» »

Volcano 7 v akciji

Volcano 7 v akciji

Viper's Lair - Thermaltake se je najprej proslavil s svojimi Orbi, kasneje pa so postali znani tudi s svojimi Volcani (predvsem tistim z 2), ki so za malo denarja ponujali dobro hlajenje. Pred kratkim pa je na tržišče prišel Volcano 7, ki naj bi postal še ena dobra rešitev, saj ima lep videz, dober pritrjevalni sistem, bakreni del za najboljšo toplotno prevodnost in termalno diodo, ki prilagaja število obratov glede na temperaturo. Lepo je tudi, da se da hladilnik razstaviti in počistiti prah iz njega. Ali je Volcano 7 res dober hladilnik? Na tej strani so mu dali oceno 8/10, vendar so mu očitali precej nepraktično postavitev termalne diode. Ravno zaradi tega Volcano 7 ni ravno učinkovit pri hlajenju, vendar vsi vemo, da lahko postavitev termalne diode popravimo in jo približamo jedru. Tako bomo dobili mnogo boljše rezultate.
Kdo ve, morda se bodo v prihodnje na internetu pojavili članki, kako iz Volcana 7 odstraniti diodo in le-tega predelati v hladilnik, ki ima konstantno hitrost RPM ali pa kako diodo približati jedru procesorja in s tem kar najbolje prilagoditi število vrtljajev glede na potrebe.
Slika Volcana 7:

In slikca zaprašenega ventilatorja :

1 komentar

||_^_|| ::

kje pa se nagaja ta dioda? mislm da to ne bi smel biti problem. Ventu prerežemo žičke in ga vežemo direkt na 12V al kok že in to je to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

po 5-ih sekundah se ugasne!

Oddelek: Pomoč in nasveti
211909 (1427) kn3z007
»

modifikacija vulcanota7

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6970 (766) krucymucy
»

Rabim en dober CPU cooler za XP1800+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161331 (1136) Hux
»

Msi K7t turbo voltage mod

Oddelek: Navijanje
161007 (780) franci

Več podobnih tem