» »

VIA bo izdala P4 čipovje

VIA bo izdala P4 čipovje

X-Bit Labs - V kratkem bo VIA izdala novo čipovje za Intel Pentium 4 procesor, s podporo DDR SDRAM-u. Kot sem vam že omenil, je bilo P4X266 čipovje pripravljeno že konec marca. Problem je bil samo, ker Intel ni dal VII licence za prodajo. VIA se je takrat odločila, da bo počakala. Kar je bila takrat zelo pametna odločitev. Pentium 4 procesorji so bili še vedno dragi in strašansko nepriljubljeni. Sedaj, ko je Intel znižal cene svojim lepotcem, je situacija drugačna. Zato se je VIA odločila, da bo vseeno izdala čipovje. Po njenem mnenju naj bi imela pravico za to, ker je, po tem ko je ta podpisal pogodbo o sodelovanju in izmenjavi tehnologij z Intelom, prevzela S3. Ker je ta s prevzemom postal del nje, lahko VIA uporablja vse dogovore, ki jih je S3 sklenil.
Še vedno se mi pa zdi čudno, zakaj izdati čipovje za P4 procesor na DDR pomnilniku. P4 upraviči svojo ceno le po RDRAM pomnilnikom; z DDR SDRAM je enako, kot če bi uporabljal SDRAM. Mogoče pa je VIA našla kakšno inovativno rešitev tega problema?

2 komentarja

BigFoot ::

tko je, testov P4 procov na VIInmu čipovju še ni blo, tko da je debatirat o tem kok bo vse skupi hitro dost brezveze. čakejmo pa bomo vidli.

elfin ::

Bi rekel, da bo P4 kar dobro laufal z DDR RAMom0:)
Če je le ta čipset kaj prida. Pa sploh ne navijam za Intel. Naslednji pri meni bo TB. Ni dvoma.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec P4 sporov med Intelom in VIA

Oddelek: Novice / Matične plošče
72369 (2369) AtaStrumf
»

Kocka je padla - Intel bo tožil Vio

Oddelek: Novice / Matične plošče
102374 (2374) BigFoot
»

DDR zmaguje!!!!!!!!!!!

Oddelek: Strojna oprema
261714 (1334) hatch
»

ABIT DDR - platka

Oddelek: Kaj kupiti
491523 (1065) asPeteR
»

Pentium 4

Oddelek: Kaj kupiti
262266 (1979) OrlyTM

Več podobnih tem