» »

Za paranoike

Za paranoike

Guru 3D - Kot da že ni zadosti, če slabo zapečete CD... Japonsko podjetje TEAC se je zdaj spomnilo, da bi bilo prijetno imeti tudi CD-uničevalnik. Če imate kaj takega na CD-ju kar želite trajno uničiti in ste nesposobni uzeti kladivo in preprosto udariti po CD-ju, si morate kupiti DC-201. Strojček bo trajno uničil vaš 8 ali 12cm CD v pribljižno dvajsetih minutah. 20 minut se mi zdi ogromno, da uničiš CD. Sploh, če to lahko storiš v 2 sekundah s kladivom... Strojček deluje na principu Pushing pressure convex concave scar system (kdo ve, kako se to prevede?) na obeh straneh CD-ja. Kaj vse si ljudje ne izmislijo...

20 komentarjev

Tomi ::

Kolikor sem si razložil tisto kvako, deluje na principu, da izbokline na CD-ju ( konkavne in konveksne dele ), zgladi s pritiskom. Ali pa se motim?

OldSkul ::

Čist brezveze!
Pa ja da ne boš kupoval ene bedarije samo zato daa boš uniču en CD ki ga lahko z kladivom doma!>:D

luka ::

ka pa če je s tem možno zbrisat cd, da se da pol na nov pisat gor?

||_^_|| ::

hm...to bi blo zelo neverjetno

drgač pa res nevem zakaj bi kupvou to bedarijo al pa se s kladivom matru, loh ga z rokam polomš na prafaktorje al pa ga zažgeš:))

Binji ::

Zgleda da so to z ameriski trg nardili - sam oni bi to kupavali:D

KLEPI ::

Itak .... ta stvar ni namenjena "Balkani"

g0Run7 ::

cedeje na kup pa benz pa ogenj that's the way!




hja razen če si v stotem nadstropju wtc-ja, tam verjetno ne smeš v pisarnah kar ognja kurit...no sej bo še kdo kupu...

undefined ::

Kolikor jaz vem, je Teac Nemško podjetje, in ne Japonsko.

undefined ::

Aja, namen te naprave pa je preprosto uničevanje cd-jev (mogoče piratskih?), podobno kot obstaja tudi "uničevalec" (rezalnik) papirnih dokumentov; le zakaj bi pa kdo to potreboval, se bo zdaj spet vprašal kak lajk. >:D

Neo32 ::

Am ze SCSI disketnik se mi je zdel totalna bedarija, zej pa se tole. A bo jo mogoce izuml se unicevalnik racunalnikov, tko ce si prelen da bi ga sam ga bos dal sam u eno napravopa ti ga bo unicu. Nc se ne ve?!? Pa pravjo da folk nima dnarja:D.

undefined ::

No, to, da je Teac Nemško podjetje, se seveda lahko tudi motim. :D

Neo32 ::

Ita:)q da je Teac Made in Japan!

Eschelon ::

Za informacijo...
CD je precej bolj neunicljiv, kot si morda kdo predstavlja. Sicer je res, da se ga da zelo hitro narediti necitljivega v user-friendly CDROM enoti. (kot primerjava: to je tako, kot da bi papir scefrali,zmečkali in vrgli v smeti - ce pa ima kdo namen to prebrati - ni blema.)
Z dobrim CD odcitevalcem, se bi dalo prebrati vecino necitljivih CDjev. Taksne naprave uporabljajo sluzbe kot so CIA,NSA,FBI in najbrz tudi nasa SOVA.
(podobno velja za HD, kjer nam pomaga kvecjemu kak dober wipe program - pa se to ni zanesljivo, ker obstajajo naprave, ki zaznajo originalna magnetna polja tudi po nekaj sto prepisih.... da o raznih trash-canih in deletih sploh ne govorimo - skrito.doc -> ?krito.doc - hint,hint. ;)

AtaStrumf ::

Veš kaj, če ti jaz zažgem CD, ga ne boš prebral z ničemer več, ali pa če ga raztopim v kislini, tudi ne. Ali pa ....

undefined ::

Sej če papirje zakuriš, jih tud ne bo več noben prebral, ane? Pa vendar obstajajo rezalniki posebej za namen uničevanja teh dokumentov. Le zakaj, eh?

Bungee- ::

No ja ker ravno delam tam kjer so taki varnostni ukrepi potrebni, in ravno ne mores zazigat papirja in podobnega, bo vrjetno takle "CD sreder" prisel cisto prav :P

singular ::

a ste invalidi al kaj?:) cd primes z obema rokama in ga tko upognes da poci.. tezko? (ne mi zdej da se da skp zlept in da se ga pol da z unimi enotami prebrat:P), isto je s papirjem lahko bi ga tud na roke trgal sam da bi ti to vzelo prevec casa, tle pr temu cd unicevalcu je pa lih obratn za unicenje cakas 20min, kar bi z rokami lahko naredil v 2 sekundah... masin za papir se splaca cew mas velik za unict, tole pa po moje ne...:)

kuglvinkl ::

:D:D:D:D:D:D:D:D

undefined ::

Profesionalci so zmožni vse skup zlepit do detajla. Sicer pa ti CD še vedno lepo bere, čeprav je tud kakšna manjša luknja not. :)

Kaboom ::

sem gledal na Discovery :))
one dosjeje kriminalisti pa to...

disketa ki je šla skozi shredder, pa je naredlo široke testenine z nje, je specialec zalepo z nekim trakom, pa je vse vzel dol z nje... kar se pa cedejev tiče, na dvakrat večji površini za ~500krat več podatkov... malo bolj komplicirano... fora je v tem da lahko disketo uničiš z magnetom, cede se je pa treba potrudit da uničiš, meni so počene cedeje nosli: "o starešina, vseved, a lahko ta počen cede tvoj wrajter prebere, mi to rabimo..." pa je še vso sranje šlo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klasično moško striženje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7210086 (3240) Berserker
»

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

Oddelek: Loža
2514855 (7913) barbarpapa1
»

Krtačke (ščetke) za klip-klap vrtalnik. Kje v MB?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104933 (4093) Alkoman
»

Praskalnik za domačo uporabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
588061 (6245) driver_x
»

Neumno navodilo za uporabo

Oddelek: Loža
213347 (2708) SavoS

Več podobnih tem