav napisalo:
Vasa trenutna lokacija je TRIGLAVSKI NARODNI PARK, kraj TRIGLAVSKI NARODNI PARK, regija ZGORNJESAVSKA. Pa še 60 SIT boš moral plačati za to:(

mrTwelveTrees ::




noben mi ne bo nabijal da SIMOBIL sux !

Če je kaj res je to da je MOBITEL isto kot TELEKOM (SIOL) = KU*BA !!! - damo denar vn vlečejo od uporabnika !

Simobil pa da kaj na svoje uporabnike - boljše pakete in cenejše telefoniranje.

lokacijsko sledenje.... hahahhaha za 60 sit ,NE HVALA

boogoo ::

Ful je lahko napisat toti sux, toti rulz.... Noben pa ne napiše argumentov, hmmmmmm.....
Glede superiornosti Simobila, pa bi podal moj primer. Plačal sem njihov račun, namesto opomina sem po pomoti plačal originalni račun, tako sem ostal dolžen 13,50 SIT, nakar mi lepega dne brez opozorila odklopijo telefon in sem moral plačati 2500 SIT, priklučnine, zaradi 13,5 SIT..... Haaaloo! Si.Mobil, ne hvala. Čisto druga zgodba, je pri Mobitelu, če ne plačaš opomina, dobiš sms, da če ne boš določenega zneska plačal v 5 dnevih ti bodo izklopili telefon, če pa pokličeš in zagnjaviš, da pač ne moreš iz določenih razlogov, se ta rok prestavi.
Torej kdo sedaj krade denar??

dr.J ::

En sux, drugi rulz - saj nihče nikogar ne sili, naj uporablja GSM. Veliko večino denarja za GSM telefonijo ljudje itak porabijo brezveze, operaterji so pa toliko pametnejši od uporabnikov, da samo poberejo, kar se ponuja samo po sebi ... Kar dajajte jim.

Se mi pa zdi, da utegne tale nova ponudba še najbolj zanimati policijo.

RoadKILL` ::

Vsak ki ima mobitel v žepu je na mobitelovem zemljevidu :)
Čist izven konteksta.... kolk vas je poslal mobitelu lastne podatke, zato da ste dobil vizitke in kartico za 1k sit?
>:D >:D

Mercier ::

...bo verjetno marsikateri uporabnik podvomil v uporabnost te novotarije.
Kartu čitaj i seljaka pitaj.

Boeing ::

ah ja...

[BISI] ::

Se mi pa zdi, da utegne tale nova ponudba še najbolj zanimati policijo.

No, upam, da policija res uporablja to storitev. >:D

gorenc ::

hmm se dobro da je uporaba omrezja GPS zastonj. le niso tako neumni teli amerikanci!

si predstavljate da bi moral pilot jadralnega letala vsako minuto tipkati smsje v ameriko da mu posljejo natancne koordinate?:D

boogoo ::

Mislim ej kaj mate tolko čez to sledenje, je pač dodatna storitev, tak kot dobiš email poleg priključka na internet. Noben nobenega ne sili da morete to uporabljati, je pa fajn če rabiš da je. Če pa ne rabiš pa itak ne rabiš nič plačat.
Za profesionalne namene so druge tehnologije, btw. V Evropi se razviji nov sistem podoben GPS, ki bo deloval na področju evrope, bo pa na 1 meter natančno določal tvojo pozicijo, GPS mislim da je do 20 m natančen.

Glede zasbnosti podatkov... sej nobeden nobenega ne sili da uporablja mobitele, če si paranojik pač ne pošlji podatkov operaterju al pa si ne kupi mobitela pa noben nebo vedo ki si trenutno, razen če si boš nabavo uro z GPSom, pa boš pol spet pizdo, da zaj pa vejo ki si.

Bom raje nehal......

minmax ::

cena gor ali dol

zlorabe (policjske in tajnih služb) se bodo zihr dogajale - tako kot je bilo zdaj s prisluškovanji. Če počnete karkoli, kar bi lahko iritiralo oblast mobitele raje pustite doma - na primer, če greste kake akcije izvajat (ni vrag da ne bi bil to obremenilni dokaz da ste bili na nekem mestu).

sem pa razočaran glede natančnosti...
pričakoval bi, da bi mi ob podatkih o tem v kateri mestni četrti se nahajam posredoval vsaj še čimbolj natančno (pa čeprav pol kilometra faljeno) geografsko lokacijo, ki bi se jo dalo uporabit na zemljevidu...

Lep Pozdrav
Andraž Tori

Jeebs ::

Ne mi govort, da Si.Mobil sux zarad tega, ker imajo bolš naštiman denarno poslovanje. Kurac, kdor ne plača nej ne pije (telefonira). Drgač so pa pr Si.Mobilu prov cool. Do zdej nism mel še nobenih težav. Nasprotno, prov zadovoljen sem!

boogoo ::

Minimax: Glede bremenilnih dokazov z mobitelom, je malo težko, saj bi potem potrebovali ogromno bazo za vse naročnike, pa za recimo vsako minuto novo stanje, in je potem to kar ogromna zadeva. Je pa verjetno, da če te že imajo na piki, si v kakem postopku, potem bi se mogoče lahko to kako izkoristlo. Ampak je to premalo oprijemljiv dokaz, lahko si recimo telefon izgubil ali pa posodil.

Glede računa, pa ni v tem finta da nebi plačal, ampak, da sem namesto opomina plačal originalni račun, in sem ostal dolžen 13,5 SIT, nakar so mi ga brez opozorila odklopli in sem moral plača 2500 SIT(mislim da) priključnine!!!!!!! Ki je tukaj logika nebi vedo. Pa pred tem sem vsak mesedc redno plačeval, in je bil račun vedno čez 8000 SIT. Če je kdo pri SiMobilu, pa gre za dalj časa kam 3 tedne do 1 mes. naj poskrbi za račun...

boogoo ::

Drugače pa jaz sploh nisem reko da SiMobil suxu, samo na jetra mi je šlo ko vsak reče za tisto kar nima, da suxa.... Jaz sem samo povedal moj primer, ker je nekdo ful pravo kak simobil trga, mobitel suxa, pa nič drugega.
Če pa je tebi SiMobil všeč, pač ti je, samo upam da se ti nebo isto zgodilo ko meni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitelov študentski paket: pazite, kam kličete !

Oddelek: Mobilne tehnologije
284280 (3305) ahac
»

Nova spletna glasbena trgovina pri nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
878325 (8325) Pithlit
»

Free SMS na PINKPONK UKINJEN! [:'(]

Oddelek: Mobilne tehnologije
323367 (2603) njok
»

Naročniški paketi

Oddelek: Loža
272153 (1876) misko

Več podobnih tem