» »

Renderiranje filmov v realnem času?

Renderiranje filmov v realnem času?

The inquirer - Če gre verjeti temu poročilu na The Inquirer, se lahko bojimo, da bomo kaj kmalu lahko ugledali fotorealistične igrice. nVidia, naš najbolj napredni (heh :)) proizvajalec grafičnih procesorjev za igričarje, je pred časom naznanila, da bi lahko njen procesor (nVidia George Ti4600) lahko v realnem času zrenderiral film Final Fantasy, in to s 24 sličicami v sekundi. To so tudi poskusili na Athlonu XP 2100+ s 256 MB pomnilnika. Avtor je baje ostal odprtih ust, saj je zadeva tekla tekoče z izjemo občasnih izpadov sinhronizacije med zvokom in sliko. Vizualni efekti naj bi bili identični kot v filmu, čeprav v to dejstvo močno dvomim. Če je na temu vsaj pol resnice, se jaz 3D Marka 2002 že bojim [:D]. V pričakovanju DirectX 9, Matroxove Parhelie, nVidiinega DreamForcea, ATIjevega R300 ter igric, ki bodo to pošastno moč celo deloma izkoriščale...

11 komentarjev

attackiko ::

bog pomagi ko bojo igre tako bedne kot je bil film Final Fantasy

darh ::

ti si pa mal počasn ane....

igre bodo imele tako kvaliteto kot Final Fantasy film... če bodo.. ko bodo..
Excuses are useless! Results are priceless!

Neo32 ::

ej kva to pomen renderiranje slike v realnem času?[:\]
Neo32 (c)

Senitel ::

Jaz nebi glih metal Parhelie, NV30 in R300 v isti koš... Ko se vse tole zvali na police bo P10 vs. Parhelia v "low-end" in NV30 vs. R300 v high-end.

CaqKa ::

na novico lahko rečem samo ha ha ha... če toti geforci že tak animirajo lase sem jaz pecikl
sicer pa sem po naslovu sodeč mislil da se gre za realtime zajemanje v divx.. kar bi bilo prej mogoče :)

zizi ::

Uauuuu jst pa nisem vedel da ma nVIDIA nove graficne ze zunaj...!!!!!

UUU ti Sergio kokl pa kej stane tale George Ti 4600!!!??????:D

Upam da ni tolk pocasen kot pa Goerge Bush;)
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

bf4ed ::

Pa kaj niso samo za tiste lase on tiste ženske rabili 2/3 procesorskega časa celega filma ?Kaj bo potem ŽE zdaj neka PC grafična to zmogla, ne bi rekel.:D :D

bf4ed ::

Pa ta The Inquirer je tudi neki čuden ni mu za verjet, samo si nekaj zmišljujejo.Tak da jim ni nič za verjet!

Radiant ::

Sicer so poligon modeli bili podobni ampak Z DALEC NE TAKO DETAJLNI poleg tega gre pri originalnih meshih za NURB modele in kolko jaz vem NVIDIA ne podpira niti HOS kaj sele nurbe. Po video sodec je zgledalo bol tak koda gledas wiveport preview z texturami v Mayi ali 3DS MAXU tak da dalec od tega da bi zgledalo kot koncni produkt v FF filmu.

Nvidia se pac hvali zato ker so uspeli Square prepricat da jim pripravi ta demo to je tudi ze staro ker so se s tem bahali ko je Ati za Radeon releasav on R8500 demote saj se vete rechel pa nature pa one otoke.
Povdait je se treba da je glava v Rachel demotu dosti bolj kimpleksna kot so bile osebe v nvidiini verzije scene iz Final fantasy.

Pac se en PR gag izmed mnogih.Samo kolk se jaz spomnim je to bilo LANI na cpomutexu IN NE LETOS[:\] [:\] [:\]

Blizz ::

Sicer sem to že enkrat slišal, sam scena mora bit tolk hudo zoptimizirana, da je kr hudo. Če je unim renderiral en frejm po ne-vem-kolk-ur (pa to u render farmi), da je njim kle u real-timu. Valjda... Ziher je bil tut global illumination u real timu računan.. mislm tu mač

btw: kaj ta GEORGE sploh je?

Senitel ::

Nurbsi so dosti bolj uporabni kot "orodje" za modeliranje, kot pa primitive za renderiranje. Tud Renderman še vedno teselira nurbse v trikotnike [:\].
GI v realnem času? Zakaj pa ne?? Sej hardware zna delat z cube mapami, prav tako pa zna na te cube mape renderirati. Sicer ta zadeva danes še ni uporabna za speculare ampak bo kmalu >:D.
Seveda pa je bila zadeva precej optimizirana (ala krajši shaderji, manj trikotnikov in fizično odstranjeni deli, ki niso bili vidni).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fermi šele marca

Oddelek: Novice / Grafične kartice
233806 (2877) LordPero
»

ION 2 potrjen, Intel meni, da je predrag

Oddelek: Novice / Matične plošče
53846 (3402) PrimozR
»

Najhitrejša grafična kartica je ponovno rdeča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10711033 (8721) PrimozR
»

Nvidia spet svinja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
161816 (1816) Paramedic

Več podobnih tem