» »

Podvodni fotoaparati

Podvodni fotoaparati

Misija ::

Pozdravljeni,

imam eno vprasanje. S punco kupujema digitalni PODVODNI fotoaparat. Seveda je cena pomembna zato sma se osredotocla na 2 fotoaparata, oredvsem na OLYMPUS MJU TOUGH3000. Dejansko imajo vsi ti cenejsi eno omejitev in sicer GLOBINO 3 metre. Zdaj me pa zanima, kako je s tem. Namrec, sam se vcasih potopim tudi do 6 metrov in vec, brez opreme, se pravi gre za hiter potop gor in dol, zato me zanima, ali je ta podatek 3 metre KONCNA meja, ali je to pac tista priporocljiva meja.
Mogoce ima kdo od vas ze kaksne izkusnje s tem in je sel globlje kot 3 metre, zanimajo me predvsem konkretna mnenja in preizkusene stvari, da ne bom potem zaradi pozitivnih komentarjev unicil fotoaparat, ker se bom potopil do 6 metrov :)

Hvala vam ;)

popster ::

Odvisno koliko časa si nameraval ostati na 6m. Če vdre voda notr, mu pa vzami ven baterijo, ceprav mislim da je problem v pritisku.

Računaj tudi da je specifikacija za normalno vodo.

Tarzan ::

Predlagam, da vzameš lepo navaden digitalni fotoapara, zakaterega obstaja podvodno ohišje. Na ta način boš mogoče nekaj več denarja za to namenil, boš pa brez problemov in skrbi lahko delal potope, če se ne motim, tudi do 50 metrov.
6 metrov je pri "dvoživkah" lahko že kar kritično, ampak lahko da ne bi bilo problemov. Vsaj na začetku, dokler še vse normalno lepo tesni. Po kakem letu ali treh pa se osebno tudi na treh metrih več ne bi igral.

Sam imam Ixus 500 fotoaparat in zanj podvodno ohišje. Starina, ki niti več ne dela kot bi moral, ampak sem se pa kar lepo zabaval z njim. :)

s1m0n ::

Jaz bi pa kar dobro premislil pri izbiri takšnega fotoaparata in tudi dal malo več denarja!
Drugače pa je dobra izbira Pentax W80 (do 5m) je odporen tudi na udarce, prah...

Še povezava: Pentax W80

kalko ::

Panasonic Lumix DMC-FT2 in Canon PowerShot D10 gresta do 10 metrov. Jaz osebno bi vzel Panasonica, ker snema tudi video 1080p in je boljši na širokem kotu (28 mm, Canon 35 mm). Resda je 380 evrov, ampak je IMO daleč najboljši podvodni kompakt; tudi glede samih fotografij ga precej pohvalijo.

Sicer pa zlato pravilo: pred vsakim potopom natančno pregledati vsa tesnila okoli vratc, da ni vmes kakšen las, dlaka, smet, itd. Dobro je tudi čisto na tanko namazati tesnila s silikonsko mastjo.

brezplacni ::

Pozdravljeni.

Pa ve kdo za kakšen bolj ugoden podvodni digitalni fotoaparat?
Da ni lih za enkratno uporabo, ampak da so slike ok?

jype ::

Kolk podvoden?

sasli ::

vse kar rabiš je podvodno ohišje, verjemi!

mihec87 ::

Ni ravno fotoaparat..

gopro ter ustrezno ohišje..

jype ::

Gopro je kar prima, ko dobiš občutek, kaj boš dejansko posnel. Če potrebuješ reč, ki na zaslonu kaže sliko, je pa za podvodno delo precej bolj nehvaležen (in dražji).

zee ::

Za Olympus tough obstaja podvodno ohisje, s katerim fotoaparat zdrzi tja do 40 m. Edina tezava tega ohisja je, da ni poceni. Niti v Singapurju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

popster ::

Pa ve kdo za kakšen bolj ugoden podvodni digitalni fotoaparat?

en poceni in en dražji.

francek1 ::

Kupi tale fotoaparat in http://www.bolha.com/fotografska-oprema..., pa si zmagovalec! Preizkušeno funkcionira do 40 m globine!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

Mesar ::

jaz z nokio slikam pod vodo, sam prej jo dam u vrečko, ono vrečko v katero dam drugače zrezke preden jih dam zmrznit v zmrzovalnik, krete tiste vrečke so proto in prozorne in najbolj primerne za to.
Your turn to burn!

francek1 ::

krete????? proto??????
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podvodni fotoapart za enkratno uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
167317 (5707) kixs
»

Vodotesni fotoaparat

Oddelek: Kaj kupiti
101888 (1573) matej_j
»

Zascita videokamere pred mivko

Oddelek: Zvok in slika
101310 (1079) rfmw
»

Potapljaski tecaj?

Oddelek: Loža
323156 (2815) ali3n
»

Kateri digitalni fotoaparat se splača

Oddelek: Kaj kupiti
322599 (1934) Brane2

Več podobnih tem