» »

Intel Pentium4 3.06GHz s Hyper-Threading

Intel Pentium4 3.06GHz s Hyper-Threading

X-Bit Labs - Tako, dočakali smo nov test na X-Bit Labs. Tokrat so se odločili za testiranje Intelovega paradnega konja, procesorja Penitum4 3.06 GHz s podporo tehnologiji HyperThreading (HT). Kot je za X-Bit Labs že značilno, so procesor preizkusili v programu 3ds Max5, osredotočili pa so se predvsem na primerjavo med vključeno ter izključeno podpro HT. Klik!

8 komentarjev

skyy779 ::

A kdo ve v kolikem času ta procesor zračuna Seti WU?

Jure2k ::

Točno ti nebi upal povedat, ampak s Hyperthreadingom delaš dva naenkrat in naredi ~40% več kot brez. Je pa res, da en wu dela počasnej, maš pa zato dva v mal daljšem cajtu, kajj češ bolšga. HT se fajn obnese pri setiju.

Brane2 ::

Mam feeling kokr da avtorja tega članak plačuje Intel.

Pospeški so nekje med pi*kinim dimom in misjim k*em, on pa jih kuje v nebo... [:\]

nodes ::

2x30% = 100%
1x100= 100; brez zmožnostjo čaranja.

Jure2k ::

Fantje Hyperthreading je dobra pogruntavščina. Upam, da si jo bo AMD čimprej prisvojil. Zaenkrat ni dobro podprta ampak s pravo programsko opremo bo zadeva letela. Sej sem reku Pri setiju maš okrog 40% koristi od Hyperthreadinga in to je kar lepa številka. Samo te procesorji so še vedno predragi zato le kupujmo naprej Athlončke, da bo AMD imel dosti $$ da bo enako tehnologijo zacvrl v naslednjo generacijo...

Thomas ::

Hyperthreading je tudi trend. Namreč če maš milijardo tranzistorjev, je škoda če jih večina nič ne dela. V idealnem primeru, bi stalno računali vsi.

Tja gre HT.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Saj v procesorju jih itak večina "meša zrak". Bognedaj da bi ti vseh milijardo naenkrat delalo, saj bi se stvar razletela.

HT mogoče lahko pomeni večji učinek, samo tega konkretno (še) ni videt. Po drugi strani pa lahko HT pomeni tudi več tranzistorjev v registrih porcesorja, kar lahko povzroči nižjo dosegljivo frekvenco dela...

Kaj pa vem, doslej stvar ni ravno blestela. Mam feeling da je to ena od stvari, ki so jo vpeljali v trenutku slabosti, ko je nekdo zračunal, da bi od tega lahko imeli 15% koristi. Nato je folk pospešil sredico CPUja, vendar je margine, ki jo zahtevajo dvojni registri naenkrat zmanjkalo. Sedaj pač ne morejo javno priznati, da ideja s HT ni bla dobra, ampak ustvarjajo umetno potrebo po njem.

Vsak izdelan CPU je pač za toliko % zaradi tega na nižji frekvenci, vendar ima HT.

Saj pravi, to je samo domneva....

Brane2 ::

Aja, rahlo ironično je tud to, da folk navaja kot glavno HT aplikacijo SETI [:\] .

Kakšne koristi maš od SETIja ? To je približno tko kot da bi dal v škatlo ekstra 50W žarnico. Saj je nihče ne vidi, ampak zdej se pa mašina full hitr greje... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bulldozer zamuja

Oddelek: Novice / Procesorji
286691 (5452) Dr_M
»

Sandy Bridge-E serijsko z vodnim hlajenjem?

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
175911 (4844) Pyr0Beast
»

AMD: informacije o R600, Fusion komaj leta 2010

Oddelek: Novice / Grafične kartice
404033 (2695) @LOL
»

Zmanjšanje porabe pri grafičnih karticah

Oddelek: Novice / Grafične kartice
122888 (2352) MrStein
»

Defektni Radeoni v prodaji

Oddelek: Novice / Grafične kartice
131670 (1670) Airskull

Več podobnih tem