» »

Digitalno fotografiranje: danes in jutri

Digitalno fotografiranje: danes in jutri

Ars Technica - Digitalni fotoaparat je bil včasih znak prestiža, vendar so tako kot vse druge stvari tudi le-ti postali dostopni širšim množicam. Četudi so se premožnejši včasih lahko bahali s svojim digitalcem, se niso morali ravno pohvaliti s kvaliteto slik. Slike, ki so jih izvrgli digitalni fotoaparati, niso mogle konkurirati slikam analognih fotoaparatov (tistih na film). Do danes se je marsikaj spremenilo. Na Ars Technici so napisali zanimiv članek o tem, kako se je digitalna fotografija spreminjala in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti.
Kljub temu, da so digitalni fotoaparati močno napredovali, sem še vedno mnenja, da so analogni fotoaparati še vedno tisto pravo. Ali hočete digitalni ali navadni fotoaparat, pa itak najbolje veste sami.

4 komentarji

Misak ::

KOt prvo:
Digitalni fotoaparat za 60k je res slaba izbira...samo če vložiš vanj dosti denarca (Kodak DC290 - 3x optični, 2x digitalni zoom, ločljivost od 720x480 do 1792x1200, video, audio izhod....)
Samo ne rečt da je z navadnim fotoaparatom boljša slika! (Npr. z Eos50 -polprofesionalen fotoaparat naredi dosti slabšo kvaliteto sliko kot ta kodakova digitalna stvaritev. Ker cena slike iz digitalnega fotoaparata sploh niso drage 95SIT slika 10x15 (navadna slika iz negativa 10x15 pa 67SIT- no jest imam pa zastonj, ker sem kodakovec:D).V Digitalni fotografiji je lepa prihodnjost...

R0K ::

jest mam namest odigitalnega fotoaparata digitalno kamero, ki snema in slika. boljša ideja. 200 k.

slycer ::

Pred parimi leti so imeli digitalci slabšo sliko, kot pa analogni fotoaparati. Kar se tiče sedanjosti: digitalce čaka lepa prihodnost. Kar se pa kvalitete slike tiče, nalašč nisem rekel, da je to, da imajo analogni fotoaparati boljšo sliko zakon, ampak sem le izrazi svoje mnenje 0:).

Jeebs ::

Yup, še malo, pa bodo digitalci velik boljši (uporabni) od navadnih fotoparatov. Edin še cene morjo spustit.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podvodni fotoaparati

Oddelek: Kaj kupiti
142953 (2395) francek1
»

Kodak ukinja proizvodnjo digitalnih fotoaparatov in kamer

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
86808 (5681) bMozart
»

"Umiranje" analognih fotoaparatov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
798843 (6162) Matev
»

Nova anketa: ali si v gospodinjstvu lastite vsaj en digitalni fotoaparat?

Oddelek: Novice / Ankete
454464 (3680) MrM
»

Mini DV – Hi8 kamera

Oddelek: Kaj kupiti
152213 (2059) krneki

Več podobnih tem