» »

Nov test

Nov test

Slo-Tech - Ker so to res dnevi kislih kumaric, kar se tiče novic, imamo za vas novo branje. Boeing, nam dobro znani avtor vodnih blokov, je za nas spisal veliki vzporedni test, saj je pod njegove prste prišlo kar 11 osnovnih plošč za Athlone. Kako se obnesejo? Vse tukaj!

29 komentarjev

SLOWWWeb.net ::

Končno en pameten in zanimiv test, ki ti pride prav :D
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Trojaner ::

Hm... samo nekaj pripomb na opis Gigabyte-ove plošče 7VRXP, ki si jo lastim tudi sam. V testu je navedeno kot velika ovira za navijanje, da ima DIP stikala za nastavljanje frekvence in množilnika. To ne drži popolnoma. Stikalo množilnika je privzeto nastavljeno na AUTO (kar pomeni, da če ne navijamo preko množilnika, ga niti ne rabimo gledati), pri zunanji frekvenci pa je stikalo nameščeno na popolnoma lahko dostopnem mestu in lahko preklapljamo med 100 in 133 MHz. Ko je to nastavljeno lahko PREKO BIOSA(!) nastavljamo frekvenco na 1 MHz natančno tudi preko 150 MHz. Gigabyte je priložil tudi zgoščenko z dodatnimi programi, ki pomagajo pri navijanju. To je samo nekaj stvari, ki bi jih po moje bilo dobro omeniti pri testu.

CaqKa ::

diskriminacija.. samo za amd procesorje... a intel pa je zadnja briga?>:D
okej to je samo moje mnenje :)

darh ::

nebi blo slab še za intel ja :D
Excuses are useless! Results are priceless!

skydancer ::

jaz sem zraven Gigabyte 7vrxp dobil 3 IDE ATA 100 kable...malenkost ki pa lahko komu pomeni kaj vec..mogoce

Dalmatinc ::

Bedn test do amena....z tolko materiala bi se dalo narediti test ploš ki bi res pokazal neke zmogljivosti. Lepo prosm če si ogledate teste plošč od Gorana Andreasa "Luni-ja" kako je on delal testa in kakšen lamerski šit je tole.
Slučajno se iz testa ne da izbrati točno kaj katera ploša ponuja, kakšno so njene karakteristike in kar naj bi blo za slo-tech tako pomebno "OC-janje". O Oc-janju roko na srce ni ne duha ne sluha. Katastrofa ;((

Matri[X] ::

Jz si tud lastim GigaByte 7VRXP, imam XP1700+ in DDR266Mhz ter Ati Radeona8500LE pa dobim 8900pik v 3dmarku. Navito nimam nič. Pa zatič za grafično ma tud.

Paramedic ::

Eh, sej je kr v redu test, resda bi lahko bile plate še bolj podrobno opisane, ampak ni treba...
Kaka je pa razlika med HPT374 in 372? En kanal mogoče, al kej drugega?
End transmission.

spucek ::

2 pripombi:
1. ZLOOO dobr bi blo, če bi dali v test še eno starejšo ploščo kt133a,da bi vidli, a se nam splača presedlat na DDR&modernejšo platformo. Škoda! Bi lahko dodali eno tako plato?Ku verjetn nisem edini,ki me to zanima.

2.Dejte drugič velike slike zraven,ne pa mejhne in je potrebno klikat na rezultatose!

Drugač pa res po dolgem cajtu spet en všečen in uporaben članek.

Good work!
Previdnost je mati modrosti.

mrTwelveTrees ::

>>>>>>>>>

prekleti KEKEC, ki si pisal ta test... ;((

PLATA EPOX 8KHAL+ ima ATA 133 in ne ATA 100

plata je odlična za svojo ceno - če ne najboljša
zasluži si vsaj oceno 8 ! 8-)


>>>>>>>>>


;(( ;((

>>>>>>> copy: "BIOS je v primerjavi z 8KHA+ pošteno okrnjen, saj lahko v njem nastavljamo le najnujnejše, vse ostalo pa poteka preko DIP stikal na plošči"

ni res ! katero plato pa si mel ti v rokah ???? :(

;((


PS: KOGA BRIGA kje se nahaja ATX napajalni priključek.

Frgazor ::

Jaz pa imam ecs-jevo k7vta3. Ta plata je svetlobna leta daleč od tega, da bi bila "jumper-free". Še za izbiro med 100mhz in 133mhz procesorji je treba jumper premaknit :] Da ne omenjam, da plata niti slučajno ne podpira USB 2.0. Ima res 6 dodatnih priključkov, ki so samo za kable po različnih standardih. Morda vse to podpira k7vta3 rev. 3, toda tale opisana je rev.2 in nima nič od tega :] test, ki ga ne gre jemati resno.

nojus ::

men je ql tale test. res bi pa lahk vključil vsaj ene dve 133 plate (eno abit kt7x in eno msi-jevo), ker tud mene zanima kakšne so razlike v benchmarkih.
pa v zadnjem odstavku je ena napaka (vsaj pomoje), kjer namesto 8k3a+ piše 8kha+.

Dami ::

Ne vem kaj vas tok moti da majo epoxove sam 3 dimm reže. Kdo bo pa zafilal vse, dejte no. Tist k hoče met 4x po 256mb bo pač nabavu 2x po 512 ne?:D

Da ne omenjam diskriminacije. Ne vem kako lahko At7 dobi oceno 9?? Naštel ste vse negative ki jih ma to že res. Samo ti so malo hujši kot pa 'samo 3 dimm reže'. Pa zelo čudno da 8k3a ki je povsod po svetu dobila sama priznanja in hvale kot najbolša OC plata tle izpade kot podn. Neki smrdi:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

VASkO ::

pa se nekaj, na epoxkah ni treba preklopiti jumpera 100/133, ker se da tudi v polozaju na 100mhz nastavljati FSB preko BIOSa tudi cez 133mhz; ma enako, kot ce je na 133 jumper nastavljen, zato tega ne mores steti v minus, ampak le v plus za razne OEM sestavljace.

pa se kaksno KT133A platko lahko naknadno dodate v test, ker tega se nikjer nisem zasledil, da potem res lahko primerjamo, ce se nam splaca na DDR presaltat.

spucek ::

sedaj smo že 3je izrazli željo po dodatku testa ena kt133a plate. Upam,da boste to našo dokaj skromno željo uresničili. Ker če ni velike razlike, bom jst ostal pr svoji kt133a dokler bom lahko nanjo tišču Athlone:D . Upam da bo kdo od glavnih odgovoril na te prošnje,da ne bom zastonj upal.:'(
Previdnost je mati modrosti.

Boško ::

Sem glih hotu rečt to, kar je ravnokar VASKO povedu, če je jumper nastavljen na 100FSB, gre FSB prav tako čez 133 in dalje!!!! Torej je po svoje "jumperfree"!!!!


L.p.

Paradajz_ ::

Pri DVD-rip testu po moji logiki glede na graf vodijo prav AT7, KR7 ter 8K3A+
in ne 8KHAL+ ter 7VKML.
Drugače pa po dolgem času en soliden test.
Marijuana growers often prune their plants in an attempt to limit their height and prevent unwanted detection.

Fury ::

2x maste napisan v zaključku epox 8kha+? napaka pomoje :)

mojsterpeter ::

ja fantje ne bit tako strogi ker ni lahko delat testa 11-ih (!!!) plat

sicer pa je res napaka - pri DVD in MP3 ripanju so povedle plate ki imajo nižji čas ripanja; to sta Abit AT7 in Epox 8K3A+

še eno pripombo za testerja imam:
očitno se nisi dovolj poigral z Epox 8K3A+; mogoče nisi prav nastavil opcij v biosu npr. za ram itd.. kajti ogromno testov je na netu kjer so dosegali tudi po 200 Mhz FSB in več:

MichailTech
The 8K3A+ is a great overclocking board, especially because it has 1/5 PCI divider and you can set the FSB to 166MHz and put no stress whatsoever on the AGP and PCI. Then I lowered the multiplier to 7X, just to be on the safe side, and started playing with the FSB. The highest FSB reached was 207MHz, and with the 7X multiplier ratio I got 1450MHz. Not much, but my main purpose was to determine the highest FSB. The KingMax DDR400 RAM also helped me a lot, I got no problems rom it but just to be sure I lowered all the timings to CAS 2.5, 6, 3, 3, no bank interleave, 2T.

VR-Zone
I have unlocked my Athlon XP 1800+ and set the FSB all the way to 204Mhz with the new BIOS. The VDimm voltage has to be increased to 3V or above to remain stable at this speed. It appears that AGP speed is over 100Mhz and PCI speed is more than 50Mhz when FSB is at 200Mhz by checking with the Sandra 2002 Professional. However, after confirmation with the EPoX's BIOS engineer, they reveal that this board can indeed support 1/5 PCI divider and 1/2.5 AGP divider when FSB is over 166Mhz so the actual speed of the PCI and AGP should be 40Mhz and 80Mhz respectively.

sicer pa zanimiv test!
ill communication

piek ::

Zalostno.
Res ne verjamem vec v neodvisnost Slo-techa. Menim, da ste postali podkupljivi. Vsaj po tem testu sodec. Ali osebek, ki testira je zelo subjektiven, ali pa nima pojma.
Skozi lastne roke sem tudi sam dal ABIT KR7A-Raid, AT7 Max, EPoX, obe Gigabytki in Elitko. Ampak zgolj v vednost avtorju clanka: najhitrejse plosce z VIA KT333 cipovjem so tiste z AMI biosom, ki je bolje optimiziran od AWARDovega. Ce ne verjames, preveri nastavitve in testiraj ponovno! In zakljucek testa?! Katastrofa, ze same ocene so kar nekaj, ampak da proglasite AT7 za zmagovalce je pa bosa. Price/performance gledano jo Gigabyte 7VRXP pusti v oblaku prahu dalec za seboj. A vam je Sunrise placal, da tako ABITke hvalite ali kaj?
Ponavljam, zalostno...
--- Finish it off if you started it! ---

Sergio ::

Boeing je na dopustu, zato vam ne bo mogel odgovarjati.

Bom pa jaz razčistil nekaj zadev:

Test Intelovih plat sledi. Ampak to je bil test Socket-A plošč, tako da Intel tukaj nima kaj iskati poleg.

Dalmatinc: sploh ne bom komentiral. Če si ti pravi, potem bi jaz rekel, da prvo pometi pred svojim pragom. Boeing je testiral 11 plošč. Zelo težko je bilo narediti test, ki bi se prebral v zglednem času. Če bi se vlekel v nedogled - to ne bi bilo dobro.

To, da bi lahko zraven vključili še KT133(A) ploščo, je zelo dobra ideja - ki nam ni prišla na pamet. Žal.

igo1: če ti tako misliš, da je najboljša... eno vprašanje: koliko od desetih preostalih plošč si že preizkusil?

8kta3+ je bila podvržena pod iste pritiske kot vse ostale platke. mogoče morate dopustiti dejstvo, da smo dobili slab primerek. mogoče pač res. pomnite - vse ostale HW&OC strani, ki dobivajo robo direkt od proizvajalca, dobijo najboljšo izbrano robo. Mi smo zadevo dobili iz trgovine.

vasko: po eni strani imaš prav, seveda se da nastavljati. a vseeno - da moram za _privzeto_ nastavitev procesorja brskati po BIOSu, se mi zdi kanček nesmiselno.

sicer je pri DVD ripu prišlo do napake. :)

piek: tisti trenutek, ko boš lahko podprl dejstvo, da Slo-Tech ni več neodvisen, odstopim iz položaja urednika.

še enkrat: vse plošče so bile podvržene enakim pogojem. popolnoma enakim.

ne pričakujte pa, da boste v vzporednem testu 11 plošč dobili neki power 10-stranski opis vsake, ker je to preprosto neizvedljivo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

DeLonghi ::

Ob prebiranju tega testa se mi je porodilo eno vprasanje?
Ali je ta, ki je podpisan pod ta test (boeing?) RESNICNO sam testiral vse te plate ali mu je nekdo samo podatke za komentirat poslal? Ker ce tip pokomentira DVD rip v smislu daljsi cas>boljse plate, potem je nekaj hudo narobe z njegovo predstavitvijo in ne testiranjem - tukaj vsakrsen lapsus izkljucujem, ker enostavno ne mores TAKO mimo usekati in se hkrati povedati, da si presenecen nad hitrostjo plat, ki so se malo prej izkazale za porazne...to ne gre-taksne zadeve vsaj trikrat preveris!!!
Mam obcutek, da se je opisovalec pri mnozici podatkov tako izgubil, da je pozabil kaj je bistvenega pri teh testih - in to so detajli, ki naredijo vsako plato edinstveno!!! to je. da pohvalis in podrobno razlozis, kje, kdaj in zakaj je dobra plata
Bodite prepricani, da opisovanje dodatkov (CDji, dokumentacija) ni tisto, kar naredi test zanimiv

Sploh pa se mi zdi, da je test preobsiren in si je opisovalec zastavil preveliko nalogo...bolje bi bilo opisat tri-stiri plate razlicnih, dobrih proizvajalcev in dobro obremenit, OCjat, pretestirat, vpeljat HDD teste, naviti FSB s spustom kolicnika, uvesti SETI test (ki je baje dojemljiv za FSB hitrostjo)

V glavnem ob koncu testa sem bil se zmeraj lacen podatkov in tisteha osebnega pristopa in izrecene pohvale za posamezno plato
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

spucek ::

Sedaj ko sem prebral celoten test sem našel ogromno napak!!!!Pa začnimo:

Pri plošči Elite K7VTA3 je napisal avtor,da so na plošči 4 PCI reže.Hecno-jst vidim 5 rež.

Nekaterim ploščam šteje v minus ťsamoŤ 3 DIMM reže ,nekaterim pa ne!Zanimivo!

Enako je z položajem napajalnega konektorja na ploščah-ponekod ga moti,češ da je preveč nerodno postavljen in ovira pretok zraka,dočim pri ostalih ploščah tega ne šteje v minus!!!Naj se odloči:ali bo to vsem štel v minus,ali pa nobeni!

In sedaj še najhujša napaka: poglejte rezultate DVD ripanja: zanj(za boinga) pomeni več sekund računanja boljši rezultat!!!!!!!JAO!!!!Sem skor s stola padu ku sem to prebral!!!!

Zasnova testa je bila odlična( KT133A bo upam dodana v test),a realizacija je skoraj podn!Škoda!

Sergio: a bote dodali(ali vsaj rezultate objavli) če bi bla kt133a zaprežena?Ker mene fuuulll zanima!TNX

upam,da nisem ponavljal pripomb,ker sem pisal v wordu tole in nisem vsega prebral;)
Previdnost je mati modrosti.

Sergio ::

Ja. Zanimivo je to, da dobivam čisto mešane komentarje.

Napako pri DVD encode bo danes popravljena, za kar se opravičujem.

Sicer pa še enkrat povem: detajlni vpogled v ploščo, ko jih imaš na testu 11, je praktično nemogoč.

Naslednji test plošč bo med sabo primerjal tri. Pa da vidimo, kako vam bo všeč.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

DeLonghi ::

V glavnem, ce ne bo prepozno, bom po izpitih (september) napisal primerjavo med Epox 8kta3 in novo 8k3a in detajlno pretestiral in argumente za in proti...
in prosil za objavo, ce vam bo v interesu
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Sergio ::

Objave so vedno v interesu.

Okej, osebno mnenje:

Meni se zdi ta test v redu. Tole, kar bom povedal, je res slaba primerjava, ampak testi MB v revijah povedo še manj o vsaki plošči.

Človek je testiral 11 plošč, imel omejeno količino časa. Za moje pojme je naredil zgledno delo.

Napaka pri DVD encode je bila res nedopustna, ampak bo popravljena.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Filo ::

sergio : takole bom povedu ni res da je nemogoče opravit temejiti test na 11 matičnih ploščah, to bi moralo biti vodilo in gonilo za testerja......če pa je mel omejen čas, ja pol pa škoda al kaj....ja nč mene doma vedno učijo, na pol narejen ni n'č narjen tako da....res magar bi mogu drug nadaljevat teste, če je bil on omejen in je pač mogu it na morje drugač pa počakat, da pride nazaj pa da nadaljuje sej plate bodo še vedno aktualne ....in ne bo nobenmu škodu... (ne sej se hecam tist zarad morja, pač kr koli je blo)..je pa dobr da je sploh kšn tak člank v sloveniji ....sam sej veste kar je napol ni nikol preveč dobr. Pa sestav na pol kišto pa jo pržgi he he :D

spucek ::

Ali bo kt133a dodana za primerjavo?
Previdnost je mati modrosti.

Double_J ::

Mogoče pa, če boš še ene 3x rekel.
5x je ponavadi premalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam po srednji šoli?

Oddelek: Šola
71291 (1064) TheBlueOne
»

Renovacija starejše mansarde

Oddelek: Loža
145186 (4219) ToniT
»

Google Authenticator kode ne delujejo

Oddelek: Mobilne tehnologije
6948 (819) RejZoR
»

HTC Wildfire vs. LG Optimus One

Oddelek: Mobilne tehnologije
91598 (1418) sash69
»

Problem z povezavo na internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
151247 (1098) Godward

Več podobnih tem