» »

Primerjava 3. Thunderbirdov 1,33 Ghz z različnimi jedri

Primerjava 3. Thunderbirdov 1,33 Ghz z različnimi jedri

Club Overclocker - Thunderbird - ime, ki ni nikoli uradno obstajalo (bilo je samo kodno ime za kvadratne Athlone) je danes še kako živo. AMD Thunderbird je še vedno eden izmed najboljših procesorjev - tudi za navijanje. Kar se navijanja tiče, velja pri Thuderbirdih velika zmeda, za katero je kriv AMD. Zelo odmevna je bila novica, ko je AMD poslal na tržišče procesorje z AXIA jedrom, ki so se noro navijali. Od takrat naprej ljudje pri Thunderbirdih gledajo samo še procesorske oznake. Vendar pa procesorji z AXIA jedrom niso več edini, ki naj bi dosegali visoke frekvence. Nekaj časa krožijo po internetu govorice o Thuderbirdih z jedrom AYHJA. Procesorji s tem jedrom naj bi iz 1,33 Ghz skočili tudi na 1.5, 1.6 ali 1.7 Ghz. Če se procesorji tudi v praksi tako dobro obnesejo, kot se govori o njih, so se prepričali na ClubOC. Seveda pri kupovanju svojega Athlona ne smemo biti pozorni samo na ime jedra, ampak tudi na raznorazne številke in črke, ki se pojavljajo ob imenu. Če ste vse skupaj že malce pozabili, se ne sekirajte preveč, saj so na ClubOC poskrbeli tudi za to. V glavnem, stestirali so procesorje z naslednjimi jedri:
  • AXIA "K"

  • AYHJA "9"

  • AYHJA "Y"


Procesorji se na zunaj (kot gotovo že veste) ne razlikujejo. Tudi pri isti frekvenci so rezultati bolj ali manj isti (odstopanja so zanemarljiva). Tisto pravo se pokaže šele pri navijanju, kjer se vidijo odlike različnih jeder. Naj vam namignem: procesorje so navijali do 1.6 Ghz. Frekvenco 1.53 Ghz so preživeli vsi procesorji, frekvenco1.6 pa samo eden, pa še ta ga je malce "biksal". To je Thunderbird z jedrom AYHJA "Y". Ta je zaenkrat smetana vseh Thunderbird procesorjev, vendar pa ima pomanjkljivost - je redek. Kaj naj rečem za konec. Vsi testirani Athlon procesorji so dobri za navijanje. Slabši dve verziji bosta zadovoljila bolj lahkotne navijalce, hardcorovci pa si boste gotovo od nekje izbrskali Athlona z AYHJA "Y" jedrom.
Ups, malce me je zaneslo, saj sem namesto povzetka napisal skoraj celoten povzetek testa. Upam da ne zamerite. No če vam moje nakladanje ni bilo všeč, si lahko na tej strani preberete originalen test. Pa ne pozabite: AXIA je mrtva, naj živi AYHJA "Y".

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barton, se splaca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
894531 (3614) Sergio
»

Kje je meja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8895 (736) luni
»

OC TB 1000mHz

Oddelek: Navijanje
161046 (808) jurcek
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52215 (2215) OZZY
»

KJE AMD TB 1GHZ pri nas?

Oddelek: Kaj kupiti
61028 (915) levvvis

Več podobnih tem