»

Nov članek: Dedek Mraz kupuje za vas

Slo-Tech - Prazniki so že tu, z njimi pa tudi občutek, da moramo kupiti nekaj zase in za bližnje, ki nam ga na vsakem koraku vcepljajo zlobni kapitalisti (na oni strani Luže že od konca oktobra). Tako smo na Slo-Techu pripravili prijazen članek, v katerem vam bomo poskušali svetovati ob vaših tehnološko usmerjenih nakupih.

Vabljeni k branju in srečno v letu 2007!

P.S. Veseli bomo tudi poročil o vaših (prejetih oziroma danih) darilih.

6 komentarjev

Internet brez internetne povezave

Slashdot - Če ste se kdaj smejali tistim, ki so vam z modro zgoščenko našega najljubšega ponudnika internetnih storitev v roki zatrjevali, da so dobili internet na CD-ju, so se časi sedaj spremenili, tako da bi ti navsezadnje še utegnili imeti prav! Na NetWorkLoad lahko beremo o novi pogruntavščini z imenom Webaroo, ki bo omogočala prav to. Brskanje po internetu brez internetne povezave torej.

Brad Husick, soustanovitelj projekta, pojasnjuje, da je seveda nemogoče spraviti ves internet, katerega velikost ocenjuje v rang petabajta, na lokalni računalnik. Nasprotno, uporabnikom ponujajo web packe, ki vsebujejo najpopularnejše spletne strani (približno 10.000 na paket) različnih tematik in jih lahko v času povezave pretočijo na svoj računalnik, ogledujejo pa praktično kjerkoli. Koncept temelji na oceni, da povprečen uporabnik obiskuje sorazmerno malo število različnih strani in internetu, pri iskanju pa tako ali tako pogleda zgolj prvi nekaj zadetkov, dodaja Husick.

Ideja zveni zanimivo,...

27 komentarjev

Za paranoike

Guru 3D - Kot da že ni zadosti, če slabo zapečete CD... Japonsko podjetje TEAC se je zdaj spomnilo, da bi bilo prijetno imeti tudi CD-uničevalnik. Če imate kaj takega na CD-ju kar želite trajno uničiti in ste nesposobni uzeti kladivo in preprosto udariti po CD-ju, si morate kupiti DC-201. Strojček bo trajno uničil vaš 8 ali 12cm CD v pribljižno dvajsetih minutah. 20 minut se mi zdi ogromno, da uničiš CD. Sploh, če to lahko storiš v 2 sekundah s kladivom... Strojček deluje na principu Pushing pressure convex concave scar system (kdo ve, kako se to prevede?) na obeh straneh CD-ja. Kaj vse si ljudje ne izmislijo...

20 komentarjev

Vaši CD-ji so v nevarnosti!

Ciencia Digit - S čem vse lahko poškodujete CD? Če ga popraskate, lahko, da ne bo več delal. Kako še? Lahko ga polijete s kakšno jedko snovjo, ki bo razžrla površino zgoščenke.
Samo to so vsi vsakodnevni primeri (no ja, jedka snov vsakdanji primer?). Kaj pa, če živite v centralni Ameriki, kjer je 30°C in 90% vlažnost zraka. Takrat imate poponoma drug problem. Ime mu je Geotrichumthat. Gre za gobo, ki živi v centralni Ameriki in se hrani z ogljikom in dušikom, ki je na zgoščenki. Zgoščenka je narejena iz večih delov in eden izmed njih je tudi plast polikarbonatov, v katerih je, z laserjem, zapisana vsebina. Če pa to gobo pustimo na CD-ju za nekaj časa, bodo kmalu le še ostanki.
Ne, tukaj ne gre za izmišljotino! Originalna novica je izšla tu, prevedena v angleščino pa je tu. Do te ugotovitve so prišli na nekem španskem inštitutu oziroma univerzi. Zdaj veste, zakaj se je vaš CD Metallice spremenil v CD Britney Spears....

14 komentarjev

Windows 2000 Professional za Alpho

The Register - Ja, obstaja. Na žalost tistih s procesorjem Alpha, pa ne bo nikoli ugledal luč dneva... Ko je Compaq prekinil razvoj Alpha paltforme, so pri Microsoftu še kakšen mesec nadaljevali z razvojem Win2k za Alpho, zadnja verzija pa nosi oznako Build 2128 z datumom 23. september 2000, na CD - ju pa so še besede 'for internal use only', torej je ne bomo videli zunaj Microsoftovih laboratorijev...

0 komentarjev