»

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev

GPU vodni blok

LiquidNinjas - Ste strastni navijalec grafičnih kartic? Želite iztisniti iz vaše kartice kar največ? Ergo, tudi vodnega hlajenja se ne branite. Edino kar v takih primerih bega uporabnike je izbira vodnega bloka, da bi iztisnili iz vaše grafikulje kar največ. Če se tudi vi ubadate s podobnimi težavami, ne smete spregledati testa dveh vodnih blokov, ki so ga pripravili pri Ninjah™.

0 komentarjev

Nov test!

Slo-Tech - Vodni bloki, po katerih je naš forumaš ter pisec člankov morphling1 znan že po celem svetu, so njegova strast. Kako iz procesorja iztisniti še tisti zadnji megaherc, kako optimizirati sistem vodnega hlajenja, kakšne črpalke uporabiti, kakšne cevi -- za taka vprašanja se obrača na njega. No, vsi, ki vam vodno hlajenje predstavlja neko naložbo, v katero se je vredno spraviti, ter tisti, ki vas enostavno zanima, kako se 6 različnih vodnih blokov obnese pod enakimi pogoji, kliknite sem. Morphling1 je namreč spisal vzporedni test šestih vodnih blokov -- od tega je kar pet njegovih. Branje obvezno.

5 komentarjev

Za novince

Slo-Tech - Ker je danes tako vroče in ker je nedelja dan kislih kumaric, vsaj kar se tiče novic, lahko za vse nove člane, ki jih zagotovo je nekaj in tega še ne vedo, povemo, da imamo na Slo-Techu svojo lastno preoblekico za Winamp in uradno ozadje za namizje. Skin dobite tukaj, ozadje pa tukaj!

Pa dobrodošli med nami...[;)]

19 komentarjev

Nove plošče predstavlja tudi Transcend

X-Bit Labs - Če je kdo rekel, da je jesen čas kislih kumaric, ko se v računalništvu ne dogaja nič pametnega, se kar pošteno moti, saj je novic iz različnih področij kot listja in trave. Zaenkrat prevladujejo bolj tiste o novih matičnih ploščah. Naslednje podjetje, ki je razkrilo svoje načrte je Transcend:
  • TS-AKR4 bo še en primerek v reki najavljenih plošč na obetavnem VIA KT266A, ki bo opremljen s tremi DIMM (podpora DDR SDRAM-u), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 ACR režo. Na plošči bomo našli še 6 USB vtičnic, AC'97 zvočno in LAN kartico. Transcend obljublja, da bodo v ploščo zapekli kar lepo število overclockerskih nastavitev - med drugimi tudi povečevanje FSB v korakih po 1 MHz.

  • TS-ALR4 bo izdelana na podlagi nabora ALi MAGiK 1 Revision C1, ki je eden izmed prvih primerkov, ki podpira najnovejši DDR333 pomnilnik, vendar še vedno le 133 MHz FSB. Plošča bo vsebovala še 3 DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI rež, 4 USB vtičnice, AC'97 zvočno kartico in obljubljene overclockerske nastavitve.

Ti dve plošči bosta...

0 komentarjev

Še ena recenzija

Slo-Tech - Med časom kislih kumaric lahko opišemo tudi kakšen DVD, kajne? Naslednji opis, ki je po dolgem odlašanju končno prišel na vrsto, je Gone in 60 seconds, debut našega forumaša Smirnoffa. Ker ima vsak pisec svoj stil, se je Smirnoff poleg filma poglobil še v kratko igralsko zgodovino vsakega od pomembnejših igralcev. Preberite, komentirajte.

2 komentarja

Nova anketica

Slo-Tech - Po skoraj dvotedenskem trajanju prejšnje ankete smo ugotovili nesporno neovržljivo dejstvo - luni je res najbolj len Slo-Techer. Sedaj je na vrsti nova, ki vas bo malo udarila po glavi, saj boste ugotovili, da ste za svoj računalnik porabili že na desettisoče nemških mark . Sicer pa - da ne boste mislili, da RES čisto nič ne delamo - jutri bo gor veliki vzporedni test grafičnih kartic. Jutri pa res.

2 komentarja

Avstralsko posredovanje testov

Overclockers Australia - Jah, Overclockers Australia pestijo podobne težave. Pomanjkanje novic, namreč. Pa časa tudi, izgleda. Kajti, v celi soboti (sedaj je v Avstraliji že nedelja) je bila napisana samo ena novica s povezavo na več različnih testov. Nekaj od teh sem že omenil, drugih še ne. No, manjkajoči člen bo sedaj zapolnjen:

  • Abit KT7A-RAID na I Am Not A Geek
  • Supermicro SC760 ohišje na Tech Planetu
  • Thunderbird 650 @ 1000 MHz na The Tech Zone
  • Pentium 3 700e @ 1200 MHz na Extreme Overclocking


  • Vi veselo na branje, jaz pa nazaj k pisanju velikega vzporednega testa zvočnih kartic... Ups, pa sem preveč povedal .

    0 komentarjev